(ίσως το παρακάτω post είναι για ένα κλικ παραπάνω από κάποιον εντελώς άσχετο, αλλά επειδή λέει ότι είναι σε τμήμα πληροφορικής νομίζω δεν θα έχει πρόβλημα...θες δεν θες οταν είσαι σε τέτοιο τμήμα πιέζεσαι και έτσι μαθαίνεις)
Και εγώ αρχάριος είμαι (στο Web Development) και θα πρότεινα ανεπιφύλακτα σε όποιον θέλει να ξεκινήσει, ας το κάνει με κάποιο από τα βιβλία της σειράς Step by Step (microsoft press) αν θέλει να ασχοληθεί με τεχνολογία της MS. Γιατί να χρησιμοποιήσει Php αφού υπάρχουν τόσο ωραία tools? Βέβαια η άποψη μου δεν είναι καθόλου εμπεριστατωμένη εμπειρικά, αλλά καθαρα από θέμα ευκολίας στην απορρόφηση γνώσεων(που το βλέπω και λειτουργεί σε μένα, αν και διατηρούσα επιφυλάξεις στην αρχή) και στο ποια τεχνολογία έχει μέλλον και ποια όχι. Και εγώ ακόμα στα πρώτα βήματα είμαι (πρόσφατα συνειδητοποίησα ότι μου άρεσε που ασχολήθηκα με μικρά static sites και αποφάσισα να μάθω κάτι δομημένο από την αρχή), διαβάζοντας λίγο από τα βιβλία για C#, βλέποντας διάφορα samples, παίζοντας με τα aspx του Community Server και καλή μας αρχή.
Λίγα tutorials για SQL programming (Που φαντάζομαι θα κάνεις και μάθημα στο τμήμα σου) και μην αγχώνεσαι...εδώ στον αγώνα. Τώρα μιας και πήρες βιβλία ξεκίνα με php για να έχεις μια ιδέα και κατά την γνώμη μου ξεκίνα από τις τεχνολογίες της ms. Απλά έχω δει φανατικούς php-αδες που έρχονται σε dev day (σεμιναριο microsoft) και ξεκίνησαν αμέσως .ΝΕΤ
(απλά συμβουλή, ποτε μην παραμελήσεις οτιδήποτε σου δώσει το τμήμα σου από C/C++/Java, ποτέ, ακόμα και από πρώτο εξάμηνο και τα άλλα στον ελεύθερό σου χρόνο)
https://twitter.com/biboudis