Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Εναλλαγή φορμών

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò sharizanis. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος sharizanis στις 20-05-2009, 14:32. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  19-05-2009, 17:14 50801

Hmm [^o)] Εναλλαγή φορμών

Ξέρει κανείς να μου πεί πώς: Στη  VB 2005 έχοντας πέντε φόρμες σε ένα "Project" θα μπορέσω να εμφανίσω τις  τέσσερις μέσα στη μία.

Δηλαδή να εμφανίζεται  σε    "run time " (εκτέλεση)   σαν να τρέχεις ένα  αρχείο  "Setup wizard" στο οποίο επιλέγοντας  πχ "Next.." 

να κλείνει η φόρμα 1 και να εμφανίζεται  η φόρμα 2 στο ίδιο παράθυρο. Προφανώς  η ιδέα μου  να φτιάξω μια MDI  εφαρμογή,

και και να δουλέψω στις υπόλοιπες φόρμες με την ιδιώτητα  "Visible"  ( True / False )  είναι μάλον λάθως.

ευχαριστώ προκαταβολικά!     

•  19-05-2009, 21:28 50804 σε απάντηση της 50801

Απ: Εναλλαγή φορμών

Βάλε ένα TabManager και στο κάθε ένα φτιάξε τη φόρμα σου.

Όταν ξεκινάει η εφαρμογή θα κάνεις Remove όλα τα Tabs εκτός από το πρώτο και κάθε φορά που θα πατάς Next στο κουμπί που θα βάλεις κάτω θα καλείς μία συνάρτηση που θα φτιάξεις τύπου GetNextTab και θα κάνεις Remove το ήδη υπάρχον.

P.S.: Εκτός από Remove μπορείς να παίξεις και με το Visibility.
  •  20-05-2009, 06:52 50813 σε απάντηση της 50801

Μια άλλη υλοποίηση του Wizard γίνεται με user controls. Γενικά εξαρτάται πόσο πολύ θέλεις να "επενδύσεις" σε αυτό που θα φτιάξεις. Αν είναι κάτι που θες να κάνεις εύκολα και για μία φορά, τότε η τεχνική του Tab control θα σε καλύψει γρήγορα και εύκολα. Αν είναι κάτι που θες να επαναχρησιμοποιήσεις (στο ίδιο ή σε άλλα projects), τότε η τεχνική με user controls είναι πιο ευέλικτη. Είναι ιδανική να τη συνδυάσεις με patterns και να μάθεις αρκετά πράγματα αν το υλοποιήσεις μόνος σου. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν αρκετά παραδείγματα στο internet και ειδικότερα στο CodeProject.

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  20-05-2009, 14:32 50827 σε απάντηση της 50813

Σας ευχαριστώ έχω κατατοπιστεί !
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems