Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Πρόβλημα με την ενεργοποίηση των Ελληνικών

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò kkara. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος kkara στις 13-10-2005, 16:25. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  13-10-2005, 13:38 6149

Πρόβλημα με την ενεργοποίηση των Ελληνικών

Καλησπέρα,

Παλεύω εδώ και 2 ώρες να στήσω τα ελληνικά  σε ένα φρέσκο installation του Community Server. Ακολουθώντας όλες τις οδηγίες που είδα σε προηγούμενο post και αλλάζοντας και την defaultLang σε el-GR γίνεται το εξής. Εμφανίζονται τα ελληνικά στο FreeTextBox3 και επίσης οπουδήποτε υπάρχουν docs (π.χ. στην ενότητα FAQ) ή errors, αυτά εμφανίζονται με ελληνικά. Οτιδήποτε άλλο όμως παραμένει στα αγγλικά. Είναι δηλαδή σαν να μην χρησιμοποιούνται τα αρχεία messages.xml και resources.xml που βρίσκονται στο Languages/el-GR/. Έχει αντιμετωπίσει κάποιος αυτό το πρόβλημα; Υπάρχει κάποια ρύθμιση που χάνω;

Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα...
  •  13-10-2005, 15:25 6151 σε απάντηση της 6149

Απ: Πρόβλημα με την ενεργοποίηση των Ελληνικών

Όχι, δεν έχεις ξεχάσει κάτι, απλά μάλλον έχεις πάθει κάτι πολύ απλό: Τα δικαιώματα επάνω σε αυτά τα αρχεία δεν επιτρέπουν στον IIS να διαβάσει τα αρχεία. Αυτό λύνεται ως εξής:

• Στο directory el-GR κάνε δεξί κλικ και επέλεξε Sharing and Security...
    • Πήγαινε στο Security Tab, και επέλεξε Advanced...
    • Τσέκαρε το "Replace permission entries on all child..." και πάτα Apply.
    • Στο prompt που θα ακολουθήσει πάτα, Yes, και στη συνέχεια ΟΚ και OK.
    • Από το start menu στο Run δώσε iisreset, μόλις κλείσει το παράθυρο και ξανακάνεις browse το site πρέπει να δεις ελληνικά... Smile [:)]

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  13-10-2005, 15:36 6153 σε απάντηση της 6151

Το είχα κάνει ήδη αυτό. Άλλωστε όλα τα υπόλοιπα παίζουν (π.χ. τα html στο errors, το xml για τον HTML editor, κτλ). Κάτι άλλο που θα μπορούσε να είναι;

•  13-10-2005, 15:50 6154 σε απάντηση της 6153

Τα υπόλοιπα είναι άλλα αρχεία, και τα .htm αρχεία είναι στο errors και τα xml στο FreeTextBox directory για τον HTML editor. Αυτό που φαίνεται να μην παίζει είναι το resources.xml. 

Άλλο που μου έχει συμβεί είναι να έχω ανοίξει τα .xml αρχείο με περίεργο xml editor (notepad) και να τα σώσω από εκεί, με αποτέλεσμα να χαθεί το unicode του αρχείου και να γίνει ANSI. Ο CS δεν τα φορτώνει τότε... Δοκίμασες να τα αντιγράψεις από πάνω από αυτά που είναι μέσα στο rar αρχείο κατευθείαν; Πρέπει υποχρεωτικά να κάνεις iisreset μετά...

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  13-10-2005, 16:25 6155 σε απάντηση της 6154

ΟΚ, πρόβλημα ελύθη... Δοκίμασα να αντιγράψω κάποια XML αρχεία άλλης γλώσσας(π.χ. Γαλλικά) πάνω στα ελληνικά και είδα ότι αυτομάτως ο Community Server τα χρησιμοποιούσε. Οπότε κι εγώ άνοιξα τα ελληνικά αρχεία, έκανα copy τα περιεχόμενα (ως text) και paste στα γαλλικά αρχεία και βουαλά... έπαιξε...

Ευχαριστώ για τη βοήθεια...

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems