Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Επιχειρήσεις και εκπαίδευση

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò axaros. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος axaros στις 14-09-2005, 11:59. Υπάρχουν 12 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  06-09-2005, 13:21 5119

Επιχειρήσεις και εκπαίδευση

Επειδή το θέμα εκπαίδευση είναι πρωταρχικού χαρακτήρα κατά την ταπεινή μου γνώμη,
    ήθελα να σας ρωτήσω :

Θεωρείτε ότι εταιρείες που εμπλέκονται στο IT επενδύουν στην εκπαίδευση των εργαζομένων;
    Υπάρχει η έννοια της (οργανωμένης) εσωτερικής εκπαίδευσης ;
    Προσφέρονται σεμινάρια, εκπαιδευτικό υλικό (βιβλία, περιοδικά κλπ) ώστε το κόστος
    να μην επιβαρύνει αποκλειστικά τον εργαζόμενο;
    Πιστεύω πως είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό ...

Πάνος Αβραμίδης
  •  06-09-2005, 13:51 5120 σε απάντηση της 5119

Απ: Επιχειρήσεις και εκπαίδευση

Πολύ καλό θέμα Πάνο,

Και σαν πρωτάρης να θέσω και ερώτημα σχετικά με το πως μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει σεμινάρια μέσω της εταιρίας (και του ΟΑΕΔ αν θυμαμαι καλα) έτσι ώστε το κόστος να μην επιβαρύνει αποκλειστικά τον εργαζόμενο. Αν ξερει κάποιος τη γραφειοκρατική διαδικασία γύρω απο το θέμα ας πει.

Τώρα, όσον αφορά το ερώτημα σου η απάντηση ειναι όχι (τουλάχιστον σε ότι έχω ζήσει εγώ).

kost@s
  •  07-09-2005, 12:00 5178 σε απάντηση της 5120

Πιστεύω ότι οι πιο πολλές εταιρείες δεν προσφέρουν σχεδόν τίποτα στον εργαζόμενο. Περιμένουν να τα μάθει μόνος του και μάλιστα εκτός δουλειάς...!!!
    Τώρα αν ο εργαζόμενος το ζητήσει μπορεί και να τον στείλουν σε κανα σεμιναριάκι έτσι για να μην παραπονιέται...
  •  09-09-2005, 10:01 5274 σε απάντηση της 5178

Ειδικά για τα όποιου είδους σεμινάρια έχω την εντύπωση ότι και να τα κάνεις
    εάν δεν σου δωθεί η δυνατότητα να εξασκήσεις σχετικά σύντομα μετά τη λήξη τους
    την όποια τεχνολογία έμαθες (ή καλύτερα ήρθες πιο κοντά), το μόνο που σου μένει
    είναι το χαρτί ότι παρακολούθησες.

Γι' αυτό μίλησα για οργανωμένη εκπαίδευση .... Με όραμα και βάθους χρόνου ...
    Για μένα το όποιο σεμινάριο σου δίνει τα ερεθίσματα να αρχίσεις να ψάχνεις
    δεν σε κάνει αυτόματα γνώστη της τεχνολογίας.

Πάνος Αβραμίδης
  •  09-09-2005, 12:57 5289 σε απάντηση της 5274

Αυτή βέβαια η άποψη είναι πολύ σωστή. Δεν το βλέπω και πολύ λογικό όμως να γεμίζουν οι σεμιναριακές τάξεις στα αρχικά σεμινάρια του στυλ introduction to... ή programming with.. και να μη σκεφτεί κάποιος πως το ξεκίνημα δεν είναι ίσως και τόσο δύσκολο αν το συγκρίνουμε με τα advanced θέματα. Για παράδειγμα (να χρησιμοποιήσω τον εαυτό μου και άλλο μου post) θα ταν άσχημα να παρακολουθούσα ένα σεμινάριο για αρχιτεκτονική? Προτιμότερο είναι να με στείλουν σε ένα τέτοιο ή σε κανα introduction??
  •  12-09-2005, 13:55 5353 σε απάντηση της 5289

Zeon συμφωνώ ...
    Βλέπεις όμως τι έγραψες ... Να με στείλουν ...
    Ποιός παίρνει σε κάποια εταιρεία αυτές τις αποφάσεις ;
    Ποιός θέλω να πω μετράει πραγματικά τις εκπαιδευτικές ανάγκες της
    ομάδας του; Ποιος ακούει και την γνώμη των ίδιων των
    developers;

Νομίζω ότι έτσι όπως έχουν τα πράγματα σήμερα , ότι είδους εκπαίδευση
    προσφέρεται (αν προσφέρεται...) πάρτην και πες και δόξα τω Θεώ...

Πάνος Αβραμίδης
  •  12-09-2005, 14:01 5355 σε απάντηση της 5353

Χαχαχα πολύ σωστός!! Αν και να πω την αλήθεια τώρα πια με ακούν :-)
  •  13-09-2005, 02:07 5394 σε απάντηση της 5119

Super Angry [8o|] Απ: Επιχειρήσεις και εκπαίδευση

πρεπει και ο υπαλληλος να παιρνει μερικες πρωτοβουλιες παντως.

Αν ξυπνισει μια μερα ο Chief και πει "εσεις οι 10 πατε απο αυριο 3ημερο, σεμιναριο",
    εγω εχω δει τι γινεται. 1-3 να πανε φιλοτιμα, να παρακολουθησουν , να προσελθουν στην ωρα τους, και να αφομοιωσουν ενα 10% απο την υλη.
    οι υπολοιποι , για να κανουν κοπανα το 8ωρο, να προσελθουν με το πασσο τους, μια τσιγαριά κι ενα φραπε στο χαβαλε το βλέπουν.  Party!!! [<:o)]

Οσο ανεβαινει η ηλικια των συμμετεχοντων φυσικα μειωνεται το κερδος σε γνωσεις.
    και όσο μεγαλυτερο ποσοστο μετοχών της εταιρειας που κατέχει το κράτος, αλλο τόσο καταρρέει η φιλοτιμια και η ενεργός συμμετοχή, αλλα ανεβαινει ΚΑΘΕΤΑ η τυπική συμμετοχή (να υπογραψουν το παρουσιολογιο).  Pizza [pi]

Σε γνωστή ΔΕΚΟ, οποτε ανακοινωνονται σεμιναρια για τα Βασικα των Γουιντουζ, πεφτουνε με τα μουτρα να δηλωσουν συμμετοχή.. (μονο οι καθασριστριες δεν εχουν παει ακομα! )

Οταν κατοπιν εγκατασταθηκε ενα νεο συστημα, και προσηλθαν μερικοι απ τους ιδιους χρηστες (που ειχαν επιλεχθει με γνωμονα οτι "φαινονται" καλυτερα εξοικιομενοι με την τεχνολογία απο άλλους) για να το γνωρισουν και να εκπαιδευτουν...
    Οι μισοι ηταν ΓΤΠ Embarrassed [:$] . ενας ρωτησε που ειναι το κουμπι W, και αλλος στην παράκληση "κανε κλικ" απαντησε "με ποιο κουμπί? "

ποια η διαφορα μεταξυ των 2 εκπαιδευσεων?
    οτι αν "βγαλεις" (μτφ. με τη 'δημοσια αργκο' = παραστείς) το 1ο (pc & windows basics), παιρνεις μια βεβαιωση που σημαινει εξτρα ΕΠΙΔΟΜΑ Η/Υ.  Stick out tongue [:P]
    ενω το 2ο φυσικα, δεν ειχε "δωράκι" (το να κανεις πιο ανετα και χωρις ανχος τη δουλεια σου, δεν ειναι αρκετο κινητρο)

..
    ευτυχώς και δυστυχως εγω ειμαι σε ιδιωτικη.
    μ εχουν στειλει σε ενα 3ημερο σεμιναριο (τσαμπα ηταν, μας το χαρισαν), και σε 1 4ωρη παρουσιαση.
    πηρα και ενα certification (μου πληρωσαν τα εξεταστρα, αν και δεν περασα με την 1η) βεβαια το cert μου, το ηθελε πολυ περισσοτερο η εταιρεια (οποιος καταλαβε, κατάλαβεTongue Tied [:S]   ), παρά εγώ, αλλα δεν εχασα κατι. one more paper.

και αρκετο χρόνο μας δινουν (επιβάλλουν ισως) σε ψάξιμο για νεα πραγματα, μεταξυ των projects, πειραματα, κλπ.
    και η αληθεια ειναι οτι δεν εχω ζητησει εγω μονος μου κάτι παραπάνω. Αν ειχα ορεξη να διαβασω μονος μου, και ζηταγα να παω για εξεταση, σιγουρα θα ειχα 1-2 certs ακόμα. αλλα βαριεμαιιιιιιιSad [:(]
  •  13-09-2005, 14:36 5421 σε απάντηση της 5394

pabas wrote:
    πρεπει και ο υπαλληλος να παιρνει μερικες πρωτοβουλιες παντως.

Αν ξυπνισει μια μερα ο Chief και πει "εσεις οι 10 πατε απο αυριο 3ημερο, σεμιναριο",
    εγω εχω δει τι γινεται. 1-3 να πανε φιλοτιμα, να παρακολουθησουν , να προσελθουν στην ωρα τους, και να αφομοιωσουν ενα 10% απο την υλη.
    οι υπολοιποι , για να κανουν κοπανα το 8ωρο, να προσελθουν με το πασσο τους, μια τσιγαριά κι ενα φραπε στο χαβαλε το βλέπουν.  Party!!! [<:o)]

Οσο ανεβαινει η ηλικια των συμμετεχοντων φυσικα μειωνεται το κερδος σε γνωσεις.
    και όσο μεγαλυτερο ποσοστο μετοχών της εταιρειας που κατέχει το κράτος, αλλο τόσο καταρρέει η φιλοτιμια και η ενεργός συμμετοχή, αλλα ανεβαινει ΚΑΘΕΤΑ η τυπική συμμετοχή (να υπογραψουν το παρουσιολογιο).  Pizza [pi]

Σε γνωστή ΔΕΚΟ, οποτε ανακοινωνονται σεμιναρια για τα Βασικα των Γουιντουζ, πεφτουνε με τα μουτρα να δηλωσουν συμμετοχή.. (μονο οι καθασριστριες δεν εχουν παει ακομα! )

Οταν κατοπιν εγκατασταθηκε ενα νεο συστημα, και προσηλθαν μερικοι απ τους ιδιους χρηστες (που ειχαν επιλεχθει με γνωμονα οτι "φαινονται" καλυτερα εξοικιομενοι με την τεχνολογία απο άλλους) για να το γνωρισουν και να εκπαιδευτουν...
    Οι μισοι ηταν ΓΤΠ Embarrassed [:$] . ενας ρωτησε που ειναι το κουμπι W, και αλλος στην παράκληση "κανε κλικ" απαντησε "με ποιο κουμπί? "

ποια η διαφορα μεταξυ των 2 εκπαιδευσεων?
    οτι αν "βγαλεις" (μτφ. με τη 'δημοσια αργκο' = παραστείς) το 1ο (pc & windows basics), παιρνεις μια βεβαιωση που σημαινει εξτρα ΕΠΙΔΟΜΑ Η/Υ.  Stick out tongue [:P]
    ενω το 2ο φυσικα, δεν ειχε "δωράκι" (το να κανεις πιο ανετα και χωρις ανχος τη δουλεια σου, δεν ειναι αρκετο κινητρο)

..
    ευτυχώς και δυστυχως εγω ειμαι σε ιδιωτικη.
    μ εχουν στειλει σε ενα 3ημερο σεμιναριο (τσαμπα ηταν, μας το χαρισαν), και σε 1 4ωρη παρουσιαση.
    πηρα και ενα certification (μου πληρωσαν τα εξεταστρα, αν και δεν περασα με την 1η) βεβαια το cert μου, το ηθελε πολυ περισσοτερο η εταιρεια (οποιος καταλαβε, κατάλαβεTongue Tied [:S]   ), παρά εγώ, αλλα δεν εχασα κατι. one more paper.

και αρκετο χρόνο μας δινουν (επιβάλλουν ισως) σε ψάξιμο για νεα πραγματα, μεταξυ των projects, πειραματα, κλπ.
    και η αληθεια ειναι οτι δεν εχω ζητησει εγω μονος μου κάτι παραπάνω. Αν ειχα ορεξη να διαβασω μονος μου, και ζηταγα να παω για εξεταση, σιγουρα θα ειχα 1-2 certs ακόμα. αλλα βαριεμαιιιιιιιSad [:(]

Φίλε pabas, το Δημόσιο είναι για μένα ένας άλλος κόσμος που δεν ξέρω αλλά και δεν θέλω να μάθω ...
    Τα έχω ακούσει και εγώ αυτά που αναφέρεις.

Τώρα σε ιδιωτικές επιχειρήσεις αυτή του τύπου την αντιμετώπιση που περιγράφεις από τη μεριά κάποιων εργαζόμενων τη θεωρώ το λιγότερο αστεία αν όχι γελοία ... Όχι όμως τυχαία ....
    Είδες τι είπες και εσύ : "με στείλανε...". Σε ρωτήσανε ; Τι πάει να πει σε στείλανε...
    Υπάρχει κάποιος υπεύθυνος εκπαίδευσης της ομάδας σου ;

Πάνος Αβραμίδης
  •  13-09-2005, 23:52 5432 σε απάντηση της 5421

axaros wrote:
    Φίλε pabas, το Δημόσιο είναι για μένα ένας άλλος κόσμος που δεν ξέρω αλλά και δεν θέλω να μάθω ...
    Τα έχω ακούσει και εγώ αυτά που αναφέρεις.

Τώρα σε ιδιωτικές επιχειρήσεις αυτή του τύπου την αντιμετώπιση που περιγράφεις από τη μεριά κάποιων εργαζόμενων τη θεωρώ το λιγότερο αστεία αν όχι γελοία ... Όχι όμως τυχαία ....
    Είδες τι είπες και εσύ : "με στείλανε...". Σε ρωτήσανε ; Τι πάει να πει σε στείλανε...
    Υπάρχει κάποιος υπεύθυνος εκπαίδευσης της ομάδας σου ;

Παναγιώτη, έχοντας πιο μεγάλη εμπειρία από την άλλη μεριά της αίθουσας, να παραθέσω ότι από δικές μου εμπειρίες το φαινόμενο δεν έιναι μόνο δημοσίων οργανισμών αλλά και μεγάλων ιδιωτικών - πολλές φορές άτομα που τους χρηματοδοτούσαν τα σεμινάρια ήταν παγερά αδιάφορα και δεν έκαναν τίποτα άλλο από να "ρίχνουν" την πασέντζα, γιατί είτε τα "ήξεραν", είτε γιατί δεν ήθελαν να συμμετάσχουν χάνοντας τον ελεύθερο χρόνο τους.

Ποτέ δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο με άτομα που αυτοχρηματοδοτούσαν τα σεμινάριά τους - πάντα προσπαθούσαν να κάνουν το κάτι παραπάνω μέσα στην τάξη για να αξίζει μέχρι και το τελευταίο ευρώ.

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  14-09-2005, 11:32 5442 σε απάντηση της 5432

Γιώργο καλημέρα,
    τα είδα και εγώ αυτά που περιγράφεις ... Και τα κατακρίνω ...
    Όσον αφορά την αυτοχρηματοδότηση όμως δεν μπορώ να την αντέξω οικονομικά.
    Σίγουρα πάντως θα προτιμούσα να κάνω κάποιο σεμινάριο μόνος μου απλά τα ποσά
    σε αυτή την περίπτωση είναι αστρονομικά ...(για τα δεδομένα μου)

Πάνος Αβραμίδης
  •  14-09-2005, 11:40 5443 σε απάντηση της 5442

Τώρα μου θυμίσατε κάποιον που μου είχε πει σε μια σύντευξη: "αφού σε ενδιέφερε γιατί δεν πήγαινες σεμινάριο από μόνος σου;". Τα σχόλια και τα συμπεράσματα δικά σας...
  •  14-09-2005, 11:59 5445 σε απάντηση της 5443

Φίλε zeon να διευκρινήσω ότι μιλούσα για σεμινάρια σε μορφή ιδιαιτέρων ...
    Αν και δύσκολα θα μπορούσα να αντεπεξέρθω οικονομικά και στην απλή μορφή σεμιναρίων
    σε ομάδες...

Πάνος Αβραμίδης
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems