Διαβάζω στο forum συνεχώς συζητήσεις σας περί, ADO.NET, LINQ 2 SQL, EF, βάσεις κτλ.
Με αφορμή μια δημοσίευση του forum,
http://www.dotnetzone.gr/cs/forums/48708/ShowThread.aspx#48708,
και επειδή τώρα έχω μπερδευτεί παντελώς και δεν ξέρω πως να προσεγγίσω το θέμα, θα ήθελα να κάνει κάποιος τον
κόπο να μου πει δύο πραγματάκια και όχι παραπάνω.
Θέλω να ξεκινήσω να μαθαίνω το ADO.NET, οκ, ξεκινάω μαθαίνοντας με Providers, SQL Commands, Command Types,
Connections κτλ, μαθαίνω πως γίνονται γενικά τα "connected" μοντέλα, (δεν ξέρω αν όλοι οι όροι είναι σωστοί),
μαθαίνω τι είναι και πως να χρησιμοποιώ DataSets και την τεχνολογία Disconnected. Σταματάω εδώ και δουλεύω με αυτό
που έχω μάθει ή προχωρω? γιατί μέχρι και το ότι έχει πεθάνει έχω διαβάσει, πρέπει απλά να τα μάθω και να συνεχίσω με το EF?
αν θέλω να κάνω ένα project είναι καθαρά θέμα επιλογής για το τι θα χρησιμοποιήσω? ή θα έπρεπε να σκεφτώ μελλοντικά και να
μάθω και να χρησιμοποιώ κατευθείαν αυτό που θεωρείται τελευταίο? Διαβάζω επίσης ότι όλοι ακόμα χρησιμοποιούν DataSets και
μάλιστα κάποιοι γράφουν μόνοι τους και δουλεύουν String Queries and Live Connections γιατί δεν μείνανε ευχαριστημένοι από
την συμπεριφορά της LINQ 2 SQL και EF.
Είμαι αρχάριος και θέλω να μάθω να δουλεύω σωστά! Ποιες είναι οι best practises τελικά?
Κοινώς, έχω χάσει λίγο την μπάλα, κάντε μου μια πάσα να βάλουμε κανα γκολ.
Ευχαριστώ.