Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Θέλω την βοήθεια σας! ανοιγμα αρχείων mysql μέσω VB 2008

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò greekwow. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος George J. Capnias στις 13-09-2009, 09:13. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  12-09-2009, 15:03 53683

Θέλω την βοήθεια σας! ανοιγμα αρχείων mysql μέσω VB 2008

καλησπέρα, γνώσεις δεν έχω μεγάλες αλλα ψάχνωντας στο internet με μεράκι έχω καταφέρει στο παρελθόν να φτιάξω αρκετά προγγράματα, ας μπούμε όμως στο ψητό

χρισημοποιώ ενα πρόγγραμα ενος κατασκευαστή το οποίο πρόσεξα πως αποθηκεύει τα δεδομένα σε εναν φάκεο με την μορφή *.myd και *.myi (ας υποθέσουμε ότι ειναι στον φάκελο C:data τα αρχεία reports.myd και reports.myi). Το πρόγγραμα ενημερώνει συνεχώς τα δεδομένα σε αυτήν την db σε πραγματικό χρόνο (δηλαδή μπορεί και να αλαζουν και κάθε δευτερόλεπτο, αν έχει σημασία που το αναφέρω). Απο όσο ξέρω αυτά ειναι απο την Mysql, αλλα δεν έχω και πολλές γνώσεις

τώρα τι θέλω εγώ:

να μπορώ να "διαβάσω" τα δεδομένα αυτης της DB μέσα απο την VB 2008. (απο εκεί και πέρα εγώ μπορώ να τα μεταφέρω σε άλλη DB η να τα ενφανίζω στο δικό μου πρόγγραμα σε διάφορα textboxes. Θα ήθελα αν γίνεται να μου πείτε τον κώδικα, η τι αλλαγές μπορώ να κάνω στον παρακάτω κώδικα (που ειναι απο ενα απλό tutorial)

Έχοντας διαβάσει tutorials μέχρι τώρα άνοιγα διάφορες DB αρχεία βάση αυτού του tutorial:

Dim con As New OleDb.OleDbConnection

Dim ds As New DataSet

Dim da As OleDb.OleDbDataAdapter

Dim sql As String

con.ConnectionString = "PROVIDER=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source = C:\AddressBook.mdb"

con.Open()

sql = "SELECT * FROM tblContacts"

da = New OleDb.OleDbDataAdapter(sql, con)

da.Fill(ds, "AddressBook")

con.Close()

•  13-09-2009, 01:10 53691 σε απάντηση της 53683

Απ: Θέλω την βοήθεια σας! ανοιγμα αρχείων mysql μέσω VB 2008

καμία βοήθεια;!
  •  13-09-2009, 09:13 53692 σε απάντηση της 53691

Απ: Θέλω την βοήθεια σας! ανοιγμα αρχείων mysql μέσω VB 2008

Για πρώτο βήμα θα πρέπει να κατεβάσεις τον provider που σου επιτρέπει να συνδεθείς στην βάση από το .NET Framework από την διεύθυνση: http://dev.mysql.com/downloads/connector/net/6.1.html

Αφού το εγκαταστήσεις, μπορείς να δεις για παραδείγματα στο documentation που έρχεται μαζί καθώς και στην διεύθυνση: http://dev.mysql.com/usingmysql/dotnet/. Εκεί υπάρχει ένα ωραίο άρθρο πως μπορείς να κάνεις αυτό που ζητάς στην διεύθυνση: http://dev.mysql.com/tech-resources/articles/ebonat-load-and-search-mysql-data-using-vbnet-2005.html

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems