Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Aνοιγμα φορμας

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò e-Leon. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος e-Leon στις 30-03-2007, 19:32. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  24-03-2007, 20:09 27010

Aνοιγμα φορμας

Γεια σας και συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά που κάνετε!

Είμαι νέο μέλος και νέος στον προγραμματισμό.Αναπτύσσω μια εφαρμογή για windows σε .net 2003 (VB) και θέλω αν μπορείτε να μου πείτε πως να κάνω έλεγχο για το αν μια φόρμα είναι ανοικτή στην κεντρική μου φόρμα και να μη την ξανανοίγει απλά να εστιάζει σε αυτή .Υπάρχουν 16 διαφορετικές φόρμες.

Εχαριστώ πολύ
  •  26-03-2007, 20:06 27099 σε απάντηση της 27010

Απ: Aνοιγμα φορμας

Τελικά έλυσα το προβλημά μου με την βοήθεια ενος φίλου.Το πρόβλημα ητάν ότι επρεπε να κάνω new object άρα κάθε φορά ανοιγε καινούρια φόρμα

Η λύση παρακάτω

dim frmonoma as new frm...(που θέλω να κάνω ελεγχο)

'
    if frmonoma is nothing then
    frmonoma= new frm...
    end if
    frmonoma.mdiparent =me (Αυτο για την κεντρική φόρμα)
    frmonoma.Show
    '
    Εχαριστώ Πολύ
  •  26-03-2007, 20:26 27100 σε απάντηση της 27099

Ετοιμαζόμουν να σου γράψω κάτι αλλά με πρόλαβες. Παρ'όλα αυτά, δεν νομίζω οτι σου έλυσε το πρόβλημα (τουλάχιστον έτσι όπως το παραθέτεις), μια και από τον κώδικα που βλεπω και πάλι δημιουργείται ένα νέο instance της frm... κάθε φορά που εσύ πατάς κατι (απο το μενού προφανώς) για να ανοίξεις τη φόρμα.
    Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  26-03-2007, 20:32 27101 σε απάντηση της 27099

Χμμμ, η διατύπωση της ερώτησης οδηγεί σε εντελώς διαφορετικό συμπέρασμα από την απάντηση που δίνεις. Προφανώς και πρέπει να κάνεις New ένα οποιοδήποτε αντικείμενο πρωτού το χρησιμοποιήσεις. Από εκεί και πέρα, μπορείς να βρεις όλες τις ανοικτές φόρμες σε μία εφαρμογή MDI από το property Form.MdiChildren της κύριας φόρμας. Αν θέλεις να φέρεις μία ανοικτή φόρμα μπροστά από τις άλλες, καλείς την Form.Activate.
    Ο κώδικας που δίνεις προσπαθεί να κάνει κάτι άλλο, να δημιουργήσει τη φόρμα μόνο όταν χρειάζεται και να την δείξει. Ο κώδικας που δίνεις όμως δημιουργεί τη φόρμα κατευθείαν στον ορισμό της, όταν δηλαδή γράφεις ... As New frm... . Η γραμμή frmOnoma= new frm... δεν εκτελείται ποτέ.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  30-03-2007, 19:32 27498 σε απάντηση της 27101

Οπως ειπα και στην αρχη ειναι αρχη για μενα ακομα.Λοιπον εχω μια κεντρικη MDI φορμα στην οποια διαχειριζομαι ενα navbar menu

με select case ανοιγω καθε φορμα αναλογα με ποιο navbaritem πατηθει.Το προβλημα μου ειναι  οτι δεν ενεργοποιειται η ανοιχτη φορμα με form.activate.Η λυση που με πολυ προσπαθεια βρήκα (και με πολυ βοηθεια απο ενα φιλο ) φαινεται να λειτουργει δεν εχω βρει καλυτερο τροπο.

υπαρχει κατι σαν το menu που κανει  cascade activate;Δεν εχω κανονικο μενου αλλα  navbar

Συγγνωμη αν σας κουρασα και ευχαριστω για τις απαντησεις

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems