Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Conection String χωρις Password

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Αλέξανδρος Δημητρίου. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος KelMan στις 19-11-2007, 13:34. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  03-11-2007, 10:51 36931

Conection String χωρις Password

Παιδια καλημέρα,

Πως μπορώ να φτιάξω ένα connection string το οποίο δεν θα φαίνεται το password στο application Settings.

Βασικά η ερώτηση μου είναι λάθος,Ξερω πως μπορώ να το φτιάξω μα δε ξέρω πως μπορώ αργότερα μέσα στην εφαρμογή μου να δηλώσω κωδικό.

Σημείωση:Όσον αφορά τη βάση μου Δουλέυω με τα wizards του Visual Studio.Οπότε το βασικό μου Con String Φτιάχνεται αυτόματα.Του δηλώνω να είναι κρυφά τα στοιχεία του κωδικόυ μα όταν πάω να συνδεθώ στη βάση πολύ λογικά μου χτυπάει και μου λέει login failed for user τάδε......Πως να δηλώσω password μέσα από την εφαρμογή μου ωστε να είναι κοινός παντού και να μη φαίνεται στα application Settings?

Αυτοί που ζουν γενναίοι είναι ενάρετοι,κάνουν ένδοξες πράξεις και πέθαινουν αιώνια ξακουστοί....
    Μ.Αλέξανδρος...IV Crusade...
  •  03-11-2007, 11:01 36933 σε απάντηση της 36931

Απ: Conection String χωρις Password

Η καλύτερη λύση είναι να μην χρησιμοποιήσεις καν username/password αλλά Windows Authentication. Έτσι η εφαρμογή θα συνδεθεί στη βάση ως ο χρήστης που τρέχει την εφαρμογή, χωρίς να χρειαστουν username/passwords. Διαφορετικά, αντί να ανοίξεις αμέσως το connection αντικείμενο με το connection string που έχεις αποθηκεύσει, δώσε πρώτα μία τιμή στο Password property του connection. Αν θέλεις να ορίσεις περισσότερες παραμέτρους μπορείς να χρησιμοποιήσεις και την κλάση ConnectionStringBuilder για να φτιάξεις το κατάλληλο connection string.
    Τέλος, μπορείς να αποθηκεύσεις το username/password στο app.config αλλά να κρυπτογραφήσεις τα connectionstrings. Δες και το "Securing Connection Strings" στο MSDN το οποίο περιγράφει όλες τις εναλλακτικές.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  03-11-2007, 11:16 36935 σε απάντηση της 36933

Γνωρίζω σχετικά με το windows authentication μα δε γνωρίζω πως θα συνδεθώ στο server μου από άλλο pc χρησιμοποιώντας windows authentication.Ο Sql Server βλέπει σα logins μονο τους τοπικούς χρήστες οπότε δε μπορώ να του δώσω το username και password άλλου υπολογιστή.

Μήπως απλά πρέπει να ανοίξω ίδιο ονομα χρήστη και password στον server μου?

Αυτοί που ζουν γενναίοι είναι ενάρετοι,κάνουν ένδοξες πράξεις και πέθαινουν αιώνια ξακουστοί....
    Μ.Αλέξανδρος...IV Crusade...
  •  19-11-2007, 13:17 37519 σε απάντηση της 36935

μπορεί να φανεί λίγο βλαμμένο αυτό που θα πώ...αλλά δοκίμασες να ορίσεις τους χρήστες των windows ως χρήστες στην SQL έτσι ώστε να βλέπει κατευθείαν ο server τι θές και να τρέχει ?
    Αντώνης Ε. Κόλλιας
  •  19-11-2007, 13:34 37521 σε απάντηση της 36935

Αν δεν υπάρχει domain controller τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις pass through authentication, δηλαδή στο μηχάνημα που θα βρίσκεται ο SQL Server θα πρέπει να φτιάξεις τα ίδια windows accounts (user name και password) με αυτά που κάνουν login οι χρήστες στα δικά τους PC. Με αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι τελείωσες. Θα πρέπει να κάνεις και τις απαραίτητες security ρυθμίσεις στον SQL Server. Να προσθέσεις logins, να τα κάνεις assign στην ανάλογη βάση, να δώσεις δικαιώματα, κοκ.

Πάντως, η τεχνική pass-through authentication (που αν δεν κάνω λάθος, δεν παίζει στα Vista) δεν προσφέρεται για production περιβάλλον καθώς αφήνει πολλά security holes και δεν παρέχει ευκολία στη συντήρηση. Αν δεν υπάρχει κάποιος domain controller, καλύτερα να παίξεις με SQL Server authentication.

Vir prudens non contra ventum mingit
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems