Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Master pages vs Frames

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Ευθύμης Δημόπουλος. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Ευθύμης Δημόπουλος στις 08-02-2008, 09:25. Υπάρχουν 8 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  07-02-2008, 11:22 39919

Master pages vs Frames

Καλημέρα,

Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω τους πιο έμπειρους:

- Χρησιμοποιώ Visual Web Developer 2008, με VB
    - Χρησιμοποιώ μια Master page που περιέχει το Layout της σελίδας μου και μιά σειρά από εικόνες (για μενού) οι οποίες έχουν link στις
    content pages.

Περιγραφή προβλήματος: Κάθε φορά που click-άρω κάποιο link ξαναφορτώνεται όλη η σελίδα.

Το ερώτημά μου είναι το εξής:Υπάρχει τρόπος να μη φορτώνεται όλη η σελίδα όπως δηλαδη γίνεται με τη χρήση frames?

Επειδή είμαι καινούργιος στην asp.NET 3,5 (έγραφα σε asp απλή και ομολογώ: καμία σχέση...!), υπάρχει άλλος τρόπος πιο "ενδεδειγμένος" για την κατασκευή menu?

Ευχαριστώ...

Α, και μια και βρήκαμε "παπάδες..." να ρωτήσω και κάτι άλλο...
    όταν χρησιμοποιώ iframe μου βγάζει υπογράμμιση όταν χρησιμοποιώ το attribute name="mplampla" (Target validation schema= XHTML 1.0 Transitional)
    ok το name το αντικαθιστώ με id="mplampla", όταν γίνεται όμως αυτό δε μου δουλεύουν τα link: <a href="" target="mplampla"...
    καμιά ιδέα???
  •  07-02-2008, 12:34 39924 σε απάντηση της 39919

Απ: Master pages vs Frames

Ο τίτλος του post είναι μάλλον παραπλανητικός καθώς κάνεις δύο ερωτήσεις άσχετες με master pages.
    1) είναι γιατί ξαναφορτώνεται η σελίδα όταν κάνεις click σε κάποιο link και
    2) πως να φτιάξεις μενού.

Για να φτιάξεις μενού χρησιμοποιείς τα Menu ή TreeView controls. Τα items του μενού μπορείς είτε να τα προσθέσεις ένα-ένα στο μενού, ή να τα τραβήξεις μέσω ενός SiteMapDataSource από ένα XML file ή βάση τα οποία θα λειτουργούν ως το sitemap για ολόκληρο το site. Μπορείς επίσης να φτιάξεις και breadcrumbs χρησιμοποιώντας το SiteMapPath control το οποίο θα κοιτάξει το site map source και θα εμφανίσει ένα link για κάθε level από το root μέχρι τη σελίδα σου. Κοίτα στο MSDN το How To: Add Simple Site Navigation.

Όσο για το γιατί ξαναφορτώνεται ... εξαρτάται τί link έφτιαξες. Αν τα link παραπέμπουν σε κάποιο anchor μέσα στην ίδια τη σελίδα (href="#MyAnchor") δεν θα ξαναφορτωθεί η σελίδα. Αν περιέχουν το όνομα της σελίδας, θα ξαναφορτωθεί. Αυτό είναι χαρακτηριστικό του <A> tag.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  07-02-2008, 13:39 39929 σε απάντηση της 39924

Παναγιώτη σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Το θέμα μου είναι το εξής:

1. Να φτιάξω ένα site βασισμένο σε iframes
    ή
    2. Να το φτιάξω με master page

Φτιάχνω τη master page με το menu
    Το menu ανοίγει μια content σελίδα μέσα στο contentplaceholder
    αυτό όμως μου κάνει refresh ολη τη σελίδα

Το φτιάχνω με iframes και θελω από ένα iframe (=menu)
    να αλλάξω κάποιο άλλο...
    ποιο όμως είναι το σωστό attribute?

Σύμφωνα με XHTML Transitional
    ορίζω <iframe id="xyz" ...
    όταν γράφω <a href="" target="xyz"  ... από το menu iframe
    ε αυτο δε δουλευει

όταν γράφω όμως <iframe name="xyz"... δουλεύει!
    όμως δεν είναι σύμφωνο με το XHTML Transitional validation...
    καμμια γνώμη???

•  07-02-2008, 14:23 39933 σε απάντηση της 39929

Άλλο πράγμα οι master pages, άλλο τα Frames/IFrames. Η master page είναι ουσιαστικά ένα template το οποίο χρησιμοποιείς για να έχουν κοινή εμφάνιση όλες σου οι σελίδες. Το master page ΔΕΝ είναι πραγματική σελίδα. Το χρησιμοποιείς για να φτιάξεις πραγματικές σελίδες. Μπορείς να φτιάξεις, για παράδειγμα, ένα master page το οποίο να περιέχει IFrames και ένα άλλο για τις σελίδες που θα δείχνεις μέσα στο IFrame. Όσο για το Validation, το IFRAME έχει αφαιρεθεί από την XHTML 1.1, οπότε ....

Γενικά, τα IFrames δεν χρησιμοποιούνται πολύ σε επαγγελματικά web sites αν και θα τα βρεις σε πολλά ερασιτεχνικά sites. Ο λόγος είναι ότι στο 99% των περιπτώσεων φαίνονται άσχημα ενώ η σελίδα, είτε είναι η κυρίως σελίδα, είτε είναι μία σελίδα μέσα στο IFrame, θα φορτωθεί ότι και να γίνει (εκτός και αν χρησιμοποιείς AJAX και UpdatePanels). Το ξαναφόρτωμα δεν το γλυτώνεις. Άσε που συνήθως τα IFrames φαίνονται άσχημα σε άλλη ανάλυση από αυτή στην οποία σχεδιάστηκαν. Δεν υπάρχει τίποτε ασχημότερο από ένα οριζόντιο scrollbar το οποίο εμφανίζεται επάνω σε ένα μενού και κρύβει τις επιλογές.
    Καλύτερα να ξαναφορτωθεί η σελίδα παρά να βγει άσχημο το site.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  07-02-2008, 14:38 39937 σε απάντηση της 39933

Νομίζω ότι αυτό που θέλει ο φίλος μας είναι να κάνει μια master page η οποία να εναλλάσει slave σελίδες χρησιμοποιώντας ajax. Γίνεται όμως κάτι τέτοιο;

Μπορεί κανείς να βάλει το details pane μιας master μέσα σε ένα ajax update panel; 

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  07-02-2008, 15:57 39942 σε απάντηση της 39937

Το MasterPage είναι control που ανήκει στην σελίδα (Page) ιεραρχικά και όχι το ανάποδο. Μπορείς να το ορίσεις προγραμματιστικά στο Page.OnInit αλλά... ούτε λίγο ούτε πολύ μάλλον θα χρειαστεί να βάλεις ένα update panel σε όλη την σελίδα. Αξίζει τον κόπο;

Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  07-02-2008, 20:53 39953 σε απάντηση της 39942

To Update Panel λειτουργεί γύρω από ένα contentplaceholder. Όμως το μειονέκτημα είναι ότι άν καλείς άλλη σελίδα τότε το postback δεν το γλυτώνεις. Γιατι ουσιαστικά καλείς νέα σελίδα. Το μυστικό είναι να κάνεις όλη σου την δουλειά στην ίδια σελίδα και να ανανεώνεις το περιεχόμενο εντός της. Ουσιαστικά θα πρέπει να φτιάξεις μια custom master page και να φορτώνεις το περιεχόμενο σε controls τα οποία θα έχεις ΄τυλίξει΄ σε ένα update panel. Όμως αυτό νομίζω ότι είναι λίγο advanced...
    View Παναγιώτης Χαραλάμπους's profile on LinkedIn
    Coding at Mediterranean Acoustics
  •  08-02-2008, 00:11 39965 σε απάντηση της 39953

Ωχ, κεκτημένη ταχύτητα. Αντιλήφθηκα "να αλλάζουν οι master pages". My apologies...

Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  08-02-2008, 09:25 39974 σε απάντηση της 39919

Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους,

ακόμα αναζητώ τη λύση στο θέμα μου και πειραματίζομαι σχετικώς...
    και.. θα επανέλθω

eft...

α και κάτι άλλο σαν Validation Target Schema τι κυρίως χρησιμοποιείτε εσείς;
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems