Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

nHibernate

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Pilgrim. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Παναγιώτης Καναβός στις 07-10-2005, 14:53. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  07-10-2005, 13:46 6012

nHibernate

Ποιά είναι η άποψη σας για τον συγκεκριμένο O/R Mapper ?

Το έχετε χρησιμοποιήσει με C# ? Είδατε προβλήματα ? Το συστήνετε ή ... άστο καλύτερα..

•  07-10-2005, 14:07 6016 σε απάντηση της 6012

Απ: nHibernate

Αντί απαντήσεως (λόγω έλλειψης χρόνου αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή), να σε παραπέμψω κατ'αρχήν σε ένα παλιότερο thread που ίσως σου δώσει κάποια χρήσιμη πληροφορία.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  07-10-2005, 14:10 6017 σε απάντηση της 6012

Την καλύτερη απάντηση για αυτό που ρωτάς θα την βρεις σε αυτό το thread :
    http://nhibernate.sourceforge.net/forum/viewtopic.php?t=842

Προσωπικά το παρακολουθώ εδώ και καιρό και έχω καταλήξει ότι είναι το καλύτερο στην κατηγορία των καθαρών O/R Mapper, το άλλα πολύ καλό είναι το LLBGen Pro αλλά είναι περισσότερο generator και όχι τόσο καθαρό O/R Mapper.
    Νομίζω ότι είναι κάπως δύσκολο στην αρχική εκμάθηση και σίγουρα χρειάζεται δυνατό domain model αλλά έχει καταπληκτικές δυνατότητες (HQL).
    Από ότι βλέπω εδραιώνεται όλο και περισσότερο σαν το καλύτερο O/R Mapper μιας και το αναφέρουν και το χρησιμοποιούν όλο και περισσότεροι, σε πάρα πολλά σεμινάρια και συνέδρια.
    Η έκδοση που υπάρχει σήμερα (RC3) θεωρείται πολύ σταθερή για production αν και εγώ δεν έχω κάνει κάτι τέτοιο ακόμη.

Nikos Κ.
    ALT.NET
  •  07-10-2005, 14:53 6022 σε απάντηση της 6012

Το ποιό mapper θα χρησιμοποιήσεις δεν είναι μια απλή επιλογή. Κάθε εργαλείο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, π.χ. υποστήριξη caching, ανεξάρτητο μοντέλο, ή μοντέλο βασισμένο στη βάση, υποστήριξη/δημιουργία stored procedures. Η επιλογή του εργαλείου θα επηρρεάσει και το πως σχεδιάζεις την εφαρμογή σου.
        Αν για παράδειγμα, το ORM που θα επιλέξεις δεν υποστηρίζει views και stored procedures, θα αναγκαστείς να δώσεις permissions απευθείας στους πίνακες και η εφαρμογή σου θα είναι ευαίσθητη σε αλλαγές που μπορεί να γίνουν στην βάση στο χώρο του πελάτη. Υπάρχουν από την άλλη ORM που θα δημιουργήσουν αυτόματα τα κατάλληλα stored procedures και views, αλλά δεν θα έχουν ενσωματωμένο caching ή την δικιά τους γλώσσα για queries. 
        Όσον αφορά τα stored procedures, τα υποστηρίζει το Hibernate3 αλλά όχι το nHibernate στην παρούσα έκδοση του. Προσωπικά θα το χρησιμοποιούσα μόνο αν ήμουν σίγουρος ότι η εφαρμογή μου δεν χρειάζεται περίπλοκο σχήμα και οι απαιτήσεις ασφαλείας είναι απλές και περιορισμένες. Τώρα μάλιστα που θα υπάρχει η δυνατότητα να γραφτούν stored procedures σε .ΝΕΤ για τον SQL Server, θα απέφευγα ένα ORM που θα με εμπόδιζε να τις χρησιμοποιήσω στο μέλλον.

Θα βρεις μια πολύ καλή λίστα με κριτήρια επιλογής για ORM στο http://madgeek.com/Articles/ORMapping/EN/mapping.htm

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems