Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

default value σε datagridview column

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò thodoros. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος thodoros στις 22-06-2007, 18:15. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  21-06-2007, 19:43 33099

default value σε datagridview column

Καλησπέρα,

έχω δημιουργήσει μία βάση sql σε κάποια στήλη της οποίας θέλω να καταχωρείται το username του χρήστη που θα κάνει καταχώρησε (έτσι έχω βάλει ως default valut suser_sName()). Όταν αργότερα δημιουργώ το datagridview σε κάποια φόρμα (χρησιμοποιώντας VB) η default value δεν μεταφέρεται. Βρήκα την αιτία (την διάβασα σε κάποια άλλη δημοσίευση του forum). Το πρόβλημά μου είναι πως θέλω οι χρήστες να καταχωρούν εγγραφές στο datagrid και στη συνέχεια να αποθηκεύουν. Προκειμένου όμως να επεξεργαστώ τα δεδομένα πρέπει να γνωρίζω το username τους. Ταυτόχρονα δεν μπορώ να γνωρίζω πόσες γραμμές θα προσθέσει ο κάθε χρήστης. Υπάρχει καμμιά ιδέα για το τί μπορώ να κάνω, ώστε στη στήλη username του datagridview να καταχωρείται αυτόματα το username του χρήστη;;;

Χρησιμοποιώντας το newrow δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το datagridview.  

Live fast, die young
  •  21-06-2007, 20:26 33100 σε απάντηση της 33099

Απ: default value σε datagridview column

Θα πρέπει όταν σχεδιάζεις το DataSet να μην συμπεριλάβεις το πεδίο που θέλεις να έχει το username. Έτσι, όταν θα περάσουν οι εγγραφές από το DataSet στη βάση, ο SQL Server θα βάλει την default τιμή καθώς το INSERT που αντιστοιχεί στο SELECT δεν θα έχει πληροφορία γι αυτή τη στήλη. Αν θέλεις να βλέπεις και αυτό το πεδίο στο DataGrid (που σημαίνει ότι θα το έχεις στο SELECT), τότε να αλλάξεις το INSERT statement του InsertCommand.

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  22-06-2007, 16:36 33112 σε απάντηση της 33099

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Έχεις ένα DataGridView. Το κάνεις bind σε ένα dataset μέσω bindingsource ή κατευθείαν; Χρησιμοποιείς Binding ή όχι. Από εκεί και πέρα υπάρχουν τρόποι για να κάνεις αυτό που θες αλλά δεν έχω καταλάβει ακόμα με ποιον τρόπο προσεγγίζεις το όλο θέμα οπότε δεν γνωρίζω τι ακριβώς να σου πω.

•  22-06-2007, 16:48 33113 σε απάντηση της 33112

Αφού κάνω τη σύνδεση με τη βάση δεδομένων, "σύρω" τον πίνακα που θέλω στη φόρμα μου. Ελπίζω αυτό να απαντάει στην ερώτηση. Δεν έχω πολύ μεγάλη εμπειρία στη vb, αλλά προσπαθω...

Ευχαριστώ

Live fast, die young
  •  22-06-2007, 18:15 33117 σε απάντηση της 33100

Ευχαριστώ πολύ!! Αυτή ήταν η λύση. 'Εχω μόνο μία επιφύλαξη, η βάση δεδομένων θα παίρνει κάθε φορά το username του χρήστη; Ο χρήστης θα "βλέπει" και θα δουλεύει μόνο τις φόρμες της εφαρμογής και η βάση δεδομένων θα είναι σε κάποιον server. Ελπίζω πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Ευχαριστώ πολύ και πάλι.
    Live fast, die young
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems