Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Αντιγραφή αρχείων απο το PDA στο PC

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò DaltonGR. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος DaltonGR στις 07-11-2007, 08:10. Υπάρχουν 13 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  26-10-2007, 11:54 36621

Αντιγραφή αρχείων απο το PDA στο PC

Καλημέρα,

προσπάθησε με ψάξιμο να βρώ μια απάντηση αλλά τζίφος.Λοιπόν υπάρχει τρόπος μέσω κώδικα στην εφαρμογή του pda να αντιγράφω ή μεταφέρω αρχεία απο το pda στο pc.τα αρχεία βρίσκονται σε συγκεκριμένω φάκελο στο pda, μέσω του ασύρματου δικτύου;

•  26-10-2007, 13:37 36629 σε απάντηση της 36621

Απ: Αντιγραφή αρχείων απο το PDA στο PC

Μια λύση είναι να σηκώσεις FTP Server στον υπολογιστή που βρίσκεται στο ίδιο δίκτυο με τον φορητό και να τον χτυπάς από PDA.

Manos
  •  26-10-2007, 14:12 36634 σε απάντηση της 36629

με τον παρακάτω κώδικα μπορώ να το επιτύχω;

System.IO.File.Move("\\τεστ\aa.jpg", \\192.168.0.χχ\test\aa.jpg)

πως μπορω μέσω ftp?

•  26-10-2007, 14:29 36637 σε απάντηση της 36634

Φίλε μου δεν υπάρχει network share μεταξύ winCE και Windows. ξέχνα τα \\172...\mynetworkshare
    • Αν έχεις Xp pro ή win2003 μπορείς να στήσεις πολύ εύκολα ένα ftp server στον desktop (just google it)
    • ρυθμίζεις ip, mask, dns, domain στο φορητό για να κάνεις ping στον desktop
    • φτιάχνεις ψάχνοντας στο Internet, ή αγοράζεις ένα απλό ftp client για CF 1.0 ή 2.0 και κάνεις έτσι τη δουλειά σου
    Εγώ ήμουν τυχερός και είχε το φορητό δικό του ftp server, (για τσέκαρε τα feature του δικού σου) και η δημιουργία ftp client στο νορμαλ framework 2.0 είναι αστεία.

Manos
  •  29-10-2007, 14:31 36754 σε απάντηση της 36637

με χρήση sockets γίνεται αυτή η μεταφορά αρχείων απο το pda στο pc?δηλαδή να υπάρχει ένα service που τρέχει πάντα στον server του δικτύου και όταν το pda έιναι στην εμβέλεια του δικτύου να γίνεται αυτή η μεταφορά των αρχείων.
  •  30-10-2007, 14:12 36792 σε απάντηση της 36754

Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω παράδειγμα. Δεν το έχω δει διεξοδικά αλλά νομίζω ότι είναι αυτό που ψάχνεις:

http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/bb158656.aspx 

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  30-10-2007, 14:26 36793 σε απάντηση της 36792

Δημήτρη είσαι σίγουρος διότι με μια γρήγορη ματιά, είδα ότι θέλει ActiveSync άρα θέλει και σύνδεση με βάση και όχι μέσω δικτύου μεταφορά.

Manos
  •  30-10-2007, 17:44 36801 σε απάντηση της 36793

Μπορεί... ας ανακεφαλαιώσουμε όμως τις απαιτήσεις για να υπάρξει κάποια ολοκληρωμένη απάντηση:

1. Κατεύθυνση μεταφοράς (pda 2 pc or pc 2 pda)
    2. Ποιος θα ενεργοποιεί την μεταφορά, το PC ή το PDA
    3. Ποιος είναι ο σκοπός της μεταφοράς (για να προσδιορίσουμε το πρωτόκολλο γενικότερα). π.χ. θέλουμε να στείλουμε ένα οποιοδήποτε αρχείο σε ένα άγνωστο PC; Θέλουμε να συγχρονίσουμε δεδομένα με ένα γνωστό PC που είναι πάντα το ίδιο;

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  31-10-2007, 09:09 36821 σε απάντηση της 36801

Καλημέρα,

η κατεύθυνση μεταφοράς θα είναι απο τα PDA στο PC,την μεταφορά θα την ενεργοποιούν τα PDA με το πάτημα ενός κουμπιού και θα μεταφέρονται αν είναι στο δίκτυο κάποια αρχεία μικρού μεγέθους.Τα PDA  θα συγχρωνίζουν πάντα με τον ίδιο υπολογιστή και τα αρχεία θα είναι εικόνες(περίπου 5-10kb η καθεμιά)..

ευχαριστώ και πάλι....

•  31-10-2007, 11:03 36825 σε απάντηση της 36821

Λοιπόν
    1. Σύνδεση με ActiveSync. Δηλαδή σύνδεση με USB με τον σταθερό, κατευθείαν ή το πιο σύνηθες μέσω της βάσης του. Χρησιμοποιείς τις βιβλιοθήκες του Activesync και κάνεις τη δουλειά σου. Ξέρω ότι δεν είναι ακριβώς αυτό που θέλεις αλλά σκέψου ότι είναι πιο απλή η υλοποίηση.
    2. Αν θες μέσω δικτύου τότε πιστεύω ότι η καλύτερη και βασικά πιο απλή λύση είναι μέσω FTP όπως σου περιέγραψα παραπάνω. Και μάλιστα καλύτερα να αγοράσεις ένα FTP client για το φορητό για να μην μπλέξεις.
    3. Υπάρχει και μια τρίτη λύση  για επικοινωνία μέσω δικτύου, αλλά δεν ξέρω αν παίζει διότι με τις εικόνες. Να γράφεις από το φορητό κατευθείαν στη βάση του Server και με ένα πρόγραμμα στον Server να διαβάζεις τη βάση και να φτιάχνεις το αρχείο.
    Αυτά, αν νομίζει κάτι κάποιος άλλος παρακαλώ (by all means), μπορεί να έχει υλοποιηθεί κάτι και να έχω εγώ μαύρα μεσάνυχταBig Smile

Manos
  •  05-11-2007, 15:47 36961 σε απάντηση της 36637

manosB:
    Φίλε μου δεν υπάρχει network share μεταξύ winCE και Windows. ξέχνα τα \\172...\mynetworkshare
    • Αν έχεις Xp pro ή win2003 μπορείς να στήσεις πολύ εύκολα ένα ftp server στον desktop (just google it)
    • ρυθμίζεις ip, mask, dns, domain στο φορητό για να κάνεις ping στον desktop
    • φτιάχνεις ψάχνοντας στο Internet, ή αγοράζεις ένα απλό ftp client για CF 1.0 ή 2.0 και κάνεις έτσι τη δουλειά σου
    Εγώ ήμουν τυχερός και είχε το φορητό δικό του ftp server, (για τσέκαρε τα feature του δικού σου) και η δημιουργία ftp client στο νορμαλ framework 2.0 είναι αστεία.

Με εφαρμογή που έχω φτιάξει κάνω απλά file transfer χωρίς ιδιαίτερες διαδικασίες. Παρακάτω υπάρχει κώδικας εμπορικής εφαρμογής που παίζει αυτή την στιγμή. Χρησιμοποιεί τα δικαιώματα των Windows χρηστών και μεταφέρει xml αρχεία

Dim dsOrder As New DataSet
    SelectRows(dsOrder,sqlStr)

Dim fileName As String="orderID"
    dsOrder.WriteXml(fileName)
    Dim i As Integer = 1
    Dim xmlFile As String
    Dim xmlInt As Integer

Do While xmlInt
    xmlInt += 1
    xmlFile = SaveDirectory & fileName & xmlInt & ".xml"
    If IO.File.Exists(xmlFile) = False Then
    IO.File.Move(fileName, xmlFile)
    End If
    If IO.File.Exists(fileName) = False Then
    Exit Do
    End If
    Loop

ουσιαστικά το μόνο που χρειάζεται είναι το IO.File.Move(fileName, xmlFile) τα άλλα τα έχω βάλει σε περίπτωση που υπάρχει ίδιο αρχείο...

Dimitris Papadimitriou:

Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω παράδειγμα. Δεν το έχω δει διεξοδικά αλλά νομίζω ότι είναι αυτό που ψάχνεις:

http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/bb158656.aspx 

Δημήτρη τα pput και pget, τα είχα δουλέψει πριν απο μερικά χρόνια και είχα απογοητευτεί από την αστάθεια τους και το γεγονός ότι δεν σου δίνουν ενημέρωση για το ανπραγματοποιήθηκε τελικά η μεταφορά ή όχι (επίσης είναι desktop εφαρμογές, δεν παίζουν από windows mobile)

Melesanakis Georgios
    MCAD .Net, MCT
    IT Manager
  •  06-11-2007, 14:11 36995 σε απάντηση της 36961

Τελικά μετά απο πολύ σκέψη και ψάξιμο κατέλιξα ότι με FTP θα γινόταν πιο εύκολα η δουλειά. Βάζω στον server το mozilla ftp server, δηλώνω IP χρήστες κτλ. και απο το PDA με χρήση 3rd party software(XCEED) κάνω την δουλειά.

ευχαριστώ για τα replys...

•  06-11-2007, 18:42 37004 σε απάντηση της 36995

Χρησιμοποιείς τις DESKTOPTODEVICE ή DEVICETODESKTOP από το ActiveSync API (adofiltr.dll)

Ρίξε μια ματιά εδώ, http://www.dotnetzone.gr/cs/forums/10125/ShowPost.aspx.

Είναι κάποιο προηγούμενο post μου, που ίσως σε βοηθήσει λίγο.

Σταύρος Βαλσάμης
    Προγραμματιστής
  •  07-11-2007, 08:10 37018 σε απάντηση της 37004

Τα PDA θα στέλνουν τα δεδομένα μέσω ασύρματου δικτύου, δεν θα είναι φυσικά συνδεδεμένα με υπολογιστή.

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems