Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Επιλέγοντας την απόστροφο (') στον sql server 2000

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò anzap. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος anzap στις 13-10-2005, 10:44. Υπάρχουν 8 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  12-10-2005, 15:55 6125

Επιλέγοντας την απόστροφο (') στον sql server 2000

παιδια εχω ενα προβλημα. καθως γινοταν εισαγωγη μεσω του enterprise manager σε εναν sql server 2000 καπου ξεφυγε μια αποστροφος με συνεπεια να μην πεζει ενα μεγαλο μερος της σελιδας που στηριζεται πανω στον server αυτον. Ξερει κανεις με ποιο query μπορω να ψαξω για την αποστροφο σε καποια στηλη;

Δοκιμασα αυτο αλλα δεν επαιξε:

SELECT     *
    FROM         Products
    WHERE     (Model LIKE '%\'%' ESCAPE '\')

Ευχαριστω.

•  12-10-2005, 16:04 6126 σε απάντηση της 6125

Απ: Επιλέγοντας την απόστροφο (') στον sql server 2000

Αυτο νομιζω σου κανει:

select * from products where model like '%''%'
    Software Engineer, specializes in Microsoft .net/C#, COM, Sql Server and now Python.
  •  12-10-2005, 16:08 6127 σε απάντηση της 6125

αυτο επιστρεφει τα διπλα εισαγωγικα μαζι με τα μονα ετσι;
  •  12-10-2005, 16:10 6128 σε απάντηση της 6127

anzap wrote:
    αυτο επιστρεφει τα διπλα εισαγωγικα μαζι με τα μονα ετσι;

Αυτο επιστρεφει το εξης: Αν υποθεσουμε οτι εχεις 10 εγγραφες σ'ενα column ενος table και οι 3 απο αυτες ειναι καπως ετσι: dwedew'dwedwe
    dw'dwedew'dw
    wedwe'dwedew

περιεχουν δηλ. καπου την αποστροφο, το query επιστρεφει αυτες τις 3. Αυτο δεν θελεις ?

Software Engineer, specializes in Microsoft .net/C#, COM, Sql Server and now Python.
  •  12-10-2005, 16:12 6129 σε απάντηση της 6127

Wink [;)] Απ: Επιλέγοντας την απόστροφο (') στον sql server 2000

ναι οκ μου κανει. εισαι αρχηγος.Smile [:)]
  •  12-10-2005, 16:16 6131 σε απάντηση της 6128

Οκ, προσεξε μονο οτι σε αυτο που σου εδωσα (select * from products where model like '%''%'), εκει που φαινονται σαν ενα double quote, ειναι 2 single quotes κολλητα...

•  12-10-2005, 16:20 6132 σε απάντηση της 6125

ναι αλλά πιστεύω οτι το single quote μου κάνει την ζημιά.Τώρα αν δεν λυθεί θα σβήσω και τα διπλά.
  •  12-10-2005, 18:59 6137 σε απάντηση της 6125

anzap wrote:

παιδια εχω ενα προβλημα. καθως γινοταν εισαγωγη μεσω του enterprise manager σε εναν sql server 2000 καπου ξεφυγε μια αποστροφος με συνεπεια να μην πεζει ενα μεγαλο μερος της σελιδας που στηριζεται πανω στον server αυτον. Ξερει κανεις με ποιο query μπορω να ψαξω για την αποστροφο σε καποια στηλη;

Φαντάζομαι ότι μιλάς για μια σελίδα HTML... Γιατί δεν κάνεις ένα replace μέσα στο κείμενό σου για να αλλάξεις όλους τους χαρακτήρες που επηρρεάζουν την μορφή της HTML όπως & < > " με τα ισοδύναμά τους (HTML Encode)... Ούτως ή άλλως πρέπει να το κάνεις σε ένα κείμενο που θες να "βγει" σε HTML κώδικα...

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  13-10-2005, 10:44 6142 σε απάντηση της 6125

ναι διαβασα για αυτην την λυση που λες γιωργο σε διαφορα forums για asp καθως εψαχνα να βρω τι μπορει να φταιει. Δυστυχως αυτος που εφτιαξε την σελιδα δεν το ειχε διαβασει.
    Το πρόβλημα μου είναι ότι ακόμα δεν έχω την άδεια να κάνω αλλαγή στον κώδικα γιατί εδώ επικρατεί μία παράξενη κατάσταση. Θα το έχω υπόψην μου για όταν μπορέσω να κάνω αλλαγές.
    Αν και έτσι όπως τον βλέπω τον κώδικα αυτό είναι το μικρότερο πρόβλημα μου.Sad [:(]
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems