Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

IIS κουφό

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò xioni. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος marianna στις 27-03-2008, 11:18. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  26-03-2008, 12:09 41140

IIS κουφό

Γεια σας

ένα περίεργο πράγμα συμβαίνει σε έναν καινούριο server μου. Ένω τα έστησα όλα κανονικά σε windows 2003 περιβάλλον.
    Γενικότερα ότι τρέξω στο folder που έχει κατάληξη aspx μου βγάζει την σελίδα "The page cannot be found" ένω οτιδήποτε άλλο πχ. image παίζει κανονικά

Φτιάχνω μία dummy HTML σελίδα που απλά την κάνω rename se index.aspx

Όταν τρέχω την σελίδα http://localhost/mysite/index.aspx μου βγάζει την σελίδα "The page cannot be found"...404...
    Όταν τρέχω την σελίδα http://localhost/mysite/index.txt μου εμφανίζει το dummy text που έχω βάλει μέσα.

ΟΜΩΣ
    Όταν τρέχω την σελίδα http://localhost:127/mysite/index.aspx μέσα από το visual studio 2005 η σελίδα (και η κάθε σελίδα aspx) τρέχει κανονικά.

Καμμιά ιδέα ?
    Δημοσίευση στην κατηγορία:
  •  26-03-2008, 12:38 41141 σε απάντηση της 41140

Απ: IIS κουφό

Από αυτά που αναφέρεις, φαίνεται σαν ο IIS να μήν έχει registered τα asp.net extensions (ήτοι, και τα aspx).

Ο λόγος για τον οποίο εμφανίζεται η σελίδα όταν την τρέχεις μέσα από το visual studio, είναι γιατί το visual studio χρησιμοποιεί τον development web server του (Cassini) ο οποίος ΔΕΝ είναι ο IIS, και προφανώς έχει registered ο,τι χρειάζεται.

Συνήθως τέτοια προβλήματα συμβαίνουν αν στήσεις τον IIS ΜΕΤΑ το .net framework. Εχει γίνει κάτι τέτοιο;

Θα μπορούσες να δοκιμάσεις σε ένα command prompt να τρέξεις την εντολή aspnet_regiis -i, ή ψάξε στο google για αυτή για να δεις πώς μπορείς να τη σετάρεις για την δική σου περίπτωση.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  26-03-2008, 13:47 41146 σε απάντηση της 41141

με έπιασες, αυτό είχε συμβεί, είχε γίνει install πρώτα το .net framework και μετά ο IIS
    έκανα αυτό που είπες και έπαιξε μια χαρά.
    Τελευταία Ερώτηση : Όταν κάνω update στο Framework 3.5 θα πρέπει να κάνω πάλι την ίδια διαδικασία με το aspnet_regiis ή θα το πάρει αυτόματα ?

•  26-03-2008, 13:54 41149 σε απάντηση της 41146

Οχι, δεν θα χρειαστεί, μια και πλέον το Framework θα βρει εγκατεστημένο τον IIS.
    Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  27-03-2008, 11:18 41169 σε απάντηση της 41149

Το θέμα αυτό δημοσιεύτηκε την πιο κατάλληλη στιγμή.
    Αντιμετωπίζω από χθές ακριβώς το ίδιο πρόβλημα για web site που έστησα πάνω σε server windows 2003.

Η λύση ήταν ακριβώς αυτή.
    Σας ευχαριστώ παιδιά.

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems