Φιλε μου θα προσπάθησα να γίνω όσο πιο κατανοητός μπορούσα αλλά όπως φαίνεται δεν τα κατάφερα και καλά και δε σου κρύβω ότι διαβάζοντας ξανά το post μου θεωρώ οτι δεν έχεις και άδικο. Γι αυτό λοιπόν θα προσπαθήσω να επαναλάβω και να απαντήσω αναλυτικά στις απορίες σου.
Ειπες:
Δε νομίζω ότι έχω αντιληφθεί πλήρως το τι ακριβώς έχεις κληθεί να υλοποιήσεις, αλλά θα κάνω κάποιες υποθέσεις. Όταν μιλάς για API μάλλον εννοείς τη δημιουργία βιβλιοθηκών που μπορεί κάποιος να κάνει register και να τις χρησιμοποιήσει προκειμένου να δημιουργήσει κάτι καινούριο, το οποίο μπορεί και να μην έχει σχέση με την αρχική εφαρμογή. Δηλαδή, θέλεις όλη η εφαρμογή να έχει τη μορφή ενός framework.
Απαντώ:
Αυτό ακριβώς έχω κληθεί να υλοποιήσω. Να αντιγράψω την εφαρμογή χρησιμοποιώντας ένα νέο περιβάλλον ανάπτυξης (VS 2008) διαχωρίζοντας τη σε APIs ώστε να μπορεί μια άλλη εφαρμογή να κληρονομήσει τις κλάσεις της και να εκτελέσει κάποιες από τις λειτουργίες της. Σκέψου ότι έχεις μια CRM εφαρμογή στην επιχειρησή σου και θές να προσθέσεις και ένα ERP στην ίδια εφαρμογή. Θα αγοράσεις από εμάς τα APIs που θα εκτελούν τις συμφωνημένες διαδικασίες και θα τα ενσωματώσεις στην υπάρχουσα εφαρμογή σου. Δε μιλάμε για κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή στην οποία θα θέλαμε να "κοτσάρουμε" και τη δική μας μα μια οποιαδήποτε εφαρμογή αναπτυγμένη στο ίδιο περιβάλλον. Επίσης όπως είπες να μπορείς να επεξεργαστείς μόνος σου μέρη της εφαρμογής. να τροποποιήσεις φόρμες , πεδία , stored procedures και triggers.
Ειπες:
Ως παράδειγμα αναφέρω τα StatBeans. Μπορεί κάποιος να τα χρησιμοποιήσει για να φτιάξει το δικό του στατιστικό πακέτο ή μια οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή που να χρησιμοποιεί στατιστικές διαδικασίες. Όσον αφορά στη δική σου περίπτωση, ένα framework που βρήκα είναι το JFire (σε Java). Μπορείς να πάρεις ιδέες από το documentation για το πως είναι δομημένο.
Απαντώ:
Θα το κοιτάξω μήπως μου δώσει κάποιο μπούσουλα μα νονίζω πως ξεφευγει τελείως από το ζητηθέν περιβάλλον ανάπτυξης δηλαδη VS2008.
Ειπες:
Αν τώρα ο project manager εννοεί ότι θέλει να φτιάξεις plug ins του ERP σας για εφαρμογές τρίτων, φαντάζομαι ότι θα πρέπει να σου πει ποιες είναι αυτές οι εφαρμογές. Για να καταλάβεις τις προθέσεις του πρέπει να του ζητήσεις να σου ξεκαθαρίσει τι ακριβώς θέλει. Επειδή σ' αυτές τις περιπτώσεις η επικοινωνία μπορεί να είναι λίγο προβληματική, ζήτησέ του να σου πει ποια ανταγωνιστική εφαρμογή έχει στο μυαλό του, η οποία διαθέτει σε κάποιο βαθμό τα χαρακτηριστικά που ζητά από σένα να υλοποιήσεις.
Απαντώ:
Δεν στοχεύει σε κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή ούτε του έχει ζητηθεί κάτι συγκεκριμένο. Είναι ένα καινουριο βήμα ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί ενσωμάτωση της εφαρμογής μας σε κάποια άλλη σε περίπτωση που ζητηθεί από οπουδήποτε.
Ειπες:
Όσον αφορά τους Triggers και τις Strored Procedures, μάλλον εννοεί ότι η λειτουργικότητά τους πρέπει να ενσωματωθεί στο framework. Το πως θα γίνει αυτό πρέπει να το ανακαλύψεις μόνο σου, γιατί μόνο εσύ γνωρίζεις τι κάνουν αυτές οι stored procedures.Απαντώ:
Οι stored procedures εκτελούν περίπου το 90% των λειτουργιών της εφαρμογής και αυτές δυστυχώς θα πρέπει να καταργηθούν σε επίπεδο βάσης. Θα πρέπει όπως ορθά είπες να ενσωματωθούν στα APIs που θα αποτελούν τα τμήματα της εφαρμογής. Αυτό που χρειάζομαι πραγματικά αυτή τη στιγμή είναι μια ιδέα,μια μικρή άποψη σχετικά με τον τρόπο που θα υλοποιηθεί αυτό. Σκέψου ότι η τιμολόγηση από την καταχώρηση των ειδών μέχρι την ενημέρωση αποθήκης, κινήσεων πελατών,και εκτύπωση παραστατικού γίνεται μέσα απο stored procedure και triggers. Δεν ζητάω να μου πείς τι procedures να ενσωματώσω στον κώδικα μα το πως θα το κάνω. Τι εργαλεία πρέπει να χρησιμοποιήσω,τι επιλογές έχω ώστε τις διαδικασίες που εκτελουν οι stored procedures και οι triggers μου να τις εκτελεί μια κλάση που θα καλείται μέσα από την VB.
Ειπες:
Τέλος, τι εννοείς όταν λες ότι δε μπορεί να χρησιμοποιήσεις κανένα εργαλείο σχεδιασμού "ακόμα και για τις φόρμες σου";
Απαντώ:
εννοώ ότι δεν θέλει να ανοίξω το form designer του visual studio να κάνω drag and drop objects και να ολοκληρώσω τη φόρμα μου μα τα πάντα να ολοκληρωθούν strongly typed.
Αυτά. Ξέρω τι λες από μέσα σου. Καλό κουράγιο. Το καλό είναι οτι το κουράγιο το έχω. Το μπούσουλα δεν έχω γι'αυτο και ζητώ τη βοήθεια του φόρουμ. Ελπίζω να ξεκαθάρισα λίγο στο μυαλό σου το κομφούζιο που δημιούργησα πρίν. Να ξέρεις οτι σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο και περιμένω απάντηση σου.
Αυτοί που ζουν γενναίοι είναι ενάρετοι,κάνουν ένδοξες πράξεις και πέθαινουν αιώνια ξακουστοί....
Μ.Αλέξανδρος...IV Crusade...