Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Δημιουργία Container για άλλες εφαρμογές (σαν το παλιό MDI)

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò kosporf. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος kosporf στις 31-12-2007, 10:57. Υπάρχουν 6 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  21-12-2007, 12:09 38556

Δημιουργία Container για άλλες εφαρμογές (σαν το παλιό MDI)

Καλημέρα παιδιά, προσπαθώ να φτιάξω ένα Container που μέσα από αυτό θα καλώ άλλες εφαρμογές σε .net Σε αυτό το Container θα πρέπει να παρέχονται κάποιες πληροφορίες σε κάθε εφαρμογή που θα έρχεται και θα 'κουμπώνει' εκεί (π.χ. ένα Connection String με τη βάση που χρησιμοποιείται, στοιχεία όπως ο χρήστης, τρέχουσα ημερομηνία, τερματικό κτλ). Η φιλοσοφία είναι περίπου όπως στα παλιά MDI-Forms. Επειδή αυτό το porject είναι ουσιαστικά η πρώτη μου επαφή με το VS 2005 μπορεί κάποιος να μου δώσει σχετικά στοιχεία? Και επειδή είναι πολύ γενικό αυτό που ρωτάω, υπάρχει κάποιο code snippet γι' αυτό το σκοπό, ή τουλάχιστον μια καθοδήγηση για το τι βήματα πρέπει να κάνω?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

kosporf
  •  21-12-2007, 12:20 38558 σε απάντηση της 38556

Απ: Δημιουργία Container για άλλες εφαρμογές (σαν το παλιό MDI)

Είναι αρκετά γενικά τα specs που δίνεις. Πάντως στο .NET Framework 3.5 υπάρχει το νέο Add-in Framework που μπορεί να σου χρησιμεύσει. Διαφορετικά, θα πρέπει να παίξεις με κάποια custom υλοποίηση.

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  21-12-2007, 13:09 38562 σε απάντηση της 38556

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κλασσικές mdi forms σε winform application για να κάνεις αυτό που θέλεις. Η κεντρική σου φόρμα με τα γενικά στοιχεία θα είναι η parent και όλες οι άλλες θα είναι child σε αυτή. Ένα πολύ απλό παράδειγμα είναι αυτό. (θα βρεις πάρα πολλά με απλό Googling)
    Βέβαια η λύση των addins που σου προτείνει ο Kelman αν και θα παιδευτείς λίγο να το κάνεις να δουλέψει θα σου δώσει πολύ μεγάλη ευελιξία στο να προσθέσεις features σε ήδη έτοιμες εφαρμογές.      

Manos
  •  27-12-2007, 09:59 38646 σε απάντηση της 38556

Μια πιο ειδική, συγκεκριμένη λειτουργία που θέλω να κάνω πρώτα (για αρχή) είναι η κλήση μιας εξωτερικής εφαρμογής. Αν δεν κάνω λάθος, με τα MDI καλώ φόρμες που έχω ορίσει μέσα στον κώδικα του ίδιου project. Εγώ θέλω να έχω μια άλλη εφαρμογή Β και ανοίγοντας ένα MDI Child του Α (MDI) να μην μου ανοίξει μια φόρμα που έχω ορίσει, αλλά να μου ανοίξει την StartUp φόρμα της εφαρμογής Β. Η Β είναι άλλο project, σε άλλο φάκελο. Υπάρχει καμία ιδέα για αυτό, ή κάποιο σχετικό κομμάτι κώδικα?

kosporf
  •  27-12-2007, 10:32 38649 σε απάντηση της 38646

Δεν έχεις διευκρινήσει αν οι εξωτερικές εφαρμογές που θες να κάνεις host είναι κι αυτές δικές σου (ή πρόκειται να αναπτυχθούν στην πορεία) ή αν μιλάμε για οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή που τυγχάνει να βρίσκεται εγκατεστημένη.

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  31-12-2007, 09:34 38713 σε απάντηση της 38649

Οι εφαρμογές που θα γίνονται host από το container που θέλω να φτιάξω, είναι και αυτές δικές μου. Γενικά, θέλω αυτό το container που θα φτιαχτεί να μπορεί να 'τρέξει' κάποιες άλλες εφαρμογές που θα φτιαχτούν σε .net, και να τους παρέχει ένα συγκεκριμένο interface (π.χ. ένα connection string με τη βάση κτλ)

kosporf
  •  31-12-2007, 10:57 38714 σε απάντηση της 38713

Ίσως είναι πιο κατατοπιστικό το εξής. Θέλω να έχω τη λειτουργικότητα των MDI (Parent & child) σε συνδυασμό με την function Shell. Αυτό που δεν μου κάνει στην Shell είναι οτι ανοίγει την εφαρμογή που του λέω, σε άλλο παράθυρο, εκτός του MDI. Ύπάρχει καμιά ιδέα για το πως θα κάνω να εκτελείται η Shell μέσα σε ένα MDI Child?

kosporf
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems