Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Refresh IP με batch file

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò rantanplan. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος rantanplan στις 04-03-2008, 14:54. Υπάρχουν 6 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  22-02-2008, 20:48 40416

Refresh IP με batch file

Καλησπέρα παιδιά.

Θέλω να κάνω refresh στην ip μου και να πάρω μια νέα. Γράφω σε ένα batch file τα εξής:
    ipconfig /flushdns
    ipconfig /release
    ipconfig /renew

αλλά τίποτα.... αυτό μου κάνει refresh απο ότι καταλαβαίνω στο LAN και όχι στο WAN. Εγώ θέλω να κάνω refresh στην ip που μου δίνει ο πάροχος....

Υ.Γ. Συνδέομαι στο  internet με router.

Έχει κανείς καμιά ιδέα;;;;;;;;;;;

Keep programming.....
  •  22-02-2008, 22:55 40423 σε απάντηση της 40416

Απ: Refresh IP με batch file

Οι εντολές που δίνεις αφορούν το network adapter που έχεις στο μηχάνημα σου. Με αυτές δεν μπορείς να επηρεάσεις το WAN interface του router σου.

Δεν ξέρω να σου πω, αν το UPNP πρωτόκολλο που υποστηρίζουν πολλοί router, και χρησιμοποιείται από πολλά προγράμματα P2P να περνάνε εντολές στο firewall του router σου, μπορεί να σου επιτρέψει να κάνεις κάτι τέτοιο.

Αλλιώς την μοναδική λύση, που βλέπω, είναι να καταγράψεις την κίνηση μεταξύ του web browser σου και του web interface του router σου, όταν εκτελείς την συγκεκριμένη εργασία με ένα εργαλείο όπως το Fiddler και μετά να την "ξαναπαίζεις" όταν θες να την επαναλάβεις...

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  23-02-2008, 10:11 40429 σε απάντηση της 40423

Φίλε Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου αλλά ομολογώ ότι δεν σε πολυκατάλαβα.... Τι ακριβώς εννοείς με το

"να καταγράψεις την κίνηση μεταξύ του web browser σου και του web interface του router σου, όταν εκτελείς την συγκεκριμένη εργασία με ένα εργαλείο όπως το Fiddler και μετά να την "ξαναπαίζεις" όταν θες να την επαναλάβεις..."

Keep programming.....
  •  04-03-2008, 11:42 40700 σε απάντηση της 40416

για να αλλάξει η WAN IP σου θα πρέπει να κάνεις disconnect και μετά reconnect στον παροχό σου. αν το modem/router σου υποστηρίζει telnet τότε θα μπορούσες να το κάνεις με κάποιο script πχ σε expect (αν και νομίζω οτι υπάρχουν και πιο εξειδικευμένα εργαλεία για scripting σε dsl modems)

χμμμ, τώρα που το σκέφτομαι θα μπορούσες με το script σου να χρησιμοποιείς το web interface του modem σου για να πετύχεις το ίδιο αποτέλεσμα (εξομοιώνοντας τα αντίστοιχα clicks)

•  04-03-2008, 14:20 40701 σε απάντηση της 40700

Το web interface του router δυστυχώς δεν έχει επιλογή για disconnect. Όσον αφορά το telnet μήπως θα μπορούσες να μου πεις πως περίπου να ψάξω για να βρ ωκάτι σχετικό;

Σε ευχαριστώ πολύ

Keep programming.....
  •  04-03-2008, 14:49 40702 σε απάντηση της 40701

δοκίμασε να κάνεις telnet στην lan IP του modem σου.

βέβαια θα πρέπει κάπου να βρεις τις εντολές που υποστηρίζει το command line interface (CLI) του modem/router σου αλλιώς να πειραματιστείς μόνος σου.

btw, τι μάρκα modem/router έχεις?

•  04-03-2008, 14:54 40703 σε απάντηση της 40702

Έχω το router που δίνει η Altec γιατί έχω βάλει το i-call. Στην σελίδα του i-call μπορείς να το δείς.

Keep programming.....
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems