Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

visual basic compiler μια απλή βοήθεια.

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò pdk. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος pdk στις 23-10-2007, 19:45. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  22-10-2007, 17:36 36490

visual basic compiler μια απλή βοήθεια.

Βρήκα κάποιο πρόγραμμα γραμμένο σε vb.net που μπορεί να μεταγλωτίσει κώδικα vb.net.Δηλαδή γράφοντας στο textbox του προγράμματος, κώδικα αυτό το μεταγλωτίζει σε .exe.Αυτό που με προβληματίζει είναι πώς μπορούμε να φτιάξουμε ένα module ή μια κλάση ώστε να μπορεί να την βλέπει ο κώδικας που γράφω σε αυτόν ας πούμε τον μικρό compiler ?Εννοώ οτι στο visual studio αν προσθέσω κάποιο module τότε μπορώ να το χρησιμοποιήσω  στον κωδικά μου.To ίδιο και με τις κλάσεις.Αλλά σε αυτόν τον compiler δεν αναγνωρίζει ουτε τα modules ουτε τις κλάσεις ακόμα και αν είναι στον ίδιο κατάλογο.Γίνεται κάτι τέτοιο?
    To παράδειγμα είναι εδώ μιάς και εγώ χρησιμοποιηώ τον κώδικα όπως είναι. http://www.planetsourcecode.com/vb/scripts/ShowZip.asp?lngWId=10&lngCodeId=38&strZipAccessCode=tp%2FT386182
  •  23-10-2007, 12:39 36506 σε απάντηση της 36490

Απ: visual basic compiler μια απλή βοήθεια.

Δυσκολεύτηκα λίγο να καταλάβω τι θέλεις, αλλά νομίζω ότι τα κατάφερα! Θέλεις ο κώδικας που γράφεις στο textbox να μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποια class από κάποια assembly (dll). Για να το κάνεις αυτό πρέπει να πεις στο compiler στο exe που δημιουργεί, να προσθέσει ένα reference στο dll που περιέχει την κλάση αυτή.

Αυτό γίνεται ως εξής:

parameters.ReferencedAssemblies.Add("mydll.dll")

όπου parameters είναι μια μεταβλητή τύπου CompilerParameters που βλέπω ότι είναι ήδη ορισμένη στον κώδικα που χρησιμοποιείς.

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  23-10-2007, 19:45 36523 σε απάντηση της 36506

Απ: visual basic compiler μια απλή βοήθεια.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ.Το ήξερα οτι δεν θα μπορώ να το εξηγήσω καλά αλλά σχεδόν μόλις είδα τον κώδικα έγραψα και την ερωτησή μου.Σκεφτόμουν οτι αφού ο compiler μπορεί να μεταγλωτίσει vb.net θα μπορούσα να φτίαξω μια απλή γλώσσα προγραμματισμού.Εννοώ οτι στην κλάση θα υπήρχαν οι function's.Πχ. το print(message) της καινούργιας γλώσσας θα είναι

sub print(message as string)
    console.writeline(message)
    end sub

και φυσικά πάει λέγοντας.Ελπίζω να δουλέψει:)
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems