Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

web Σεμινάρια....επείγον!

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò xioni. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος George J. Capnias στις 02-03-2008, 10:49. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  26-02-2008, 16:16 40517

web Σεμινάρια....επείγον!

Η εταιρία μου αποφάσισε να με στείλει να κάνω 2-3 σεμινάρια πάνω στο .ΝΕΤ. Μου πρότειναν όμως εγώ να επιλέξω τα σεμινάρια και επειδή είμαι σχετικά junior πάνω στο ASP.NET 2.0 χρειάζομαι επειγόντως την βοήθεια σας. Η εμπειρία μου είναι σχετικά μικρή. 'Εχω φτιάξει 4-5 sites σε asp.net 2.0 και έχω χρησιμοποιήσει αρκετά τo ajax 1.0 της Microsoft. Πρόσφατα αγοράσαμε και τον commerce server 2007 και το Sharepoint Server 2007 για την δημιουργία ενός site, δυστυχώς όμως δεν έχω βρει πουθενά σεμινάρια για αυτές τις εφαρμογές.

Στα σεμινάρια αυτό που θέλω να κάνω είναι να επεκταθώ μόνο επάνω στο web και όχι σε windows forms/desktop εφαρμογές. Όρεξη για μάθηση και προσωπικός χρόνος υπάρχει.

Δεν είναι ο σκοπός μου να κάνω διαφήμιση εταιριών που κάνουν σεμινάρια αλλά εδώ βρήκα πλήθος σεμιναρίων. Από την περιγραφή πιστεύω ότι θα με βοηθήσουν αυτά : (2544, 2548, 2549).

2544 Advanced Web Application Technologies with Microsoft Visual Studio 2005 (Workshop)

2548 Core Distributed Application Development with Microsoft Visual Studio 2005

2549 Advanced Distributed Application Development with Microsoft Visual Studio 2005

Εσείς από την εμπειρία σας ποια από αυτά τα σεμινάρια πιστεύετε ότι αληθινά θα με βοηθήσουν να μάθω και να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις της δουλείας μου ? 

http://www.itec.edu.gr/Forms/frmEducation.aspx?CID=10
    http://www.newhorizons.gr/schedule/athens/

Ευχαριστώ πολύ

•  27-02-2008, 09:07 40539 σε απάντηση της 40517

Απ: web Σεμινάρια....επείγον!

........κανείς δεν έχει να μου προτείνει κάτι ?
  •  02-03-2008, 10:49 40652 σε απάντηση της 40517

Απ: web Σεμινάρια....επείγον!

xioni:

Η εταιρία μου αποφάσισε να με στείλει να κάνω 2-3 σεμινάρια πάνω στο .ΝΕΤ. Μου πρότειναν όμως εγώ να επιλέξω τα σεμινάρια και επειδή είμαι σχετικά junior πάνω στο ASP.NET 2.0 χρειάζομαι επειγόντως την βοήθεια σας. Η εμπειρία μου είναι σχετικά μικρή. 'Εχω φτιάξει 4-5 sites σε asp.net 2.0 και έχω χρησιμοποιήσει αρκετά τo ajax 1.0 της Microsoft. Πρόσφατα αγοράσαμε και τον commerce server 2007 και το Sharepoint Server 2007 για την δημιουργία ενός site, δυστυχώς όμως δεν έχω βρει πουθενά σεμινάρια για αυτές τις εφαρμογές.

Στα σεμινάρια αυτό που θέλω να κάνω είναι να επεκταθώ μόνο επάνω στο web και όχι σε windows forms/desktop εφαρμογές. Όρεξη για μάθηση και προσωπικός χρόνος υπάρχει.

Δεν είναι ο σκοπός μου να κάνω διαφήμιση εταιριών που κάνουν σεμινάρια αλλά εδώ βρήκα πλήθος σεμιναρίων. Από την περιγραφή πιστεύω ότι θα με βοηθήσουν αυτά : (2544, 2548, 2549).

2544 Advanced Web Application Technologies with Microsoft Visual Studio 2005 (Workshop)

2548 Core Distributed Application Development with Microsoft Visual Studio 2005

2549 Advanced Distributed Application Development with Microsoft Visual Studio 2005

Εσείς από την εμπειρία σας ποια από αυτά τα σεμινάρια πιστεύετε ότι αληθινά θα με βοηθήσουν να μάθω και να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις της δουλείας μου ?

Από τα εύκολα στα δύσκολα: Τα σεμινάρια που αναφέρεις παραπάνω είναι workshops - δηλαδή ο καθηγητής έχει πολύ λίγα μέσα στην τάξη, και η ώρα διατίθεται στον μαθητή ώστε να εκτελέσει τις ασκήσεις. Το στυλ αυτό είναι υποχρεωτικό και δεν μπορεί να εμβαθύνει σε θέματα που θα ήθελες να σου εξηγήσει. Μέτα τις ασκήσεις υπάρχει μια συζήτηση. Αν έχεις κάποιες γνώσεις και θέλεις να λύσεις απορίες και να εμβαθύνεις σε μερικά σημεία, δεν είναι το κατάλληλο είδος σεμιναρίου. Πιθανώς να πρέπει να προσανατολιστείς σε custom εκπαίδευση - δηλαδή θεματολογία που έχεις επιλέξει εσύ και στο στυλ που θες εσύ - είτε ο καθηγητής να παρουσιάζει και εσύ να επικεντρώνεσαι σε αυτά που σε ενδιαφέρουν, είτε να κάνετε τα workshops σε style "Best practices να κάνω κάτι".

Για Sharepoint Server/Service και Commerce Server, τα πράγματα είναι λίγο "θολά". Και τα δύο προϊόντα για την Microsoft θεωρείται ότι είναι development platforms, αλλά ο ρόλος που ασχολείται μαζί τους δεν είναι ο developer, αλλά αυτός του IT. Αν και είναι αδιανόητο για έναν IT να γράψει κώδικα, ένας developer πρέπει να μάθει administration - και όχι μόνο τα βασικά - μόνο και μόνο για φτιάξει ένα περιβάλλον για να ξεκινήσει την ανάπτυξη. Σεμινάρια υπάρχουν, αλλά είναι περιορισμένα - ψάξε στην σελίδα "Find Training" για να βρεις σεμινάρια, αν και αμφιβάλω αν θα σου δώσουν διαθεσιμότητα για να το παρακολουθήσεις -, και πιο περιορισμένος είναι ο αριθμός των ανθρώπων που μπορούν να τα παρουσιάσουν ικανοποιητικά. Η αλήθεια είναι ότι πολύ λίγοι έχουν εμπειρία, εκτός από τα βιβλία που έχουν διαβάσει, σχετικά με αυτά τα προϊόντα και σχεδόν όλοι από αυτούς, είναι everyday developers και administrators και δεν μπορείς να τους βρεις σε εκπαιδευτικά κέντρα...

xioni:

Στις σελίδες των συνεργατών της Microsoft μπορείς να βρεις όλα τα πιστοποιημένα κέντρα εκπαίδευσης που έχουμε στην Ελλάδα...

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems