καλησπέρα, γνώσεις δεν έχω μεγάλες αλλα ψάχνωντας στο internet με μεράκι έχω καταφέρει στο παρελθόν να φτιάξω αρκετά προγγράματα, ας μπούμε όμως στο ψητό
χρισημοποιώ ενα πρόγγραμα ενος κατασκευαστή το οποίο πρόσεξα πως αποθηκεύει τα δεδομένα σε εναν φάκεο με την μορφή *.myd και *.myi (ας υποθέσουμε ότι ειναι στον φάκελο C:data τα αρχεία reports.myd και reports.myi). Το πρόγγραμα ενημερώνει συνεχώς τα δεδομένα σε αυτήν την db σε πραγματικό χρόνο (δηλαδή μπορεί και να αλαζουν και κάθε δευτερόλεπτο, αν έχει σημασία που το αναφέρω). Απο όσο ξέρω αυτά ειναι απο την Mysql, αλλα δεν έχω και πολλές γνώσεις
τώρα τι θέλω εγώ:
να μπορώ να "διαβάσω" τα δεδομένα αυτης της DB μέσα απο την VB 2008. (απο εκεί και πέρα εγώ μπορώ να τα μεταφέρω σε άλλη DB η να τα ενφανίζω στο δικό μου πρόγγραμα σε διάφορα textboxes. Θα ήθελα αν γίνεται να μου πείτε τον κώδικα, η τι αλλαγές μπορώ να κάνω στον παρακάτω κώδικα (που ειναι απο ενα απλό tutorial)
Έχοντας διαβάσει tutorials μέχρι τώρα άνοιγα διάφορες DB αρχεία βάση αυτού του tutorial:
Dim con As New OleDb.OleDbConnection
Dim ds As New DataSet
Dim da As OleDb.OleDbDataAdapter
Dim sql As String
con.ConnectionString =
"PROVIDER=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source = C:\AddressBook.mdb"
con.Open()
sql =
"SELECT * FROM tblContacts"
da =
New OleDb.OleDbDataAdapter(sql, con)
da.Fill(ds,