Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

SQL Server 2005: Σε διαφορετικό partition από τα Windows?

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò sql100. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος moruin στις 11-01-2007, 13:59. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  21-12-2006, 13:06 22649

SQL Server 2005: Σε διαφορετικό partition από τα Windows?

Ο database server της εφαρμογής μας έχει 2 δίσκους σε RAID-1 (200 GB ο καθένας). Θέλοντας να εγκαταστήσω τον SQL Server 2005, βρέθηκα στο δίλημμα :

Να φτιάξω ξεχωριστό partition για τον SQL ώστε να είναι σε διαφορετικό partition από τα Windows?(στον ίδιο φυσικό δίσκο θα βρίσκονται και τα δύο partitions)

Θα μου προσφέρει κάτι από πλευράς performance? Γνωρίζω ότι ο SQL χρησιμοποιεί διαφορετικά threads για να διαβάσει παράλληλα μόνο όταν  κάποιο αντικείμενο της βάσης έχει μοιραστεί σε διαφορετικά files ενός Filegroup ( οπότε εκδίδονται διαφορετικά threads για κάθε file του filegroup), άρα δεν έχει εφαρμογή στην περίπτωσή μας . Έχω κάποια άλλα πλεονεκτήματα, πέραν του ότι αποτρέπω το partition του λειτουργικού να γεμίσει από πιθανό db log full or db data file full ?

Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα σε κάθε περίπτωση?

•  21-12-2006, 13:17 22652 σε απάντηση της 22649

Απ: SQL Server 2005: Σε διαφορετικό partition από τα Windows?

Εγώ θα το έκανα ίσα-ίσα για την λογική οργάνωση του συστήματός μου. Πέραν αυτού, δεν έχεις κανένα πλεονέκτημα ως προς το performance. Τα μειονεκτήματα είναι αρκετά, αρκεί να αναλογιστείς ότι κάθε disk Ι/Ο πέραν αυτών του SQL Server (πχ O/S operations) επηρεάζει τον SQL Server καθώς θα πρέπει να μοιράζεται το μέσο και με άλλους. Ωστόσο όντως μπορείς να δημιουργήσεις πολλαπλά data files ώστε αν έχεις πολυεπεξεργαστικό σύστημα να ευεργετηθείς από το multi-thread file access.

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  11-01-2007, 13:59 23375 σε απάντηση της 22649

Απ: SQL Server 2005: Σε διαφορετικό partition από τα Windows?

Μπορείς να βάλεις μόνο τα data σε διαφορετικό partition. Από πλευράς απόδοσης δε νομίζω ότι προσφέρει κάτι, απλά σε περίπτωση που χαλάσει το λειτουργικό - όχι ο δίσκος - υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις απλά attach τα αρχεία και να είσαι έτοιμος αμέσως!

Δε μπορεί να θεωρηθεί fail proof λύση απλά σου δίνει περισσότερες ελπίδες αν χτυπα ξύλο γίνει το κακό.
    System crashed: Coffee_Cup.Content is null
    Please assign coffee to Content and press any key to continue and any other key to cancel

Καλέας Κων/νος
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems