Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Infragistics UltraWinGrid

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò m6s. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος m6s στις 20-12-2007, 20:19. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  19-12-2007, 23:26 38525

Infragistics UltraWinGrid

Καταρχήν καλησπέρα σας,

Σε ενα ultrawingrid, εδεσα με το datasource ενα πίνακα απο βάση( dataset...datatable...etcetc)

Μπορώ να έχω ενα τέτοιο grid με 2 κολώνες οι οποίες να μην ανήκουν σε πίνακα και να χρησιμοποιούνται σαν βοήθηματα; π.χ. αθροίσματα και υπολογισμοί;

Κατέληξα να προσθέσω μια κολώνα στο datatable, kai μετα να την προσθέτω kai sto layout του grid!
    Με αποτέλσμα οταν θέλω να σώσω τα δεδομένα, να ξανααφαιρώ τις κολώνες απο τον πίνακα,τις οποίες και δεν θέλω να τις έχω στην βάση γιατί είναι αθροίσματα, να κάνω update-add-delete αλλά η προσπάθεια να αποτυχάνει. Με μήνυμα : "Update requires a valid IsertCommand when passed DataRow collection with new rows.".
    Σίγουρα δεν υπάρχει πρόβλημα αν δεν κάνω ανανεώσεις στο ultrawingrid των on-the-fly υπολογισμών.

Απο γουγλάρισμα που έχω κάνει δεν βρίκα κάποιον να έχει κάνει κάτι παρόμοιο σαν πρόβλημα ακόμα και στο φόρουμ των infragistics...
    Καμιά ιδέα;

Ευχαριστώ, Δημήτρης.

•  20-12-2007, 12:29 38531 σε απάντηση της 38525

Απ: Infragistics UltraWinGrid

Υπάρχουν δυο τρόποι να το κάνεις αυτό.

1. Προσθέτεις expression columns στο datatable. Είναι calculated στήλες που δεν συμμετέχουν στα updates του datatable, οπότε δεν χρειάζεται να τις βγάζεις για να κάνεις update. Ένα ωραίο παράδειγμα.
    2. Κάνεις κάτι αντίστοιχο αλλά απευθείας στο ultrawingrid. Γίνεται πηγαίνοντας στον designer του grid και προσθέτοντας ένα unbound column. Ίσως μπορεί να γίνει και δυναμικά με κώδικα, αφού γίνει το bounding με το datasource σου. 3 σχετικά άρθρα από την Knoledge base της infragistics:
      1. http://devcenter.infragistics.com/Support/KnowledgeBaseArticle.aspx?ArticleID=2448
      2. http://devcenter.infragistics.com/Support/KnowledgeBaseArticle.aspx?ArticleID=1732
      3. http://devcenter.infragistics.com/Support/KnowledgeBaseArticle.aspx?ArticleID=1060

edited: Και προσοχή! Μην τα βάλεις με το ESC πάλι αν δεν σου κάτσει από την αρχή! Big Smile

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  20-12-2007, 20:19 38541 σε απάντηση της 38531

Απ: Infragistics UltraWinGrid

Ειδικά η 2η παραπομπή είναι "bull's eye" στο πρόβλημα...

Χίλια ευχαριστώ... Δεν είχα σκεφτεί το knowledge...αλλά το ψαχτήρι δεν με παρέπεμπε κιόλας Tongue Tied

Όσο για το escape....έγινε escape ConfusedConfused διότι  κακές και ποταπές δυνάμεις παρείσφρησαν στο σύστημα μου, και θέλει να με παιδεύει.
    Αλήθεια λέω.
    Indifferent

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems