Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

DataRow to Class

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Τάσκος Γιώργος. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Τάσκος Γιώργος στις 08-04-2009, 15:58. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  08-04-2009, 14:02 49958

DataRow to Class

Καλησπέρα σε όλους,

Έχω καιρό να προβληματιστώ και θα ήθελα λίγο βοήθεια σε κάτι.

Αυτό που θέλω να κάνω. Μετά από κάποιο SQL Query οι γραμμές που επιστρέφονται,
    να αποθηκεύονται αναλόγως κάποιο κριτήριο, (ColumnValue == "Kati"), στην ανάλογη κλάση που θα αντιπροσωπεύει την γραμμή,
    έτσι ώστε, είτε να βάλω το object σε κάποια λίστα και να τα έχω in memory για διάφορες εργασίες,
    ή μέχρι και να μπορώ να έχω ovveriden ToString();, ή να παίζω με τα properties για presentation στο format που θέλω.
    Δεν με ενδιαφέρει τόσο να πηγαίνουν πίσω στην βάση, γιατί δεν θα πάνε σε καμία περίπτωση.

Η ερώτηση μου κυρίως είναι πως θα κάνω την DataRow --> MyCustomClass, έχοντας στα properties όλα τα Column Values.

Τουλάχιστον κάπως έτσι το σκέφτηκα! Περιμένω παρατηρήσεις και υποδείξεις από τους ποιο έμπειρους στο θέμα.

•  08-04-2009, 14:56 49963 σε απάντηση της 49958

Απ: DataRow to Class

Εμμ, γιατί δεν χρησιμοποιείς typed datasets?

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  08-04-2009, 15:58 49965 σε απάντηση της 49963

Απ: DataRow to Class

Ναι εντάξει, έτσι το έχω κάνει.

Είναι καλύτερα δηλαδή λες να δουλεύω πάνω στο DataSet? Κάνοντας απλά foreach πάνω στο DataTable για κάθε row?
    Και αν θέλω, απλά να κάνω μια string.Format() για να την στείλω όπου χρειάζομαι.

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems