Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

ASP.net MVC Beta. Που είναι το intellisense;

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Mitsaras. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Oldgeorge στις 30-12-2008, 10:56. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  29-12-2008, 04:22 47247

ASP.net MVC Beta. Που είναι το intellisense;

Αποφάσισα να επενδύσω τον λιγοστό χρόνο μου στο να εξοικειωθώ με το ASP.NET MVC beta. Ωστόσο, παρατηρώ ότι δεν υπάρχει intelliSense στο sample project που δημιουργείται από το Visual Studio όταν επιλέξεις New ASP.NET MVC Web Application.

Κάνω κάτι λάθος, ή δεν υπάρχει xml documentation για το ASP.NET MVC ακόμα;
    Μήπως εναλλακτικά υπάρχει κάποιο reference guide online για τις κλάσεις που εισάγει το System.Web.Mvc (και τα συν αυτώ dlls); Δεν κατάφερα να βρω κάτι στο επίσημο site του ASP.NET MVC.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  29-12-2008, 13:27 47253 σε απάντηση της 47247

Re: ASP.net MVC Βετα. Που είναι το intellisense;

Χμ, αν και δεν είμαι εξπερ στο MVC (not by a longshot) τυχαίνει να έχω αποφασίσει να κάνω και εγώ την ίδια επένδυση του R&D χρόνου μου. Σε Team System 2008/c# έχω μια χαρά intellisense τόσο στους controllers όσο και στα σπαγκέτιviews (και σε οτιδήποτε έχει να κάνει με System.Web.Mvc/System.Web.Mvc.Ajax), και αν δεν απατώμαι το functionality υπήρχε out of the box.

Δυστυχώς για reference guide δεν μπορώ να βοθήσω, επι του παρόντος οι πειραματισμοί μου είναι μια δόση σημειωσείς από tech ed, 2 δόσεις msdn mag και 1 δόση random googling.  Προς το παρόν δεν έχω κολλήσει πουθενά για πολύ ώρα, περισσότερο παιδεύομαι με το να κάνω το jQuery να κάνει κάτι χαριτωμένο παρά με προβλήματα του MVC.

The people of the straight land have really got it made, a warm friendly sleep from the craddle to the grave
  •  29-12-2008, 16:07 47261 σε απάντηση της 47253

Απ: Re: ASP.net MVC Beta. Που είναι το intellisense;

(EDITED)

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Χρησιμοποίησα την Beta 1 καθώς και το τελευταίο source release από το Codeplex. Ενεργοποιώντας το xmldoc στα projects' options, δημιουργεί 2 xml-doc αρχεία, τα οποία δεν βοηθούν καθόλου.
    Σχετικά με το documentation, να κι ένα quickstart το οποίο φαίνεται να βοηθάει σε κάποιες απορίες: http://quickstarts.asp.net/previews/mvc/default.htm

Μήπως το documentation υπήρχε στα Previews και αφαιρέθηκε από το Beta 1 επειδή έπαψε να αντικατοπτρίζει την πορεία του project;

•  29-12-2008, 17:00 47269 σε απάντηση της 47261

Το πιθανότερο είναι ότι ο Χρήστος έχει βάλει το MVC με τον installer και εσύ όπως δήλωσες από τα sources.

• Η πρώτη εγκατάσταση βάζει και το απαραίτητο intellisence για το Visual Studio.
    • Θα ήταν προτιμότερο να βάλεις και εσύ την "σταθερή" έκδοση με τον installer, και άμα κολήσει κάπου να δεις για code refreshes μέσα στο CodePlex. Όχι, για κάποιο άλλο λόγο, αλλά μόνο και μόνο να έχεις σημείο αναφοράς ως προς σε τι δουλεύεις. Το τελευταίο working snapshot δεν είναι πάντα το ότι καλύτερο...

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  29-12-2008, 17:33 47272 σε απάντηση της 47269

Γιώργο, ευχαριστώ για την απάντηση.

Στο σύστημα αυτό δεν υπήρχε προηγούμενη έκδοση του ASP.NET MVC (για να απορρίψουμε την πιθανότητα left-over αρχείων).
    Εγκατέστησα την Beta 1 έκδοση από εδώ χρησιμοποιώντας τον Installer. Στο Visual Studio 2008 Professional SP1, μετά την εγκατάσταση υπάρχουν asp.net Mvc templates (δεν γνωρίζω αν είναι αυτά από το SP1 του VS ή από το Beta 1 του MVC).

Δημιουργώ ένα νέο project από το Asp.net MVC web Application template, και παρατηρώ ότι δεν υπάρχει καθόλου Intellisense. Τα εγκατεστημένα add-ins είναι το AnkhSVN & ReSharper 4.1.

Κατεβάζω μετά το released source που υπάρχει στο Codeplex (όχι source snapshot - δεν ξέρω αν όντως διαφέρουν) και βλέπω στον κώδικα ότι δεν υπάρχουν xml-doc σχόλια, εκτός από ένα συγκεκριμένο namespace (System.Web.Mvc.Resources.MvcResources). Η Beta 1 έκδοση και το released source είναι σε διαφορετικούς φακέλους (η πρώτη είναι και στο GAC χάρη στον installer). Όποια έκδοση κι αν χρησιμοποιήσω, δεν βλέπω intellisense.

Μήπως το intellisense που παρατήρησε ο Χρήστος οφείλεται στο Preview Release #3 που συμπεριλαμβάνονταν με το VS2k8 SP1?

* ΥΓ. Και καπάκι, μόλις τώρα παρατήρησα ότι το Resharper κρύβει τα overloads του View method...

•  30-12-2008, 10:56 47292 σε απάντηση της 47272

Re: Απ: Re: ASP.net MVC Beta. Που είναι το intellisense;

Mitsaras:

Μήπως το intellisense που παρατήρησε ο Χρήστος οφείλεται στο Preview Release #3 που συμπεριλαμβάνονταν με το VS2k8 SP1?

Όντως, τον installer έχω χρησιμοποιήσει.  Επειδή το laptop ήταν φρέσκο, πρώτα μπήκε το SP1 και μετά το MVC.  Αλλά και στο προηγούμενο μηχάνημα με πιο παλιό release (νομίζω release #1 αλλά θα σας γελάσω) είχα το ίδιο functionality.

The people of the straight land have really got it made, a warm friendly sleep from the craddle to the grave
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems