Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

ASP 2 ASPX - Αλλαγή db

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Ευθύμης Δημόπουλος. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Ευθύμης Δημόπουλος στις 25-07-2007, 16:37. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  25-07-2007, 10:48 33760

ASP 2 ASPX - Αλλαγή db

Καλημέρα,
    Θα ήθελα τα φώτα σας. Στα μέσα του καλοκαιριού, με καύσωνα και ζέστη μου ήρθε το εξής:

Έχω ένα site σε απλή asp και θέλω να το αναβαθμίσω σε .NET
    Η βάση που χρησιμοποιούσα ήταν Access και τα ανέβαζα στον Provider με  FTP.

Θέλω λοιπόν, να αλλάξω την Access με SQL Server 2005 Express. Με ποιο τρόπο θα ανεβάζω την βάση μου?
    Θα φαίνεται η βάση σαν ένα αρχείο που θα πρέπει να το κάνω upload με FTP ή θα πρέπει να γίνει κάτι άλλο...?

Ευχαριστώ για το χρόνο σας...
  •  25-07-2007, 15:18 33777 σε απάντηση της 33760

Απ: ASP 2 ASPX - Αλλαγή db

Μια λύση είναι να τα παρατήσεις και να πας για κανένα μπανάκι!... Cool

Κατά τα άλλα, εξαρτάται από τον host σου. Μπορείς να ανεβάσεις την βάση σαν αρχεία (mdf,ldf) εφόσον ο host σου έχει ενεργοποιήσει τα user instances στον sql server 2005 express. Αν ο host δεν έχει express αλλά άλλη έκδοση του sql server 2005 τα user instances δεν υποστηρίζονται έτσι κι αλλιώς.

Αν λοιπόν έχεις user instances διαθέσιμα, τότε θα βάλεις την βάση σου στον υποφάκελο App_Data του site σου και θα κάνεις το connection string ως εξής:

Driver={SQL Native Client};Server=.\SQLExpress;AttachDbFilename=|DataDirectory|mydbfile.mdf;Trusted_Connection=Yes;

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  25-07-2007, 16:37 33788 σε απάντηση της 33777

Απ: ASP 2 ASPX - Αλλαγή db

Ευχαριστώ πολύ...Θα κάνω ένα test-άκι...
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems