Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Sharepoint site and vs 2003....

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò girl_freak. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος girl_freak στις 16-05-2007, 14:10. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  23-04-2007, 15:22 30782

Idea [I] Sharepoint site and vs 2003....

Έχω να αντιμετωπίσω το εξής σενάριο:

Στην εταιρεία που εργάζομαι το intranet portal είναι στημένο πάνω σε sharepoint 2003. Μέσα στο intranet υπάρχει μια ανεξάρτητη σελίδα που αφορά κάποιες παραγγελίες της εταιρείας.

Η σελίδα είναι σε vs2003 και η βάση της σε sql server 2000.

Μου έχουν αναθέσει να κάνω κάποιες αλλαγές στην σελίδα. Το θέμα είναι ότι δεν έχω ξανασχοληθεί με vs2003 μιας και η εργασιακή μου εμπειρία μετράει μόλις ένα χρόνο και μέχρι στιγμής έχω ασχοληθεί με db developpment σε sql 2000 και sql 2005, αλλά μόνο αυτό.

Φυσικά τις αλλαγές δεν μπορώ να τις κάνω online, παρόλο που το site των παραγγελιών δεν χρησιμοποιείται ακόμα. Θα πρέπει οι αλλαγές να γίνουν από τον προσωπικό μου υπολογιστή.

Έχω στήσει το vs2003 στο pc μου και τον sql server 2000.

Μου έχουν φτιάξει στο sharepoint portal μια test περιοχή....αλλά δεν ξέρω από που να ξεκινήσω! Πως δλδ να συνδέσω τo vs2003 project με τo test site που έχω στην διάθεση μου....

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων για την βοήθεια!

Hello world....
  •  23-04-2007, 16:26 30796 σε απάντηση της 30782

Απ: Help help help pls pls pls....

Να προτείνω να ξανακάνεις την ερώτηση με άλλο θέμα? Οι πιθανότητες να πάρεις απάντηση με ένα τόσο αόριστο τίτλο υπάρχουν μεν αλλά τείνουν στο μηδέν. Προσπάθησα να καταλάβω και ποιά είναι η ερώτηση σου, αλλά δεν κατάλαβα. Δοκίμασε ξανά, με ένα συγκεκριμμένο τίτλο, και με σαφή ερώτηση.

Η πιθανότητα να πάρεις απάντηση εξαρτάται απόλυτα από τη μορφή της ερώτησης που κάνεις. Το θέμα είναι τόσο σημαντικό ώστε η Microsoft να έχει ένα άρθρο στο Knowledge Base με τίτλο "How to ask a question". Τη μετάφραση θα την βρεις στο "Πώς να κάνετε ερωτήσεις".

Τα περισσότερα μέλη του forum απαντούν ενώ βρίσκονται στις δουλειές τους, παλεύοντας να βγάλουν πέρα τα deadlines, ή ενώ βρίσκονται σπίτι τους προσπαθώντας να χαλαρώσουν. Λογικό είναι να απαντάνε στις πιο ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και όχι σε αυτές που θέλουν ώρα απλά για να καταλάβεις τί λέει αυτός που ρωτάει ...

Το ίδιο βέβαια ισχύει και στον επαγγελματικό τομέα. Είναι πολύ ευκολότερο να πάρεις απάντηση από κάποιον senior ή κάποιο συνάδελφο στη δουλειά σου αν ρωτήσεις κάτι συγκεκριμμένο, αφού έχεις ψάξει μόνη σου,  παρά αν ρωτήσεις "Δεν ξέρω πως να το κάνω αυτό, πές μου τί να κάνω?". Η απάντηση στην δεύτερη ερώτηση μπορεί να είναι από "Διάβασε το manual" μέχρι ... τέλος πάντων, δεν μου επιτρέπει να το αναφέρω η στοιχειώδης ευγένεια Embarrassed.

Νομίζω ότι και η απάντηση στην ερώτηση σου είναι κάπου στο "Διάβασε το manual του Sharepoint". Ξέρεις, όσο πιο senior είναι κάποιος, τόσο περισσότερο διαβάζει τα βιβλία και τα manual. Είναι ένα από τα μυστικά που τους κάνουν να φαίνονται παντογνώστες  Geeked (μην το πεις σε κανέναν αυτό όμως και μου χαλάσεις την πιάτσα Wink )

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  23-04-2007, 19:41 30819 σε απάντηση της 30782

Απ: Help help help pls pls pls....

Πέρα από τις προτροπές που σου έδωσε ο Παναγιώτης, και θα πρότεινα να ακολουθήσεις, κάποιοι οδηγοί πως να παίξεις με το Sharepoint Portal Server 2003:

• Δεν μπορείς να ανοίξεις και να δουλέψεις το site του SharePoint μέσα στο Visual Studio 2003. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να ανοίξεις το site με το FrontPage 2003 και να επιλέξεις να διορθώσεις την συγκεκριμένη σελίδα με το Visual Studio 2003.
    • Το επόμενο δίλλημα που έχεις είναι αν η ASP.NET εφαρμογή σου θα τρέχει μέσα στο application space του SharePoint ή έξω από αυτό.
      • Με απλά λόγια, αν τρέχει μέσα στο application space του SharePoint δεν θα μπορείς να κάνεις debuging από το Visual Studio 2003 και θα πρέπει να ανοίξεις αρκετά πράγματα στην ασφάλεια του site για να μπορέσεις να "παίξεις". Ισως σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να κινηθείς προς την κατεύθυνση να φτιάξεις μερικά webparts και να τα ενσωματώσεις στο SharePoint site.
      • Αν βάλεις την εφαρμογή σε δικό της application, θα πρέπει να κάνεις exclude το path της από την διαχείρηση του SharePoint Portal Server. Αν και αυτό θα διευκολίνει την ανάπτυξη και το debugging του application, η ασφάλεια και η ομοιογένεια που υπάρχει στο sharepoint θα χαθεί

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  24-04-2007, 10:33 30847 σε απάντηση της 30819

Απ: Sharepoint site and vs 2003....

Σας ευχαριστώ και τους δυο για την βοήθεια που προσφέρατε. Έκανα μια μικρή αλλαγή στο θέμα της δημοσίευσης για να είναι πιο κατατοπιστική και πιο κοντά στο θέμα που προσπαθώ να εξηγήσω.

Το πρόβλημα μου είναι ότι η μέχρι τώρα μου επαφή με vs2003 projects ήταν σε πολύ απλό επίπεδο. Η αλήθεια είναι ότι αν είχα την πολυτέλεια του χρόνου πιστέψτε με θα έριχνα πάρα πολύ διάβασμα, όσον αφορά και το sharepoint και το vs2003....δυστυχώς όμως το χρονικό περιθώριο που έχω είναι πάρα πολύ μικρό και για αυτό ανέτρεξα στην βοήθειά σας.

Το κομμάτι που πρέπει να διορθώσω έχει προστεθεί στο Sharepoint site της εταιρίας, σαν shared web part (σιγά σιγά μαθαίνει κανείς ).

Για να μπορέσω να διευκολυνθώ στις όποιες αλλαγές, έχει φτιαχτεί μια test τοποθεσία μέσα στο sharepoint site για να χρησιμοποιήσω.

Σαν αρχή,  το ιδανικό που θα ήθελα να κάνω είναι να πάρω ένα copy του κομματιού που πρέπει να διορθώσω, δλδ το web part και να το ρίξω στην test τοποθεσία που έχει δημιουργηθεί.

Hello world....
  •  25-04-2007, 01:53 30889 σε απάντηση της 30847

girl_freak:
    Το κομμάτι που πρέπει να διορθώσω έχει προστεθεί στο Sharepoint site της εταιρίας, σαν shared web part (σιγά σιγά μαθαίνει κανείς ).

Θα πρέπει να βρεις τον αρχικό κώδικα για να μπορέσεις να το διορθώσεις - δεν πρόκεται για μία σελίδα που μπορείς να την διορθώσεις, αλλά ένα .dll που κάποιος έφτιαξε.

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  16-05-2007, 14:10 31853 σε απάντηση της 30889

Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για την βοήθεια... :-)

Το μόνο που αρκούσε να κάνω ήταν να ανοίξω το solution file του Vs2003, να κάνω ότι αλλαγές χρειαζόταν να κάνω και μετά ένα απλό Build Solution.

Copy το .dll και τα .ascx αρχεία της εφαρμογής στα αντίστοιχα folders του sharepoint.

Girl_freak :-)

Hello world....
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems