Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Συνδυασμός Εγγραφών μέσω SQL

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò JohnL. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος JohnL στις 24-08-2008, 15:27. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  23-08-2008, 01:43 44224

Συνδυασμός Εγγραφών μέσω SQL

Έστω ότι έχω δύο Views οι οποίες επιστρέφουν τις ίδιες στήλες από τον ίδιο πίνακα, διαφοροποιούμενες μόνο στο WHERE. Δηλαδή, φέρνουν το ίδιο είδος εγγραφών, αλλά διαφορετικές, ανάλογα το WHERE.

Αυτό που θέλω να κάνω, είναι να επιστρέφω τα στοιχεία του ενός συνόλου εγγραφών εξαιρώντας όσες από τις εγγραφές βρίσκονται στο άλλο. Γίνεται αυτό με SQL query, ή πρέπει αναγκαστικά να πάρω και τα δύο σύνολα, και μέσω ενός loop σε C# να κάνω τον συνδυασμό?
  •  23-08-2008, 15:07 44228 σε απάντηση της 44224

Απ: Συνδυασμός Εγγραφών μέσω SQL

Λογικά με μία απο αυτές τις δύο εντολές θα κάνεις τη δουλειά σου (αν κατάλαβα καλά, θα σου χρειαστεί η EXCEPT).

Dimitris-Ilias Gkanatsios
    Developer Evangelist, Microsoft Hellas

My Blog
    StudentGuru
    Twitter
    Facebook
  •  23-08-2008, 19:14 44230 σε απάντηση της 44228

Αυτό πιο πολύ φανερώνει ότι δεν έχει προσπάθήσει να γράψεις ένα query που να συνδιάζει τα 2 διαφορετικά WHERE's...

Πχ, Θα μπορούσες να γράψεις

• SELECT PersonID, PersonFullName, PersonEmail FROM Customers WHERE CustomerCountry = 'Greece' AND PersonID NOT IN (SELECT DISTINCT PersonID FROM Addresses WHERE CustomerCity = 'Athens')

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  24-08-2008, 15:27 44237 σε απάντηση της 44224

Όντως, και οι δύο λύσεις νομίζω με βολεύουν! Ευχαριστώ!
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems