Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Συμβατότητα σελίδων asp.net σε FireFox

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò R@_. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος R@_ στις 27-12-2007, 12:59. Υπάρχουν 6 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  21-12-2007, 16:21 38571

Συμβατότητα σελίδων asp.net σε FireFox

Για να φαίνεται σωστά μια σελίδα φτιαγμένη με το VS 2005 (vb) πρέπει να έχω δηλώσει στο Target Schema for Validation το XHTML 1.0 Transitional; Στην περίπτωση που χρησιμοποιούνται CSS με καλύπτει το παραπάνω; Υπάρχει μήπως κάποια άλλη "ρύθμιση" που θα πρέπει να κάνω στο VS; Γνωρίζω ήδη ότι υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας με την javascript ελπίζω μόνο να αντιμετωπίζεται εύκολα. Ευχαριστώ πολύ.

•  21-12-2007, 17:36 38578 σε απάντηση της 38571

Απ: Συμβατότητα σελίδων asp.net σε FireFox

Δεν υπάρχει καμία σχέση τι θα έχεις σαν Target Schema στο VS με το αν θα παίζει σε Firefox. Το Schema είναι για να σε βοηθάει να βλέπεις αν ο html κώδικας που γράφεις είναι συμβατός με το schema που χεις επιλέξει (να σου εμφανίζει μη συμβατά tags πχ σαν errors κτλ). Aν για παράδειγμα διαλέξεις Internet Explorer 6.0 τότε θα σου λέει αν ο κώδικας θα είναι οκ σε ΙΕ. Γενικά καλό είναι να ελέγχεις το κώδικά σου εδώ: http://validator.w3.org/

Σύνταξη στα 18,
    Στράτευση στα 100.
  •  22-12-2007, 12:35 38592 σε απάντηση της 38571

R@_:
    Για να φαίνεται σωστά μια σελίδα φτιαγμένη με το VS 2005 (vb) πρέπει να έχω δηλώσει στο Target Schema for Validation το XHTML 1.0 Transitional; Στην περίπτωση που χρησιμοποιούνται CSS με καλύπτει το παραπάνω; Υπάρχει μήπως κάποια άλλη "ρύθμιση" που θα πρέπει να κάνω στο VS; Γνωρίζω ήδη ότι υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας με την javascript ελπίζω μόνο να αντιμετωπίζεται εύκολα. Ευχαριστώ πολύ.

Επειδή κάποιος ακόμη έκανε λόγο για πρόβλημα συμβατικότητας της Javascript με το Firefox προχτές στην ημερίδα DevDays, μπορείς να δώσεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το πρόβλημα; Έχεις κάποιο παράδειγμα που μπορούμε να διαπιστώσουμε το πρόβλημα; Προσωπικά η ιδέα ότι υπάρχει ένα τέτοιο πρόβλημα, σε ένα site που σχεδόν οι μισοί χρήστες χρησιμοποιούν FireFox, με τρομάζει...

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  24-12-2007, 23:33 38619 σε απάντηση της 38592

@ dimik : Ευχαριστώ για το link. Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον. Από περιέργεια το δοκίμασα με το in.gr και έβγαλε 158 λάθη ενώ το www.dotnetzone.gr/cs έβγαλε 395! o.O Ταυτόχρονα όμως δείχνουν και τα δύο άψογα τόσο σε IE όσο και στον FF.

@George J. Capnias : Δυστυχώς στην περασμένη ημερίδα του DevDays παρουσιάστηκε η ανάγκη να πάω από το γραφείο και έτσι έχασα το τελευταίο μέρος με τις ερωτήσεις Sad Μέσα στην εβδομάδα θα επανέλθω, ελπίζω, με link.

Εύχομαι καλά Χριστούγεννα σε όλους Big Smile
  •  25-12-2007, 03:13 38620 σε απάντηση της 38619

Εντάξει .. ναι .. μην νομίζεις ότι ενδιαφέρονται και πολύ όλοι να γράφουν σωστά τον κώδικα. Αλλά τουλάχιστον μπορείς να τσεκάρεις τον κώδικα και να διορθώνεις ότι μπορείς ώστε ο κώδικας σου να είναι όσο πιό κοντά γίνεται στα Standards. Αυτό θα σε βοηθήσει να μάθεις πιό είναι το σωστό (πχ δεν πρέπει να βάζεις στο body tag παραμέτρους αλλά στην κλάση .body στο css που έχει η σελίδα).Άλλο παράδειγμα είναι ότι πρέπει όλες οι εικόνες (τα Image tags) να έχουν κάποια τιμή alt (το τεχτ που φαίνεται όταν / πριν / αν δεν φορτώσει η εικόνα). Άμα το σκεφτείς, κάποιοι πολύ πιό έμπειροι και ειδικοί στο χώρο από εμάς αποφάσισαν ότι πρέπει όλες οι σελίδες να είναι έτσι. Προσωπικά μην νομίζεις ότι και εγώ το κάνω σε όλα τα webiste που φτιάχνω, αλλά όταν βάλεις το κώδικά σου εκεί και δείς ότι είναι απολύτως συμβατός με τα stadnards, προσωπικά πιστεύω ότι θα σε κάνει πολύ χαρούμενο. Merry Xmas !!!!!!!!
    Σύνταξη στα 18,
    Στράτευση στα 100.
  •  25-12-2007, 03:18 38621 σε απάντηση της 38620

Επιπροσθέτως, όσον αφορά και το VS ο javascript κώδκας που παράγει (όταν ας πούμε φτιάχνεις διάφορα με control και event κτλ.) θα δεις ότι είναι απολύτως συμβατός με τα W3C standards. Τουλάχιστον έτσι έχω παρατηρήσει εγώ. Οπότε θεωρώ ότι και η Microsoft που φτιάχνει το VS δεν είναι τυχαίο ότι έχουν προσέξει πολύ το παραγώμενο javascript κώδικα που παράγει το VS...

Σύνταξη στα 18,
    Στράτευση στα 100.
  •  27-12-2007, 12:59 38653 σε απάντηση της 38571

Καλημέρα και χρόνια πολλά Big Smile

Τελικά ο ένοχος βρισκόταν σε αυτή τη γραμμή : var tbl = document.getElementById('ctl00_cphGeneral_tblthumbs'); η οποία για να δουλέψει σε FF έπρεπε να ήταν έτσι : var tbl = document.getElementById('ctl00_cphGeneral_tblThumbs'); Τώρα για ποιό λόγο έπαιζε χωρίς πρόβλημα στον IE δεν ξέρω. Το control είναι δηλωμένο με "T" κεφαλαίο, παρ'όλα αυτά ο IE το έβρισκε. Με τη διόρθωση παίζει και στον FF. Θα κοιτάξω αν έχω σε άλλες σελίδες πρόβλημα και ελπίζω να είναι είναι και εκεί θέμα case. Ευχαριστώ πολύ.

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems