Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

dataBinding

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Lambros. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Thiseas στις 15-10-2007, 23:00. Υπάρχουν 7 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  14-10-2007, 19:43 36254

dataBinding

Λοιπον..εχω το εξής προβλημα..
    Προσπαθω να κανω custom binding στο postbackUrl ενος linkButton.

αλλα θέλω περνει απο την βάση μου ένα στοιχείο και να προσθέτω σε αυτό ένα κείμενο.

π.χ.

Έχω στην βαση μου ένα πεδιο newsID
    θελω το postbackurl να γινει το κειμενο "~/readNews.aspx?&newsID=" και στην συνέχεια την τιμή από την βάση..  κατι τετοιο "~/readNews.aspx?&newsID="+Eval("newsID") αλλα πως;;;

Ας βοηθήσει καποιος..

•  14-10-2007, 21:33 36259 σε απάντηση της 36254

Απ: dataBinding

Γιατί δεν το κάνεις από το code behind αρχείο (pagename.aspx.cs ή pagename.aspx.vb, ανάλογα με το τι γλώσσα χρησιμοποιείς);
    Είναι αρκετά απλό

buttonID.PostBackUrl = "~/readNews.aspx?&newsID=" + newsID.ToString();

Dimitris-Ilias Gkanatsios
    Developer Evangelist, Microsoft Hellas

My Blog
    StudentGuru
    Twitter
    Facebook
  •  14-10-2007, 22:10 36263 σε απάντηση της 36259

αυτο το LinkButton Βρισκεται μεσα σε ενα DataList..οπότε και το newsID αλλάζει!

•  14-10-2007, 22:49 36267 σε απάντηση της 36263

Για δοκίμασε να κάνεις handle το ItemDataBound event του DataList. Δοκίμασε στον event handler να παίξεις με τον παρακάτω κώδικα

1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    Button myButton;

myButton = e.Item.FindControl("buttonID") as Button;

if(myButton != null)

myButton.PostBackUrl = "~/readNews.aspx?newsID=" + ((MyNew)e.Item.DataItem).newsID;

όπου MyNew είναι το object το οποίο γίνεται bind στο DataList.

Dimitris-Ilias Gkanatsios
    Developer Evangelist, Microsoft Hellas

My Blog
    StudentGuru
    Twitter
    Facebook
  •  15-10-2007, 11:10 36280 σε απάντηση της 36263

Ή μπορείς επίσης να το ορίσεις απευθείας μέσα στο ItemTemplate:

<ItemTemplate>

Click
    <asp:LinkButton ID="_itemLinkButton" runat="server"
    PostBackUrl='<%# "~/Lala.aspx?newsID=" + Eval("NewsID").ToString() %>' Text="here" />
    to see the news item.

</ItemTemplate>

Νατάσα Μανουσοπούλου
  •  15-10-2007, 12:09 36281 σε απάντηση της 36280

ευχαριστω πολυ για την βοηθεια..η λύση σου Νατάσα με βοήθησε!αυτο ηταν που προσπαθουσα να κάνω και δουλεύει ακριβώς οπως το ηθελα!

•  15-10-2007, 12:18 36282 σε απάντηση της 36281

Απο τους κανόνες του Dotnetzone:

5. Αν λάβουμε απάντηση που μας λύνει το πρόβλημα, είναι πολύ σημαντικό να θέσουμε σε "Έχει επιλυθεί" το "Κατάσταση Ενότητας" και να μαρκάρουμε τη σωστή απάντηση με το "Σημείωση ως Απάντησης". Είναι πιο σημαντικό από "χίλια ευχαριστώ", από το να ανάψετε λαμπάδα ίσα με το μπόι αυτού που σας απάντησε (που να το ξέρετε άλλωστε;) ή να του στείλετε ένα τενεκέ λάδι. Έτσι, και θα σας μείνει ο τενεκές και δε θα σας λένε οι υπόλοιποι χρήστες τενεκέ.

Οπότε μην το ξεχνάααατεεεεε! Big Smile

Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  15-10-2007, 23:00 36294 σε απάντηση της 36282

Panagiotis Kefalidis:

Απο τους κανόνες του Dotnetzone:

5. Αν λάβουμε απάντηση που μας λύνει το πρόβλημα, είναι πολύ σημαντικό να θέσουμε σε "Έχει επιλυθεί" το "Κατάσταση Ενότητας" και να μαρκάρουμε τη σωστή απάντηση με το "Σημείωση ως Απάντησης". Είναι πιο σημαντικό από "χίλια ευχαριστώ", από το να ανάψετε λαμπάδα ίσα με το μπόι αυτού που σας απάντησε (που να το ξέρετε άλλωστε;) ή να του στείλετε ένα τενεκέ λάδι. Έτσι, και θα σας μείνει ο τενεκές και δε θα σας λένε οι υπόλοιποι χρήστες τενεκέ.

Οπότε μην το ξεχνάααατεεεεε! Big Smile

Παναγιώτη πολύ καλά κάνεις και υπενθυμίζεις αυτό το απαραίτητο και πολύ χρήσιμο χαρακτηρηστικό που κανονικά θα έπρεπε όλοι μας να το χρησιμοποιούμε και να μην το ξεχνάμε διότι πέρα του οτι γεμίζει το forum με αναπάντητα-"απαντημένα" posts υπάρχουν, πιστεύω, και άλλοι λόγοι (στατιστικά, "perfomance" χρηστών, performance του ίδιου του forum κλπ κλπ...)
    Φοβάμαι όμως οτι θα κουραστείς.... κι εσυ... Smile
    Από προσωπική πείρα και θέλοντας να βοηθήσω, να πω οτι στο δικό μας forum, έχουμε του σημαντικούς κανόνες να φαίνονται (κάτι σαν header) σε ΟΛΟ το forum και σε όλα τα sections / threads / posts!

Συγγνώμη για το άσχετο του συγκεκριμένου post μου.... αλλά μιας και αναφέρθηκε σε αυτό το σημείο από τον Παναγιώτη... είπα να το γράψω εδω!
    Δεν ξέρω αν είναι εύκολο να γίνει στο DotNetNuke... αλλά στο Vbulleting ήταν σχετικά απλό... [ χωρίς αυτό να σημαίνει οτι το ένα είναι "καλύτερο" από το άλλο!!]

Nothing to declare...
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems