Να προτείνω να ξανακάνεις την ερώτηση με άλλο θέμα? Οι πιθανότητες να πάρεις απάντηση με ένα τόσο αόριστο τίτλο υπάρχουν μεν αλλά τείνουν στο μηδέν. Προσπάθησα να καταλάβω και ποιά είναι η ερώτηση σου, αλλά δεν κατάλαβα. Δοκίμασε ξανά, με ένα συγκεκριμμένο τίτλο, και με σαφή ερώτηση.
Η πιθανότητα να πάρεις απάντηση εξαρτάται απόλυτα από τη μορφή της ερώτησης που κάνεις. Το θέμα είναι τόσο σημαντικό ώστε η Microsoft να έχει ένα άρθρο στο Knowledge Base με τίτλο "How to ask a question". Τη μετάφραση θα την βρεις στο "Πώς να κάνετε ερωτήσεις".
Τα περισσότερα μέλη του forum απαντούν ενώ βρίσκονται στις δουλειές τους, παλεύοντας να βγάλουν πέρα τα deadlines, ή ενώ βρίσκονται σπίτι τους προσπαθώντας να χαλαρώσουν. Λογικό είναι να απαντάνε στις πιο ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και όχι σε αυτές που θέλουν ώρα απλά για να καταλάβεις τί λέει αυτός που ρωτάει ...
Το ίδιο βέβαια ισχύει και στον επαγγελματικό τομέα. Είναι πολύ ευκολότερο να πάρεις απάντηση από κάποιον senior ή κάποιο συνάδελφο στη δουλειά σου αν ρωτήσεις κάτι συγκεκριμμένο, αφού έχεις ψάξει μόνη σου, παρά αν ρωτήσεις "Δεν ξέρω πως να το κάνω αυτό, πές μου τί να κάνω?". Η απάντηση στην δεύτερη ερώτηση μπορεί να είναι από "Διάβασε το manual" μέχρι ... τέλος πάντων, δεν μου επιτρέπει να το αναφέρω η στοιχειώδης ευγένεια
.
Νομίζω ότι και η απάντηση στην ερώτηση σου είναι κάπου στο "Διάβασε το manual του Sharepoint". Ξέρεις, όσο πιο senior είναι κάποιος, τόσο περισσότερο διαβάζει τα βιβλία και τα manual. Είναι ένα από τα μυστικά που τους κάνουν να φαίνονται παντογνώστες
(μην το πεις σε κανέναν αυτό όμως και μου χαλάσεις την πιάτσα
)
Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos