Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

SQL Server 2005-λάθος σειρά απεγκατάστασης-σώζεται ;;

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò etsets. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος etsets στις 08-12-2007, 20:56. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  27-11-2007, 05:26 37746

SQL Server 2005-λάθος σειρά απεγκατάστασης-σώζεται ;;

Καλή σας μέρα.

Είναι το πρώτο μου ποστ εδώ και γενικά είμαι πολύ αρχάρια με τα περιβάλλοντα του SQL Server 2005 και του Visual Studio 2005 οπότε δεν άργησα να κάνω την γκάφα μου. Στον υπολογιστή μου που έχει win xp pro sp2 (στις απαιτήσεις λογισμικού αναφέρεται ότι τα client tools τα οποία περιλαμβάνουν και το management studio εγκαθίστανται ενλω οι απαιτήσεις υλικού στον υπολογιστή πληρούνται) έχω εγκαταστήσει VS 2005 και μαζί με αυτό εγκαταστάθηκε και η sqlxpress του sql server 2005. Επειδή σε αυτή δεν υπάρχει το management studio (στερνή μου γνώση...) κι επειδή χρειάζομαι και τα data mining tools έχω τον sql server 2005 enterprise.

Για να τον εγκαταστήσω, απεγκατέστησα την έκδοση xpress αλλά αφαίρεσα τα components από το add and remove programms με λάθος σειρά (δεν ήξερα δεν ρώταγα....) και τώρα δεν μπορώ να απεγκαταστήσω πλήρως την έκδοση αυτή ούτε να εγκαταστήσω την enterprise.

Δοκίμασα και τις οδηγίες από το msdn αλλά όπως αργά αντιλήφθηκα (2 μέρες τώρα ψάχνω να δω τι φταίει) δεν γινόταν τίποτα αφού το κακό είχε γίνει. Σε μια προσπάθεια να εγκαταστήσω την enterprise εκδοση παρόλα τα παραπάνω, τα warnings που δίνει είναι ότι δεν υπάρχει ο IIS, ότι τα προτεινόμενα χαρακτηριστικά υλικού δεν πληρούνται (όχι τα ελάχιστα όμως) και η συμβατότητα με το λειτουργικο του υπολογιστή. Έχω κατεβάσει τα IIS Resource Kit tools 6 (τα έχω εγκαταστήσει κι έχω τρέξει και ένα web site που υλοποιησα στο VS) αλλά το πρόβλημα δεν λύνεται (δυστυχώς τον IIS από το cd των windows δεν μπορώ να τον εγκαταστήσω γιατί δεν είναι δυνατή η αντιγραφή του αρχείου staxmem.dl_   .....άλλο πρόβλημα αυτό μέσα σε όλα-και για αυτό το πρόβλημα αν κάποιος έχει μια υπόδειξη είμαι ευγνώμων). Στην συνέχεια και λίγο πριν αρχίσει η διαδικασία εγκατάστασης , δίνει μήνυμα "Insert disk 2" , αλλά 2ο cd δεν έχω και στο παρελθόν που τον είχα εγκαταστήσει σε win 2003 server σε virtual pc δεν μου είχε ζητήσει 2ο cd. Οπότε δεν εγκαθίσταται τίποτα...

Αν απεγκαταστήσω το VS και μετά το .NET Framework 2 και ξαναπεράσω το VS από την αρχή μαζί με την sqlxpress σώζεται η κατάσταση ή να ξαναπεράσω windows ;; Υπάρχει κάποια άλλη διέξοδος ;; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε υπόδειξη και ζητώ συγγνώμη που σας κουράζω με κάτι  το οποίο θα μπορούσα να είχα αποφύγει.

ΥΓ:Τα support files εφόσον όλα πήγαν στραβά, τα έχω κρατήσει, ενώ στο All Programs τα configuration tools φαίνονται κανονικά.

•  01-12-2007, 10:23 37904 σε απάντηση της 37746

Απ: SQL Server 2005-λάθος σειρά απεγκατάστασης-σώζεται ;;

Δες αν αυτά τα άρθρα από το Knowledge Base μπορούν να σε βοηθήσουν:

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  08-12-2007, 20:56 38109 σε απάντηση της 37904

Απ: SQL Server 2005-λάθος σειρά απεγκατάστασης-σώζεται ;;

Ευχαριστώ πολύ για τις υποδείξεις σας. Ήδη πριν την αρχική δημοσίευση είχα βασιστεί στα λινκς αυτά αλλά ήδη μερικά components έλειπαν και η απεγκατάσταση δεν ήταν επιτυχής, ενώ χάλασαν και κάποιες ρυθμίσεις του υπολογιστή. Για να τις διορθώσω έκανα επαναφορά αλλά η λύση στο πρόβλημα με τον SQL Server είναι να ξαναπεράσω Windows (πιθανόν κάποια άλλη έκδοση πλην της Enterprise να μην παρουσιάζει προβλήματα). Η έκδοση Enterprise τελικά, όπως με πληροφόρησαν κάποιοι πολύ πιο έμπειροι από εμένα, στα XP SP2 δεν εγκαθίσταται (ούτε το Management Studio ούτε το Business Intelligence Studio). Δεν έχω δοκιμάσει κάποια άλλη έκδοση να εγκαταστήσω η οποία πιθανόν να μην παρουσιάζει πρόβλημα και να εγκαθίσταται πλήρως. 
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems