Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Smart Client - Interaction με Outlook

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Antoine. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Antoine στις 23-08-2007, 23:45. Υπάρχουν 8 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  21-08-2007, 15:55 34395

Smart Client - Interaction με Outlook

Καλησπέρα,

έχω το εξής θέμα. Έχω υλοποιήσει ένα Smart Client το οποίο γίνεται publish με Click Once σε ένα server και από εκεί μπορούν να το πάρουν local οι χρήστες ενός Intranet. Η εφαρμογή αφορά την διαχείριση μελλοντικών αγορών που γίνονται από άτομα της εταιρίας και χρεώνουν την ίδια την εταιρία για αυτά. Από διαμονή, ταξίδια, μέχρι χαρτικά και ότι άλλο μπορεί να χρειαστεί μια εταιρία. Ο κάθε χρήστης έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει κάποια αίτηση για αγορά κάποιας υπηρεσίας, η οποία αποστέλεται με mail (σε HTML) σε κάποιον ανώτερο, ο οποίος μέσα από το mail μπορεί να κάνει αποδεκτή την αγορά ή να την απορρίψει. Ως τώρα, αυτό που έκανα είναι να έχω μια σελίδα (.aspx) όπου πατώντας στο Approve ή Reject του mail να με κάνει redirect εκεί με τις ανάλογες τιμές σε ένα κωδικοποιημένο QueryString και η σελίδα να πράττει ανάλογα.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι, μπορώ από το mail να κάνω interact με τον Smart Client;; Οπότε αν είναι ανοιχτό, να ακούει σε κάποια πόρτα και να εκτελλεί τον ανάλογο κώδικα, ή αν δεν είναι, να ανοίγει και να εκτελλεί για άλλη μια φορά το ζητούμενο.

Για να ακούσω ιδέες..!

Ευχαριστώ προκαταβολικά!
  •  21-08-2007, 15:59 34396 σε απάντηση της 34395

Απ: Smart Client - Interaction με email

Τώρα που το σκέφτομαι, δεν θα μπορούσα να χτυπάω το link όπου είναι published η εφαρμογή και με κάποιο τρόπο να περνάω input parameters!?!?

Λέω εγώ τώρα...

•  21-08-2007, 16:13 34398 σε απάντηση της 34396

Το Click Once link δεν είναι ένα command line. Το link του Click Once απλά κατεβάζει την εφαρμογή στον κάθε client και την εγκαθιστά. Συνεπώς, δεν μπορείς να περάσεις παραμέτρους στην εφαρμογή έτσι. Από εκεί και πέρα, αυτό που προτείνεις κάνουν εδώ και χρόνια ... τα malware. Μπορείς να θεωρείς βέβαιο ότι το antivirus που έχει ο κάθε χρήστης θα εμποδίσει αμέσως την εκτέλεση της εφαρμογής σου με αυτόν τον τρόπο, αν ο mail server δεν έχει ήδη αφαιρέσει τον κώδικα, ή απλά σβήσει το μήνυμα ως spam.

Αυτό που θέλεις είναι δυνατόν σε web εφαρμογές. Τα Windows Sharepoint Services 3 μπορούν να στείλουν email με approve, reject links στους χρήστες ως μέρος της εκτέλεσης ενός workflow. Ο χρήστης πατάει το link και πηγαίνει στην αντίστοιχη σελίδα. Από τη μία τα WSS είναι τσάμπα, από την άλλη όμως, θα πρέπει να ξανασχεδιάσεις την εφαρμογή σου ως web εφαρμογή.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  21-08-2007, 16:23 34399 σε απάντηση της 34398

Μάιστα.. οπότε δεν γίνεται.. σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!
  •  21-08-2007, 21:54 34410 σε απάντηση της 34395

Antoine:
    Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι, μπορώ από το mail να κάνω interact με τον Smart Client;; Οπότε αν είναι ανοιχτό, να ακούει σε κάποια πόρτα και να εκτελλεί τον ανάλογο κώδικα, ή αν δεν είναι, να ανοίγει και να εκτελλεί για άλλη μια φορά το ζητούμενο.

Τι εννοείς να κάνεις interact; Είναι λίγο "αφηρημένο" μιας και δεν το περιγράφεις περισσότερο. Αν π.χ. χρησιμοποιείς το Outlook σαν mail client, μπορείς να τρέχεις κάποιο plug-in που να ψάχνει κάποιo port, και να στέλνει πληροφορίες στην smart client εφαρμογή σου. H και το αντίθετο - μπορείς από την smart client εφαρμογή σου να ελέγχεις αν υπάρχει κάποιο instanse του outlook που τρέχει, να παίρνεις ένα reference σε αυτό, και στην συνέχεια να χρησιμοποιείς το object model του για να διαβάσεις items από τα folders του Outlook. Η αν δεν τρέχει να το σηκώνεις στην μνήμη και να κάνεις ότι θέλεις.

Τι ακριβώς είναι το interact που θέλεις να κάνεις;

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  21-08-2007, 22:00 34411 σε απάντηση της 34410

Αυτό μου διέφυγε ελαφρώς. Δένεσαι έτσι όμως με το Outlook.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  22-08-2007, 10:04 34415 σε απάντηση της 34410

Στην εταιρία που δουλεύουμε, έχουμε Exchange Server και όλοι συνδέονται σε δύο τρία διαφορετικά virtual μηχανήματα για να κάνουν την δουλειά τους.

Χρησιμοποιούμε Outlook και μόνο Outlook, οπότε δεν με απασχολεί αυτό το "δέσιμο" στο οποίο αναφέρεσαι και κατανοώ. Το interaction που επιθυμώ να έχω, είναι στο mail που στέλνω σε κάποιους παραλήπτες, να υπάρχει η δυνατότητα να κάνουν approve ή reject κάποια request αγορών. Το θέλω αυτό γιατί υπάρχουν άτομα που δεν ασχολούνται με το να μπαίνουν στην εφαρμογή και να χειρίζονται τα requests.
    Έτσι με το mail, που πάντα βλέπουν, είναι πιο εύκολο σαν διαδικασία. Αυτό που θέλω είναι στο mail με κάποιο τρόπο να μπορώ να ανοίγω την εφαρμογή και να ακολουθείται ένα συγκεκριμένο work flow ανάλογα με το τι επέλεξε ο χρήστης. Ετσι ο χρήστης να παραπέμπεται αυτόματα στην εφαρμογή, να ενημερώνεται το record που επέλεξε βάση της ενέργειάς του, και να μπορεί να δει αν τυχόν υπάρχουν και άλλα request που χρειάζονται authorization για να προχωρήσουν.

Έχετε κάποια ιδέα ότι αυτό μπορεί να γίνεται με τα plugins?!?! Κάποιο παράδειγμα για το τι να ψάξω και που να κινηθώ;;;

Ευχαριστώ!
  •  22-08-2007, 23:05 34449 σε απάντηση της 34415

Θα πρέπει να ετοιμάζεσαι για να κολυμπήσεις στα "βαθιά"... Big Smile

Αυτό που περιγράφεις είναι ένα κλασικό workflow, με μια ενημέρωση μέσω e-mail.

Μάλλον είναι αρκετά ξεκάθαρο τι πρέπει να φτιάξεις:

• Όταν γίνεται εισαγωγή ενός request μέσα στην βάση της εφαρμογής σου για μια αγορά θα πρέπει να ξεκινάει το workflow σου και να αρχίσει να στέλνει διαδοχικά το e-mail στους υπεύθυνους και ανάλογα της απαντήσεις τους να προχωράει το request στον επόμενο, ή να ειδοποιήσει αυτόν που το ξεκίνησε ότι το αίτημά του δεν έγινε αποδεκτό.
    • Το Workflow Foundation είναι ιδανικό για αυτή την δουλειά, μπορείς να υλοποιήσεις ένα state machine workflow. Το workflow θα τρέχει στον server. Θα πρέπει να μπορεί να στέλνει και να πέρνει e-mail από κάποιο pop3/smtp account για να μπορεί να στέλνει τα μηνύματα προς τους υπευθύνους και να πέρνει τις απαντήσεις τους. Θα πρέπει να πειραματιστείς λίγο για να δεις το format που πρέπει να έχουν τα μηνύματα που έχουν το request για accept/reject και τις απαντήσεις που φτιάχνει το outlook, για να μπορέσεις να φτιάξεις παρόμοια μηνύματα.

Εναλλακτικός τρόπος θα ήταν να χρησιμοποιήσεις τα sharepoint services για να κάνεις μία λίστα που θα μπαίνουν τα requests και να κάνεις implement το workflow εκεί.

Για το τέλος αφήνω την περίπτωση να φτιάξεις ένα outlook form που θα μπορεί να γίνει route σε όλους τους υπευθύνους για έγκριση πριν γίνει εισαγωγή στο σύστημα - αλλά μάλλον αυτό είναι αρκετά πολύπλοκο στην υλοποίηση...

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  23-08-2007, 23:45 34470 σε απάντηση της 34449

Χμμμμμμμμμμμμμμ,

προς το παρών έχω δημιουργήσει 2 σελίδες σε ένα Web Server που κάνουν αυτή τη δουλεια, και το mail έχει δυο link στο τέλος που κάνουν redirect στις σελίδες αυτές. Όμως έχω ένα πρόβλημα με το windows authentication και το double hop issue, για το οποίο λύση ως τώρα δεν έχω βρει. Local δουλεύουν όλα, στην πράξη το windows authentication μου κάνει νερά!

Γενικά με έχει εκνευρίσει πολύ αυτό το πρόβλημα και δεν καταλαβαίνω το γεγονός γιατί δεν έχει βρεθεί κάποια άκρη με αυτό το θέμα, και το πως μεταφέρονται τα tokens από τον ένα server στον άλλον. Το πρόβλημα είναι ότι ο Web Server είναι σε διαφορετικό μηχάνημα από τον SQL Server. Γι αυτό και ταλαιπωρούμαι με τις εναλλακτικές.

Θα κοιτάξω το Workflow Foundation που ανέφερες και θα επανέλθω με ερωτήσεις.

Ευχαριστώ!!!

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems