Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Δε θέλει να στείλει πίσω τα Cookies *&^#$^@#!!!

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò anjelinio. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος anjelinio στις 14-03-2007, 21:40. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  13-03-2007, 12:58 26386

Δε θέλει να στείλει πίσω τα Cookies *&^#$^@#!!!

Εδώ και 2 μέρες, έχω το φρικτότερο πονοκέφαλο εδώ και πολύ καιρό.

Έχω ένα site με Forms Auth. Τρέχει σε ένα VPC στο local domain μας. Στον κώδικά μου μέσα βλέπω ξεκάθαρα οτι στο response του login page, υπάρχει το authentication cookie, με το σωστό domain - το local domain μας.

ΤΩΡΑ. Ο Internet Explorer αρνείται πεισματικά να μου στείλει πίσω το cookie στο redirectFromLoginPage ! Έχω περάσει απο όλα τα privacy settings, low security policy, always allow cookies απο το συγκεκριμένο server / domain, trusted sites κτλ κτλ. Nada .. zero ... τίποτα ! Ο ΙΕ απλώς  α ρ ν ε ί τ α ι  να συνεργαστεί μαζί μου.

Καθώς λοιπόν άσπριζαν τα μαλλιά μου κι έβριζα, το δοκίμασα σχδόν κατα λάθος σε FireFox. Και έπαιξε !!!  Όπως καταλαβαίνετε, αυτό κι αν με αποτελείωσε ...

Έχει πέσει κανείς σας σε αντίστοιχη περίπτωση, μή συνεργάσιμου Explorer ??

Angel
    O:]
  •  13-03-2007, 18:44 26396 σε απάντηση της 26386

Απ: Δε θέλει να στείλει πίσω τα Cookies *&^#$^@#!!!

Δεν μπαίνεις στο κόπο, να γράψεις την κίνηση στον Fiddler;

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  14-03-2007, 11:01 26425 σε απάντηση της 26396

Εμμμ ... γιατί δε βλέπω επιλογή attach file στον editor ? Τέλος πάντων.

Το είχα σε HttpWatch, αλλά ορίστε και σε Fiddler.

Το request το οποίο είναι το login post request ...

POST /Reports/Pages/UILogon.aspx?ReturnUrl=http%3a%2f%2flab_db_vpc.<the_company>.local%2fReports%2fPages%2fFolder.aspx HTTP/1.1
    Accept: image/gif, image/x-xbitmap, image/jpeg, image/pjpeg, application/x-shockwave-flash, application/vnd.ms-excel, application/vnd.ms-powerpoint, application/msword, */*
    Referer: http://lab_db_vpc.<the_company>.local/Reports/Pages/UILogon.aspx?ReturnUrl=http%3a%2f%2flab_db_vpc.<the_company>.local%2fReports%2fPages%2fFolder.aspx
    Accept-Language: el
    Content-Type: application/x-www-form-urlencoded
    UA-CPU: x86
    Accept-Encoding: gzip, deflate
    User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.2; SV1; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727)
    Host: lab_db_vpc.<the_company>.local
    Content-Length: 211
    Proxy-Connection: Keep-Alive
    Pragma: no-cache

__VIEWSTATE=%2FwEPDwUKLTU4ODcxMzk4MmRkAjItCVF4BRian15XnEG4qBrdf1Q%3D&BtnLogon=Logon&TxtPwd=<the_password>&TxtUser=<the_username>&__EVENTVALIDATION=%2FwEWBQKMgLSfDQKE27qFCQL9grudDgKh4tiHDgKmw5%2ByD64j%2BmL6qoPmZRX3V41Z6Jg2K5R%2F

Και η απάντηση, στην οποία φαίνεται ξεκάθαρα το SetCookie, με το cookie μου, χωρίς κανένα πρόβλημα.

HTTP/1.1 302 Found
    Date: Wed, 14 Mar 2007 08:37:20 GMT
    Server: Microsoft-IIS/6.0
    X-Powered-By: ASP.NET
    X-AspNet-Version: 2.0.50727
    Location: http://lab_db_vpc.<the_company>.local/Reports/Pages/Folder.aspx
    Set-Cookie: sqlAuthCookie=4A56A1FE95080E0C243B40C0F5899BA91F3C3A708871D7D82C7CE8BFE353A8EFF09D7CFB579F3FE863DF389C006595F225C4733490B4B2DC63513CFE705EE814ADABC7C3ABD5B646F84FF18873396CDB; domain=lab_db_vpc.<the_company>.local; path=/
    Cache-Control: private
    Content-Type: text/html; charset=utf-8
    Content-Length: 2716

... αλλά ο IE για κάποιο λόγο με αγνοεί :(

Angel
  •  14-03-2007, 19:04 26441 σε απάντηση της 26425

Το attach αρχείου είναι έξω από τον editor, στο tab επιλογές.

Επειδή είχαμε ένα παρόμοιο event στο dotNETZone.gr, και μερικοί εδώ δεν μπορούσαν να κάνουν log-on ή log-off, ανάλογα με την περίπτωση... Δες τι έφταιγε στο dotNETZone.gr μήπως και σε βοηθήσει...

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  14-03-2007, 21:40 26448 σε απάντηση της 26441

Τελικά είχε να κάνει με το ότι το συγκεκριμένο site είναι μέρος των Reporting Services, για τα οποία έχουμε γράψει ένα custom security extension. Για να μιλήσεις στο report server, χρησιμοποιείς ένα web service, και για να κάνει authenticate σου γυρίζει ένα cookie (!!!), το οποίο πρέπει να ξαναγράψεις εσύ στο Response του δικού σου client, αλλά "μεταφρασμένο" για το domain στο οποίο τρέχει ο web server σου. Πρέπει όμως πρώτα να πείσεις τα Reporting Services ότι χρησιμοποιείς Forms Authentication και ένα security extension. Κατάφερα να "επαναφέρω" το βασικό report server site, και φαντάζομαι οτι σύντομα θα βρώ και το απόκρυφο config setting, θαμένο κάπου σε μια σωρεία config files για τα reporting services που θα πείσει και το managment site οτι χρησιμοποιεί Forms Authentication ακόμη κι αν ο client είναι ... Explorer :D

Συμβουλή στους Reporting Services users. Μή βάλετε ακόμη Service Pack 2 αν κάνετε οτιδήποτε out of the ordinary με τα reporting services :P

Τρελλό issue με τα cookies George :D Πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία

Angel
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems