Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

crystal reports και .xsd files

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò DaltonGR. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος OratIos στις 17-11-2007, 13:37. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  07-07-2007, 12:22 33444

crystal reports και .xsd files

Καλημέρα,

είχα κάνει post για παρόμοιο θέμα αλλα δεν το βρίσκω γι'αυτό συγνώμη για το μπέρδεμα.

Λοιπόν επειδή αυτόματα το γέμισμα των reports δεν με βολεύει(θέλω να προβάλω κάποια στοιχεία ανάλογα με την επιλογή του χρήστη, δηλαδή ο χρήστης να επιλέγει τον μήνα και να εμφανίζωνται όλα τα έξοδα του) προσπάθησα γεμίζωντας ένα dataset με τα στοιχεία απο την βάση που θέλω και να κάνω dataset.writexmldefinition kai dataset.writexml.μετά πήγαινα απο το report atabase fields/database expert το φόρτωνα αλλα ενώ εχει δεδομένα το αρχείοπ xml δεν τα προβάλει ή να πώ καλύτερα όχι πάντα(τις περισσότερες φορες)

κάπως έτσι γίνετε

ry

myConnection = New OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=" & Environment.CurrentDirectory.ToString & "\Zafferano.mdb;")

MyCommand.Connection = myConnection

MyCommand.CommandText = "SELECT KinisiEsoda.KinisiEsodaID, KinisiEsoda.Date, KinisiEsoda.Tupos, KinisiEsoda.Poso, KinisiEsoda.Loipa, Esoda.EsodaDescr FROM Esoda INNER JOIN KinisiEsoda ON Esoda.EsodaID = KinisiEsoda.Tupos WHERE (((KinisiEsoda.Date)>=#" & apo & "# And (KinisiEsoda.Date)<=#" & eos & "#))"

MyCommand.CommandType = CommandType.Text

myDA.SelectCommand = MyCommand

myDA.Fill(myDS, "EsodaMonth")

myDS.WriteXmlSchema(Application.StartupPath & "\ReportXML\MonthEsodaReportScema.xsd")

myDS.WriteXml(Application.StartupPath & "\ReportXML\MonthEsodaReport.xml")

rpt.SetDataSource(myDS)

ViewReportFOrm.CrystalReportViewer1.ReportSource = rpt

ViewReportFOrm.Show()

Catch Excep As Exception

MessageBox.Show(Excep.Message, "Error", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Error)

End Try

ευχαριστώ εκ των προτέρων...

•  07-07-2007, 14:20 33445 σε απάντηση της 33444

Απ: crystal reports και .xsd files

Ποιο είναι το ερώτημα;

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  09-07-2007, 08:04 33464 σε απάντηση της 33445

το ερώτημα είναι το εξής:

πώς μπορώ να γεμίζω ένα report με δεδομένα απο μια βάση με στοιχεία πού έχει δώσει ο χρήστης.όπως είπα και πρίν ένα παράδειγμα,θέλω ο χρήστης να επιλέγει τον μήνα και μετά να του επιστρέφω όλα τα έξοδα/'έσοδα του μήνα αυτού.θέλω δηλαδή να γεμίζω το report απο ένα dataset που έχω εξάγει το scheme του.με τον παραπάνω κώδικα το έχω καταφέρει αλλα δεν δουλεύει πάντα σωστά.και ρωτάω μήπως υπάρχει καλύτερος τρόπος.

ευχαριστώ

•  09-07-2007, 11:51 33470 σε απάντηση της 33464

Για να σχεδιάσεις ένα report πρέπει να έχεις ένα σχήμα δεδομένων. Φαντάζομαι ότι το έχεις κάνει αυτό και έχεις έτοιμο το report σου.

Από εκεί και πέρα αρκεί να δώσεις τα δεδομένα σου στο report χρησιμοποιώντας την SetDataSource, όπως και κάνεις ήδη. Η WriteXmlSchema και WriteXml είναι τελείως περιττές. Δεν πρόκειται το report να χρησιμοποιήσει αυτά τα αρχεία που δημιουργείς.

Λες ότι δεν δουλεύει πάντα σωστά. Ποιο είναι το πρόβλημα;

Edited: Για την ακρίβεια... ποιο είναι το σύμπτωμα... και θα προσπαθήσω να σου πω εγώ ποιο είναι το πρόβλημα. 

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  09-07-2007, 11:54 33472 σε απάντηση της 33470

στην αρχή δουλέυει σωστά αλλα μετά απο μερικές χρήσεις ενώ το xml αρχείο έχει δεδομένα δεν φορτώνονται στην αναφορά.

ακόμα άλλαξα κάποια πεδία στην βάση και όταν πήγα να ξαναφορτώσω το xsd αρχείο μου φόρτωνε τα παλιά δεδομένα.

το πρόγραμμα θα μρέπει να το κάνω deploy kai iinstall για να δημιουργηθούν τα αρχεία?

γιατί αν κάνω απλώς build δεν τα δημιουργεί..

•  17-11-2007, 13:37 37433 σε απάντηση της 33472

Είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα με Crystal Reports XI Release 2 SP2. Έπρεπε ο χρήστης σε μια Web Σελιδα να συμπληρώνει κάποια στοιχεια, τα οποια τα αποθηκευα σε ενα DataTable, και κατοπιν, μεσω αυτου να δημιουργησω ενα Report, για να το εκτυπωνει σε PDF. Καθως λοιπον, δημιουργουσα το DataSet και μέσα το Datatable και τα στοιχεία από τα Textboxes και Comboboxes, και πατούσε έπόμενο ο χρήστης, το εμφάνιζε το Report με τα στοιχεία τπου συμπληρωμένα. Όταν πατούσε Print μετα γαι να το τυπώσει, έχανε τα ΠΑΝΤΑ και τύπωνε ένα report χωρις Data.

Το πρόβλημα ήταν, ότι στο Print, το Report έκανε Refresh και έχανε το Datatable, Και ήθελε να του ξαναδώσω όλα τα στοιχεία στο Databinding του Viewer.

Ελπίζω να βοήθησα.

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems