Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Load Variable Values from external file

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Τάσκος Γιώργος. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Τάσκος Γιώργος στις 14-09-2008, 03:37. Υπάρχουν 10 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  10-09-2008, 14:09 44579

Load Variable Values from external file

Μήπως μπορεί κάποιος να κάνει support σε αυτό το θέμα.

Να διαβάζω τιμές απο εξωτερικό αρχείο?

Ευχαριστώ.

•  10-09-2008, 22:05 44595 σε απάντηση της 44579

Απ: Load Variable Values from external file

Φίλε gtas θα πρέπει να αφιερώνεις λίγο χρόνο κατά τη σύνταξη του μηνύματος ώστε να είσαι πιο επεξηγηματικός. Τι είδους τιμές; Κάθε πότε; Αυτό το αρχείο θα το φτιάξεις εσύ κι αν όχι, τι περιέχει; Μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορες τεχνικές, από απλό file access (βλ FileStream class) μέχρι τα application settings. Κάθε τεχνική ενδείκνυται για διαφορετική δουλειά...

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  11-09-2008, 22:25 44605 σε απάντηση της 44579

Φίλε kelman έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτο...θα το προσέξω στα επόμενα μύνηματα....για να μπορoύμε να συννενοούμαστε ;)

Αυτό που ήθελα να διατυπώσω απο την αρχή είναι,

Πες ότι έχω μια κλάση που αποτελείται απο κάποιες μεθόδους, θα ήθελα να έχω κάποιες μεταβλητές τις οποίες θα
    παίρνουν τιμές απο ένα εξωτερικό αρχείο ώστε να φέρνει το αποτέλεσμα που θέλω εφόσον τις αλλάζω εγώ ανάλογα με τις ανάγκες μου....(συγκεκριμένα directory paths, files etc.).
    Βέβαια αυτό γίνεται και μέσω του προγράμματος αλλά αυτό θέλω να το κάνω σε αλλου είδους πρόγραμμα όχι στο συγκεκριμένο (που θα έχω και περισσότερες γνώσεις
    περί controls,threads κ.α. που με απασχολούν σαν αρχαριο). ;)

Ευχαριστώ..

•  12-09-2008, 00:27 44608 σε απάντηση της 44605

Δεν απάντησες όμως σε αυτό που σε ρώτησε ο Kelman. Ό,τι και να διαβάσεις από ένα αρχείο, σε κάποιες μεταβλητές θα καταλήξει.

Τί είδους αρχείο είναι αυτό? Configuration της εφαρμογής? Τότε όπως είπε και ο Kelman χρησιμοποιείς application settings. Δεδομένα τα οποία παράγει κάποιο άλλο πρόγραμμα, π.χ. ένα text αρχείο με νούμερα? Τότε χρησιμοποιείς FileStream.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  12-09-2008, 15:47 44623 σε απάντηση της 44608

Ναι, μιλάμε για ένα text file π.χ. conf.inf που θα είχε φαντάζομαι κάτι σαν,

sourcePath = path
    targetpath = path

κ.τ.λ, έτσι θα διαβάζει το συγκεκριμένο αρχείο για να κάνει π.χ. ενα backup ας πούμε στα συγκεκριμένα paths.

•  12-09-2008, 17:47 44626 σε απάντηση της 44623

Τότε κοίτα τα application settings όπως σου είπε ο Kelman από την πρώτη κιόλας απάντηση. Αυτό που ζητάς υπάρχει ήδη στο .NET και αποθηκεύεται στο config αρχείο. Ψάξε και στο documentation, και στα project properties χαμηλά εκεί όπου αναφέρονται τα "Settings".
  •  13-09-2008, 00:25 44632 σε απάντηση της 44623

εγω προτεινω να πας ενα βημα ποιο περα να ασχοηθεισ με XML document ειναι πολυ ευκολο να φτιαχεις και να διαβασεις ενα και να αλλαζεισ τις τιμες που θελεις με ενα notepad.

διαβασε λιγο αυτο:

http://bytes.com/forum/thread761918.html

απο την αλλη κατι παλιοτερο αλλα ελαφρος πιο ευκολο στο πειραγμα των τιμων ειναι να δουλεψεισ με .ini αρχεια

gogglare ligaki "read delimited files with vb.net"
    ειναι εyκολο να διαωασεις line by line εν αρχειο και να το κανεις text.Split(...,...) και να χωρισεις τη γραμμη στα 2 με βαση ενα ιδικο συμβολο.

δηλαδι αν το αρχειο λεει:
    sourcepath=c:\myfolder\test

θα το σπασεις με το "="
    για να μην πολυλογο (και σκοτωνω και τα ορθογραφικα που δεν εχω συνηθισει) ψεξε λιγο το παραπανω και μετα παιξε με την split!

koita euto an kai einai gia ASP.net einai grammeno se vb.net tha piaseis eukola to noima:
    http://www.devarticles.com/c/a/ASP.NET/Reading-a-Delimited-File-Using-ASP.Net-and-VB.Net/1/

αν και λεω χιλιες φορες να μαθεις XML να δουλευεις θα ειναι ποιο οργανομενο και με δυνατοτητες εξελιξεις!

good luck
    This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-
  •  13-09-2008, 21:30 44647 σε απάντηση της 44632

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να υλοποιήσει το δικό του μηχανισμό για settings σε XML απλά γιατί ο μηχανισμός του .ΝΕΤ είναι ακριβώς αυτό.

Επιπλέον, όλα, μα όλα τα προγράμματα και βιβλιοθήκες θεωρούν ότι υπάρχει πάντα το config αρχειό και διαβάζουν από αυτό τα settings τους. Επίσης, το .NET φροντίζει να αποθηκεύει τα settings στο σωστό σημείο (π.χ. user settings στο Documents and Settings, application settings στο Program Files), καταλαβαίνει αυτόματα τις αλλαγές τους - ειδικά σε web applications και επιτρέπει την άμεση ανάγνωση τους με ένα statement του στυλ Settings.Default.MyBackupPath. Αν ήθελε κάποιος να αντικαταστήσει τα XML settings του .NET θα έπρεπε να αντικαταστήσει όλη αυτή τη λειτουργικότητα αλλιώς ή θα έσκαγε η εφαρμογή του, ή θα αναγκαζόταν να έχει και τα .NET settings και τα δικά του αρχεία.

Γενικά, το .NET δίνει πάρα πολλές λειτουργίες έτοιμες και καλό είναι να κοιτάζει πρώτα να δει και να καταλάβει τί υπάρχει πριν προσπαθήσει να δημιουργήσει τη δική του λύση.

•  13-09-2008, 22:50 44654 σε απάντηση της 44647

gtas:
    Ναι, μιλάμε για ένα text file π.χ. conf.inf που θα είχε φαντάζομαι κάτι σαν,

sourcePath = path
    targetpath = path

κ.τ.λ, έτσι θα διαβάζει το συγκεκριμένο αρχείο για να κάνει π.χ. ενα backup ας πούμε στα συγκεκριμένα paths.

sorry alla exo tin entyposi (apo ta parapano) oti thelei na ftiaxei dika tou arxeia pou tha vazei dikes tou times mesa, peran apo aytes pou orizei to .config, pou kai auto stin ousia xml einai.

its up to him ;-)
    emeis apla leme tin gnomi mas.
    This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-
  •  14-09-2008, 00:29 44655 σε απάντηση της 44654

Μα, μπορεί να το κάνει αυτό και με το config.

•  14-09-2008, 03:37 44658 σε απάντηση της 44655

Αν κι εχω ακούσει για την λειτουργικότητα της XML αλλα δεν έχω φτάσει εκει ακόμα, (κάποια στιγμη ναι) για να ξερω τι ακριβως
    κανει, και που θα μπορώ να την χρησιμοποιησω, λέω να μείνω λιγο στισ δυνατότητες του .ΝΕΤ. Θα ψάξω τις συμβουλές σας.

Ευχαριστώ πολύ.

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems