Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

ms sql 2005 full text search...

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Chrysostomos Kolovos. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Chrysostomos Kolovos στις 17-11-2008, 17:55. Υπάρχουν 12 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  14-11-2008, 18:47 46217

ms sql 2005 full text search...

Εντάξη διάβασα οτι sql server 2005 (ούτε ο 2008) δεν υποστηρίζει FTS για τα ελληνικά.

Έχω μεγάλα κείμενα (Νόμους) και θέλω να αναζητήσω μέσα σε αυτά.
    Επειδή δεν γνωρίζω τις λειτουργίες-ενεργειες(δεν ξέρω τη λέξη) του FTS αν το ενεργοποιήσω στα πεδία που θέλω τι θα κάνει; Δεν θα κάνει καθόλου search;

•  15-11-2008, 00:16 46219 σε απάντηση της 46217

Απ: ms sql 2005 full text search...

Απλά δεν θα ψάχνει με βάση τη "ρίζα" της λέξης. Μπορείς να δεις παλαιότερη συζήτηση για το ίδιο θέμα.

Nikos Κ.
    ALT.NET
  •  15-11-2008, 00:51 46221 σε απάντηση της 46219

Με ενδιαφέρει κι εμένα, και προσωπικά σκέφτομαι να αγοράσω το Lemmatizer της neurolingo. Σκοπεύω να επικοινωνήσω μέσα στη βδομάδα για να ενημερωθώ για την διαθεσιμότητα και τους όρους, και θα σας ενημερώσω αν υπάρξει κάποια αξιόλογη εξέλιξη.

Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  15-11-2008, 14:06 46233 σε απάντηση της 46217

Δηλαδή ,απ' οτι καταλαβαίνω, δεν έχει κάποιο νόημα να το ενεργοποιήσω;

Να δουλέψω με %...% ή υπάρχει κάτι άλλο που προτείνεται;

Ευχαριστώ

•  15-11-2008, 15:06 46236 σε απάντηση της 46233

Απεναντίας, ενεργοποίησέ το, δες πώς δουλεύει η σύνταξή του και οπωσδήποτε ξέχνα την χρήση του LIKE '%...%'.

•  15-11-2008, 17:08 46238 σε απάντηση της 46217

Ευχαριστώ. Λέω να το δοκιμάσω.

Έχει κανείς τίποτα άλλο να προτείνει?

•  15-11-2008, 18:18 46239 σε απάντηση της 46238

Το σέταρα και παίζει φοβερά. Κάνω query με like και μετά με FTS και έχει διαφορά 2-3 δευτερολέπτων!!!

Με accent insensitive τι μπορώ να κάνω?

Αυτό είναι το query που τρέχω, αν έχει κανείς καμία παρατήρηση ας μου την πει γιατί δεν γνωρίζω πολλά για το FTS.

SELECT   fts.RANK, nomoi.NodeID, nomoi.,body, nomoi.NodeHTML
    FROM nomoi,
    FREETEXTTABLE(nomoi, body, 'Άρθρο') fts
    WHERE nomoi.NodeID=fts.[key] AND fts.RANK>25
    ORDER BY fts.RANK DESC

Ευχαριστώ

•  15-11-2008, 18:32 46240 σε απάντηση της 46239

Νομίζω είναι εξ' ορισμού case insensitive.

Αν σου δημιουργεί πρόβλημα το accent sensitive το οποίο είναι εξ' ορισμού ενεργοποιημένο στα ελληνικά (δηλαδή διαφορά μεταξύ τονισμένων και μη γραμμάτων), μπορείς να αλλάξεις το collation των πεδίων που συμμετέχουν στο Fulltext σε Geek_CI_AI (case & accent insensitive).

•  16-11-2008, 11:58 46249 σε απάντηση της 46240

Mitsaras:
    Νομίζω είναι εξ' ορισμού case insensitive.

Αν σου δημιουργεί πρόβλημα το accent sensitive το οποίο είναι εξ' ορισμού ενεργοποιημένο στα ελληνικά (δηλαδή διαφορά μεταξύ τονισμένων και μη γραμμάτων), μπορείς να αλλάξεις το collation των πεδίων που συμμετέχουν στο Fulltext σε Geek_CI_AI (case & accent insensitive).

Δεν νομίζω ότι το collation του table έχει σχέση, αλλά η γλώσσα που είναι φτιαγμένο το FullTextSearch index - που για τα ελληνικά θα πρέπει να είναι neutral αφού δεν υπάρχει ελληνική υποστήριξη.

Το ωραίο είναι ότι υπάρχει νέο επάνω στο Full Text Search για τα ελληνικά στον SQL server, που προέκυψε στην TechEd. Βασικά μας έδειξαν ένα τρόπο να περάσουμε την ανάγκη μας για την υλοποίηση. Από εκεί και πέρα, από το πόσες φορές θα ψηφιστεί το feature σαν απαραίτητο, θα εξαρτηθεί αν θα υλοποιηθεί η όχι.

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  16-11-2008, 13:09 46250 σε απάντηση της 46249

George J. Capnias:
    Δεν νομίζω ότι το collation του table έχει σχέση, αλλά η γλώσσα που είναι φτιαγμένο το FullTextSearch index - που για τα ελληνικά θα πρέπει να είναι neutral αφού δεν υπάρχει ελληνική υποστήριξη.

Πολύ σωστά, μου διέφυγε εντελώς!
    Ανέφερα το θέμα με το collation ως πιθανή αιτία σε περίπτωση όπου δεν επιστρέφονται αποτελέσματα.

•  17-11-2008, 15:01 46259 σε απάντηση της 46249

Αυτό που είπατε είναι και πολύ λογικό...

George J. Capnias:

Βασικά μας έδειξαν ένα τρόπο να περάσουμε την ανάγκη μας για την υλοποίηση. Από εκεί και πέρα, από το πόσες φορές θα ψηφιστεί το feature σαν απαραίτητο, θα εξαρτηθεί αν θα υλοποιηθεί η όχι.

Αυτό τι σημαίνει,ποιός θα ψηφίσει;

Οι κατάλογος του FTS που δημιουργείς πρέπει να είναι ξεχωριστός για κάθε πίνακα ή να τους βάλω όλους σε ένα κατάλογο;

•  17-11-2008, 16:58 46265 σε απάντηση της 46259

Υπάρχει η δυνατότητα να γίνει πρόταση μέσα στην ομάδα του SQL Server από το Connect site της Microsoft για ένα καινούργιο χαρακτηριστικό. Επειδή πολλά μπορούν να ζητηθούν, η προτεραιότητα που δίνεται στην υλοποίηση είναι ανάλογα πόσοι θα ψηφίσουν και θα ζητήσουν να υλοποιηθεί.

Ο κατάλογος συνήθως είναι ανά εγκατάσταση SQL Server. Αν έχεις κάποιο ειδικό σενάριο, μπορείς να το κάνεις ανά βάση. Αν ο όγκος των δεδομένων ενός πίνακα είναι μεγάλος, δεν βλέπω λόγο γιατί να μην το κάνεις και ανά πίνακα.

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  17-11-2008, 17:55 46268 σε απάντηση της 46265

Ευχαριστώ πολυ.

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems