Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Σχετικα με icons και εικονες

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò tsomos. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος tsomos στις 19-10-2008, 21:36. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  19-10-2008, 18:32 45584

Σχετικα με icons και εικονες

Για χαρα...

εχω σε μια εργασια, καποια εικονιδια-icons και μερικες εικονες σαν backgrounds(jpg). Συνολικα ειναι 15 αρχεια ολα μαζι. Τι να κανω; Να τα εχω ολα μαζι σε ενα φακελο και οταν μεταφερω το φακελο να μεταφερονται και τα 15 αρχεια, ή δεν ειναι απαραιτητο; Γενικα πως το διαχειριζεται αυτο το θεμα το .net studio? Καπου ειδα λεει οτι κατι κανεις και τα βαζεις σε dll και τα βλεπει απο εκει...ισχυει;
    Τι μου προτεινετε να κανω;
  •  19-10-2008, 19:15 45586 σε απάντηση της 45584

Απ: Σχετικα με icons και εικονες

Καταρχήν λέγεται Visual Studio και όχι .net studio. Κι αυτό γιατί δεν είναι μόνο για .net εφαρμογές.

Στο ερώτημά σου. Ναι, ισχύει ότι μπορείς να τα βάλεις σε dll. Αυτό γίνεται χρησιμοποιώντας resources. Κάνε δεξί κλικ στο project σου στον solution explorer και επέλεξε properties. Στο παράθυρο που ανοίγει επέλεξε Resources. Κάνε κλικ στο βελάκι που βρίσκεται δεξιά του πλήκτρου 'Add Resource' και επέλεξε 'Add existing file...'. Επέλεξε την εικόνα που θέλεις από το δίσκο. Αποθήκευσε τον project και είσαι ok.

Για να χρησιμοποιήσεις την εικόνα στον κώδικα θα γράψεις

VB: My.Resources.<ImageName>

C#: Properties.Resources.<ImageName>

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  19-10-2008, 19:21 45587 σε απάντηση της 45586

Και επειδή... ένα video είναι 1000 λέξεις, δες κι αυτό: http://rapidshare.com/files/155549373/AddImageAsResource.avi
    Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  19-10-2008, 21:05 45590 σε απάντηση της 45587

Ευχαριστω πολυ....θα τα κοιταξω και αν εχω παλι κατι θα το ρωτησωBig Smile

ΥΓ: Δεν ξεχασα να μαρκαρω την απαντηση σου ως απαντηση, απλα να το δω και μετα το κλικαρω...ευχαριστω και παλιBig Smile
  •  19-10-2008, 21:36 45591 σε απάντηση της 45590

ΟΚ για τις εικονες, οταν επιλεγω εικονα στο design->choose images->Project resource file και το εχει εκει. Μια χαρα αυτο.
    Με τα icons ομως τι κανω; Εβαλα 5-6 με τον τροπο που ειπες αλλα οταν παω σε 1 imageList στο design->choose images->add μου ζηταει να επιλεξω αρχειο παρολο που εγω εχω τα icons στο resources....τι κανω σε αυτην την περιπτωση;
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems