Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

1 GridView πολλα queries

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò savvas1986. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Παναγιώτης Καναβός στις 04-05-2009, 11:29. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  10-03-2009, 11:05 49065

1 GridView πολλα queries

Καλημέρα :D Μια νέα μέρα ξεκινά στον όλο απορίες προγραμματιστικό μου κόσμο :D

Έχω ένα Gridview και ένα dataset... To gridview γεμίζει με όλα τα δεδομένα του dataset και παράγει καμιά 20αρια columns... To Θέμα ποιο είναι λοιπόν... Θέλω να κρατήσω τις πρώτες 3 columns όπως είναι και οι υπόλοιπες οι οποίες είναι αριθμοί από το 1 εως το 5 να αντιστοιχιστούν σε άλλους πίνακες όπου θα πέρνουν τις αντιστοιχες πληροφοριες... Για να γίνω πιο κατανοητος... Στις 3 πρώτες columns ας πούμε οτι μου εμφανίζοντα ΟΝΟΜΑ-ΕΠΙΘΕΤΟ-ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ και οι υπολοιπες που ακολουθουν ειναι 1-3-0-0-0-5-1-NULL-4-5-NULL. Το πρώτο 1 θέλω ας πουμε να αντιστοιχεί στον πινακα alive και να δινει την τιμη για 1 = "εν ζωη" το επόμενο 3 να αντιστοιχει στον πινακα family και να δινει 3="χωρισμένος" .... και ούτο καθεξεις... να γίνεται λοιπον αυτόματα αυτη η αντιστοιχεία και στο κεντρικό μου gridview να επιστρέφονται τα τελικά αποτελέσματα... Πως μπορώ να υλοποιήσω κατι τέτιο ?

Ευχαριστώ προκαταβολικά!
  •  10-03-2009, 11:31 49067 σε απάντηση της 49065

Απ: 1 GridView πολλα queries

Ρίξε μια ματιά εδώ: Forms over Data Video Series

Ειδικά το http://msdn.microsoft.com/en-us/vbasic/bb643829.aspx

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  10-03-2009, 11:38 49068 σε απάντηση της 49067

Σε ευχαριστώ KelMan θα το δω το απογευμα στο σπιτι γιατι εδω μου το κώβει το firewall... (Με join τους πίνακες γινεται?)
  •  04-05-2009, 11:18 50441 σε απάντηση της 49068

Καλό είναι να μην χρησιμοποιείς join σε μεγάλους πίνακες γιατί αργεί πολύ η εφαρμογή.
  •  04-05-2009, 11:29 50442 σε απάντηση της 50441

IoannisKaramitros:
    Καλό είναι να μην χρησιμοποιείς join σε μεγάλους πίνακες γιατί αργεί πολύ η εφαρμογή.

Αυτό δεν ισχύει.

Δεν έχει σημασία πόσο μεγάλος είναι ο πίνακας για το πόσο γρήγορο είναι ένα query. Σημασία έχει αν υπάρχουν τα κατάλληλα indexes (στις στήλες που συμμετέχουν στο join και στo where), αν υπάρχουν covering indexes (τα πεδία του select υπάρχουν και αυτά σε κάποιο index) και στο πόσες εγγραφές επιστρέφονται. Τα ίδια πράγματα δηλαδή που έχουν σημασία σε κάθε query.

Αν κάποιο join φαίνεται να καθυστερεί το πρόβλημα είναι σχεδόν πάντα στο query και τα indexes και όχι στον αριθμό εγγραφών των πινάκων.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems