Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

DataGrid or DataGridView or GridView or .....

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò dimitrios67. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος dimitrios67 στις 24-07-2009, 10:45. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  22-07-2009, 18:30 52704

DataGrid or DataGridView or GridView or .....

Προσπαθω να ξεκινησω .net windows kai web applications. Κατα την ωρα κοιταζω λιγο συνδεση με databases κλπ.
    Εχω μπερδευτει με ολες αυτες τις κλασεις, DataGrid, DataGridView, GridView. Δεν μπορω να καταλαβω τις διαφορες τους και, τελικά,
    ποια πρεπει να χρησιμοποιούμε για windows apps και ποιες για web apps.
    Διαβαζω και μερικα βιβλία οπως: αυτό και αυτο , αλλα και παλι ειμαι μπερδεμενος.....
    Θα εκτιμουσα πολύ καποιες συμβουλες-κετευθυνσεις....
    Δημοσίευση στην κατηγορία: , ,
  •  22-07-2009, 19:45 52707 σε απάντηση της 52704

Απ: DataGrid or DataGridView or GridView or .....

Fear not! To MSDN είναι φίλος σου:

Σε πρώτη φάση μπορείς να καταλάβεις που χρησιμοποιείται η κάθε κλάση παρατηρώντας το namespace στο οποίο ανήκει:

DataGrid Class: System.Web.UI.WebControls
    DataGridView Class: System.Windows.Forms
    GridView Class: System.Web.UI.WebControls

Νομίζω είναι προφανές που χρησιμοποιείται το κάθε control. Από εκεί και πέρα, αν μπαίνεις στο ερώτημα του DataGrid vs GridView, τότε και πάλι στο documentation της GridView, στην ενότητα Remarks (εκεί συνήθως είναι οι πιο ζουμερές πληροφορίες) διαβάζουμε:

If you are familiar with the DataGrid control from the .NET Framework version 1.0, the GridView control is the successor to the DataGrid control.

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  22-07-2009, 19:54 52709 σε απάντηση της 52704

Χωρίς να θέλω να σε "κόψω" την φόρα....

Πρέπει να διαλέξεις για αρχή αν θα ασχοληθείς με Windows ή Web Applications....

Από ότι βλέπω έχεις διαλέξει την C#...μάλλον πρώτα πρέπει να συγκεντρωθείς λίγο

στα βασικά της συγκεκριμένης γλώσσας σε συνδυασμό με το Visual Studio, και σιγα σιγα να μπείς

στο παιχνίδι με τις Windows ή Web φόρμες. Δεν λές αν έχεις γενικά γνώσεις και έτσι θεωρώ ότι είσαι τελείως αρχάριος.

Δύσκολο κατευθείαν να μπλέξεις με το ADO.NET. Το βιβλίο της APRESS προσωπικά το είχα αγοράσει (και μάλιστα ακριβουτσικο) κάποτε,

και το βρίσκω απελπιστικά άθλιο τώρα ποια που κάπως κατλαβαίνω τον τομέα. Της WROX πάλι, ενώ είμαι μεγάλος Fun του εκδοτικού οίκου,

δεν νομίζω ότι θα σου παρέχει αυτό που πρέπει (τουλαχιστον για την ώρα, και προφανως ούτε μετά όταν ανακαλύψεις τον χαμό και την ιστορία του ADO.NET).

Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με κάτι ποιο γενικό απο άποψη Win or Web αλλά λίγο ποιο συγκεκριμένο στην εκμάθηση της γλώσσσας όπως π.χ. αυτό.

Φιλικά από αρχάριο προς αρχάριο...

•  23-07-2009, 21:58 52766 σε απάντηση της 52709

αγαπητοί φιλοι KelMan kai gtas , ευχαριστω κατ'αρχην...
    φιλε gtas, δε σε βλέπω για πολυ αρχαριο...εγω μαλλον ανηκω σ αυτην την κατηγορία....
    τεσπα, εχω ασχοληθει "ακαδημαϊκα" με C, (θεωρω οτι γνωριζω αρκετα πραγματα...) και προσφατως ασχοληθηκα με Java
    και ετσι μπήκα λιγο στον κοσμο του OOP. Βοηθω καποιον φιλο με ενα project σε e-commerce, οποτε  προσπαθω να "εγκλιματιστώ"
    σε αυτο που λεγεται ASP.NET.
    Το "κακό" με μενα ειναι οτι  θελω να καταλαβαινω τι ακριβως κανω, και οχι απλα  να  βλέπω εναν κωδικα καπου αλλου,
    να τον αλλαζω λιγο και αφου το προγραμμα τρεχει, ολα ειναι οκ! Μετα ειναι και η "προϋπηρεσια" μου στη C, οπου ειναι ευκολο
    να καταλαβανεις τι γινεται στη "μηχανη", ειναι πιο απλα τα πραγματα....με τον ΟΟΡ εχω "χασει τη μπάλα",
    κλασεις...κλασεις....κλασεις....ατελειωτες κλασεις.....

@gtas: αφου δεν τα θεωρεις και πολύ ιδνικά τα 2 βιβλια που ανεφερα, τι θα μου προτεινες?

και πάλι ευχαριστω για τις εξηγησεις...
  •  24-07-2009, 02:23 52770 σε απάντηση της 52766

Αν προσπεράσεις τον εγκλιματισμώ στον κόσμο του .ΝΕΤ και ΟΟΡ, που θα πρότεινα να διαβάσεις τα πρώτα

έστω 2 - 3 κεφαλαιάκια από αυτό που σου πρότεινα ποιο πάνω, τότε για ASP.NET θα έλεγα αυτό, που ειναι

πολύ ωραίο για ξεκίνημα και πολύ ευχάριστο αφού μαθαίνοντας φτιάχνεις ένα site από την αρχή του βιβλίου (δεν το διάβασα όλο ποτέ)

μέχρι τέλος, και μετά πέρνα σε αυτό (που το διάβασα όλο, αν και είναι λίγο ποιο καινούριο με 2-3 κεφαλαιάκια για ADO.NET Data Service και Entity Framework από ότι θυμάμαι),

πάντα υπάρχουν φυσικά και άλλα που κάνουν εξίσου καλή δουλειά, όπως από Microsoft ή SAMS.

Τώρα για ADO.NET και εφόσον θές να ξέρεις που βαδίζεις μάλλον αυτό, όπου θεωρείται και η βίβλος για πολλούς

θα σε κατατοπίσει σίγουρα για πολλά βασικά πράγματα που θέλεις να κάνεις, αν και θα δείς ότι είναι "παλιό", ακόμα δουλεύουν πάρα πολλοί έτσι.

Ανακεφαλαιωνοντας.... Καλό διάβασμα και υπομονή με κάποιες δόσεις κουράγιο!!!!

•  24-07-2009, 10:45 52773 σε απάντηση της 52770

Thanks a lot!!
    Ξεκιναω διαβασμα....
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems