Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Δημιουργία Package window application σε VB.NET και εγκατάσταση σε άλλο PC

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò thomas. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Panagiotis Kefalidis στις 25-09-2007, 12:22. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  23-09-2007, 13:27 35261

Δημιουργία Package window application σε VB.NET και εγκατάσταση σε άλλο PC

1.Έχω φτιάξει μία εφαρμογή σε VB.NET που διαχειρίζεται μια βάση και θέλω να την κάνω package όπως γινόταν σε vb.6.0

2.Για να τρέξει η εφαρμογή σε άλλο PC χρειάζεται το exe και το .vshost.exe.config;..τα έχω αντιγράψει στο άλλο PC ,έχω ορίσει μέσα στο .vshost.exe.config τον SQL SERVER και μου βγάζει σφάλμα όταν τρέχω το exe ότι δεν μπορεί να συνδεθεί με τον SQL SERVER!

•  23-09-2007, 19:25 35290 σε απάντηση της 35261

Απ: Δημιουργία Package window application σε VB.NET και εγκατάσταση σε άλλο PC

1. Δεν ξέρω πως γινόταν αυτό το package, αλλά από το Visual Studio 2005 μπορείς να φτιάξεις ένα setup project όπου και θα "πακετάρεις" την εφαρμογή και τα αρχεία της. Δες εδώ για περισσότερα.

2. (Υποθέτω ότι το connection string έχει οριστεί στο App.Config) Χρειάζεται να αντιγράψεις το αρχείο <applicationname>.exe.config. Το αρχείο αυτό είναι ουσιαστικά το app.config το οποίο γίνεται rename σε <applicationname>.exe.config κατά το build της εφαρμογής.

Dimitris-Ilias Gkanatsios
    Developer Evangelist, Microsoft Hellas

My Blog
    StudentGuru
    Twitter
    Facebook
  •  23-09-2007, 20:02 35291 σε απάντηση της 35290

Σωστά τα παραπάνω, να προσθέσω επίσης ότι το vshost.exe.config δεν χρειάζεται να εγκατασταθεί μαζί με την εφαρμογή. Το χρησιμοποιεί μόνο το Visual Studio κατά το debugging και δεν χρησιμοποιείται καθόλου από την ίδια την εφαρμογή. Το connection string πρέπει να εισαχθεί στο app.config και όχι στο vshost.exe.config
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  24-09-2007, 19:57 35350 σε απάντηση της 35291

Ευχαριστώ πολύ!

•  25-09-2007, 12:22 35379 σε απάντηση της 35350

Μην ξεχνάς να σημειώσεις ποια απάντηση σε βοήθησε, ώστε άλλοι συνάδελφοι στο μέλλον να βρούν απαντήσεις ευκολότερα! Wink

Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems