Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Καλύτερη βάση για ευκολότερη διανομή

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò aik007. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος George J. Capnias στις 19-06-2009, 21:25. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  18-06-2009, 14:37 51810

Καλύτερη βάση για ευκολότερη διανομή

Γεια σας,
    μ' ενδιαφέρει η εύκολη διανομή (σε CD-Rom) της εφαρμογής μου που τώρα λειτουργεί σε VB6 και Access.
    Πρόσφατα άρχισα να μαθαίνω την VB2008 και έχω πρόβλημα στο να αποφασίσω ποια βάση να χρησιμοποιήσω.
    Μέχρι τώρα το setup μου αναλάμβανε την εγκατάσταση του driver της access και ο πελάτης μπορούσε να ξεκινήσει την χρήση της εφαρμογής σε χρόνο dt
    Ποιος είναι ο ευκολότερος τρόπος για να διατηρήσω την ίδια ευκολία με το VB2008;
    Φυσικά θέλω να μείνω σε ADO.Net
    Σαν προγραμματιστής τεχνικής εφαρμογής δεν μ' ενδιαφέρει η κατασκευή μιας ιδιαίτερα πολύπλοκης βάσης αλλά σε κάποιους πίνακες θα υπάρχουν δεδομένα αρκετών χιλιάδων γραμμών και μάλιστα σε πολλές στήλες.

Ευχαριστώ

•  18-06-2009, 17:05 51815 σε απάντηση της 51810

Απ: Καλύτερη βάση για ευκολότερη διανομή

Τη βάση δεδομένων για ποιο λόγο τη χρειάζεσαι ακριβως? για να διαβάζεις δεδομένα ή να αποθηκεύεις? Η εφαρμογή τρέχει από το Cd? ¨η εγκαθείστε στον υπολογιστή.

Αν χρησιμοποιείς τη βάση για να αποθηκεύεις δεδομένα καλύτερα να περάσεις από την access σε sql server. Εύκολα (ακόμα και με το setup project του VS) μπορείς να προσφέρεις αυτόματη εγκατάσταση του SQL server express. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τον compact sql server.  Και οι 2 εκδόσεις είναι free και μπορούν να διανεμηθούν ελεύθερα.

Αν χρειάζεσαι μονο για την ανάγνωση δεδομένων που παρουσιάζεις στην εφαμοργή σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις πάλι την access

Γιώργος Σακαλής
  •  18-06-2009, 18:56 51819 σε απάντηση της 51815

Η βάση είναι read/write και η εφαρμογή εγκαθίσταται στον υπολογιστή.
    Το SQL server express είναι free αλλά χρειάζεται αρκετή ώρα και κάποιες προϋποθέσεις για να εγκατασταθεί. Αν το compact sql server εγκαθίσταται ευκολότερα και ενσωματώνεται στο setup πιθανών με κάνει μια και ο τελικός χρήστης δεν μ' ενδιαφέρει να έχει πρόσβαση απευθείας στα δεδομένα.

edit:
    http://msdn.microsoft.com/el-gr/sqlserver/bb219480(en-us).aspx
    αναλυτικές οδηγίες για ενσωμάτωση
  •  19-06-2009, 18:26 51877 σε απάντηση της 51819

Η Sql Compact πλέον παίζει σαν σενάριο για database provider σε desktop εφαρμογές και το εξαιρετικά μικρό μέγεθος του αρχείου εγκατάστασης (1.7MB έναντι περίπου 120 της Express) το κάνουν ελκυστική λύση για μη απαιτητικές εφαρμογές προορισμένες για μη επαγγελματικά PC.Το πρώτιστο που ενδιαφέρει όμως είναι αν καλύπτει τις ανάγκες του project.Αυτό εδώ το έγγραφο προσφέρει μερικά χρήσιμα στοιχεία.
  •  19-06-2009, 20:30 51878 σε απάντηση της 51877

Νομίζω ότι το καλύτερο είναι να έχεις με κάποιο τρόπο μεταβλητό τρόπο σύνδεσης σε κάποια βάση. Το δίλημμα μου είναι αν σαν αρχική βάση διανομής χρησιμοποιήσω  access ή SQL compact. Αυτή την στιγμή η εφαρμογή μου δουλεύει με access και σε single mode όλα πάνε καλά (ζορίζεται όταν μπαίνουν >3 χρήστες, αλλά πάλι δουλεύει).
  •  19-06-2009, 21:25 51879 σε απάντηση της 51877

darklynx:
    Η Sql Compact πλέον παίζει σαν σενάριο για database provider σε desktop εφαρμογές και το εξαιρετικά μικρό μέγεθος του αρχείου εγκατάστασης (1.7MB έναντι περίπου 120 της Express) το κάνουν ελκυστική λύση για μη απαιτητικές εφαρμογές προορισμένες για μη επαγγελματικά PC.Το πρώτιστο που ενδιαφέρει όμως είναι αν καλύπτει τις ανάγκες του project.Αυτό εδώ το έγγραφο προσφέρει μερικά χρήσιμα στοιχεία.

Εχμ, o SQL Server Compact, είναι πιο γρήγορος, από τον SQL Server, μπορεί να είναι η λύση και για απαιτητικές εφαρμογές για επαγγελματικά PC...

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems