Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Δομή και χρήση 3rd party dlls

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Alch3M1St. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Δημήτρης Γκανάτσιος στις 20-08-2008, 23:38. Υπάρχουν 1 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  20-08-2008, 21:36 44195

Δομή και χρήση 3rd party dlls

Καλησπέρα.

Είμαι αρχάριος στο .NET (vb.net κυρίως, λιγότερο C#.NET) και έχω βρεθεί πολλές φορές στην θέση να χρησιμοποιώ έτοιμα libraries 3rd party (open source κυρίως) για να αντιμετωπίσω συγκεκριμένα προβλήματα. Παρόλο που έχω διαβάσει βιβλία και άρθρα για OOP και .ΝΕΤ δεν είμαι σε θέση ακόμα να χρησιμοποιώ αυτά τα libraries αποτελεσματικά γιατί δεν έχω την εμπειρία να καταλάβω την δομή τους. Φυσικά βοηθάνε ο object browser,το Intellisense , το documentation της κάθε library όπως και τα παραδείγματα, αλλά δεν είναι αρκετά για εμένα.

Υπάρχει κάποιο προγραμμα που να εισάγω το dll και να μου δίνει γραφικά την δομή του (σχέση class, properties, methods, inheritance ιεραρχία, namespaces κτλ) έτσι ώστε να εχω εικόνα πλήρη εικόνα;

Υπαρχει πουθενά κάποιο tutorial (άρθρα ή βιβλίο)  που να επεξηγεί τη δομή και να χρησιμοποιεί οποιοδήποτε έτοιμο library για να μπορέσω να κατανοήσω καλύτερα το OOP σε πιο πρακτικό επίπεδο μέσω του παραδείγματος;

Ελπίζω να μην κούρασα. Thankz
  •  20-08-2008, 23:38 44198 σε απάντηση της 44195

Απ: Δομή και χρήση 3rd party dlls

Tutorial για οποιοδήποτε library αποκλείεται να βρεις. Βασίζεσαι στο documentation του, και στη δομή του. Για τη δομή του μπορείς να χρησιμοποιήσεις, εκτός από τον Object Browser του Visual Studio, το reflector (btw, το αγόρασε η red-gate), μαζί με αυτό το plugin του, για να τη δεις γραφικά.

edit: Στο Link για το Graph δεν βλέπω download link, υπάρχει πάντως ένα Graph εδώ: http://www.codeplex.com/reflectoraddins (στο συγκεκριμένο site του codeplex υπάρχουν αρκετά plugins για τον reflector)

Dimitris-Ilias Gkanatsios
    Developer Evangelist, Microsoft Hellas

My Blog
    StudentGuru
    Twitter
    Facebook
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems