Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Φτιάχνοντας SQL statements

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò George J. Capnias. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Παναγιώτης Καναβός στις 10-10-2005, 11:27. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  07-10-2005, 22:55 6040

Φτιάχνοντας SQL statements

Έχει υπόψη του κάποιος κάποια βιβλιοθήκη που να φτιάχνει SQL statements χρησιμοποιώντας ένα object model; Δηλαδή να κάνει κάτι όπως:

oColumns = New Framework.SQLColumns
        oColumns.Add("class_id")
        oColumns.Add("class_name")

sSQL = Framework.CreateCommand(SQLCommandSELECT, "classifications", oColumns)

και να παίρνεις πίσω την SQL

SELECT class_id, class_name FROM classifications

Δεν θέλω O/R mapper, θέλω κάτι να κάνει ακριβώς αυτό...

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  10-10-2005, 10:27 6052 σε απάντηση της 6040

Απ: Φτιάχνοντας SQL statements

Θα πρέπει να περιγράψεις τί ζητάς λίγο καλύτερα, γιατί αυτό που ζητάς μπορεί να γίνει πολύ απλά κάνοντας ένα foreach στη λίστα με τα columns και ενώνοντας τα ονόματα σε ένα string.
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  10-10-2005, 11:08 6054 σε απάντηση της 6052

Το concept πίσω από την αναζήτηση είναι να έχω μια μηχανή που να μπορεί να παράγει με αντικειμενοστραφή τρόπο SQL statements, να δώσω κίνητρα σε Access developers να μην κάνουν hardcode τα SQL statements τους μέσα στον κώδικα, και να έχουν και μια πρώτη επαφή με ένα primitive object που τους κάνει να αναζητήσουν στην συνέχεια ένα O/R mapper.

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  10-10-2005, 11:27 6055 σε απάντηση της 6054

Αν το θέλεις για εκπαιδευτικούς σκοπούς ... χμ....
    Δύσκολα τα πράγματα.

Σε μια τόσο απλή περίπτωση, ο κώδικας που πρέπει να γράψεις είναι πάντα περισσότερος από ένα απλό SQL statement χωρίς να προσθέτει τίποτα. Για να δημιουργήσεις ένα καλύτερο παράδειγμα, θα χρειαστείς ένα OR mapper. Π.χ. αν ήθελες να δείξεις ότι μπορείς να πεις "αυτό το αντικείμενο το σώζω σε αυτό τον πίνακα", θα μπορούσες με reflection να δημιουργήσεις το select βάζοντας ένα πεδίο για κάθε property του αντικειμένου. Γρήγορα όμως θα ακολουθήσουν ερωτήσεις του στυλ "κι αν τα ονόματα διαφέρουν", "πως φορτώνω σχέσεις" και φτάνεις σε ένα απλό ORM.

Νομίζω πως πιο πιθανό είναι να βρεις κάποιο sample στο CodeProject παρά κάποια βιβλιοθήκη που θα κάνει μόνο SQL statement generation μέσω reflection

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems