Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Η πιό απλή βάση δεδομένων...?

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò pontifikas. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Nektarios Kokolakis στις 04-10-2005, 15:03. Υπάρχουν 8 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  03-10-2005, 15:01 5849

Η πιό απλή βάση δεδομένων...?

Εκτός από ascii αρχείο ποιά είναι η πιο απλή Βάση Δεδομένων που θα χρησιμοποιούσατε?

Μου έχουν ζητήσει να φτοιάξω ένα πρόγραμμα από έναν σύλλογο.
    Τίποτα το τραγικό.Διαχείριση μελών.
    Οι άνθρωποι θέλουν απλά "Εισαγωγή,Διαγραφή,Ενημέρωση, Εκτύπωση". Το μόνο τους κόστος θέλουν να είναι η δική μου πληρωμή.
    Αυτήν την στιγμή έχουν όλα τα στοιχεία τους σε ένα αρχείο .dbf και το παλιό τους πρόγραμμα ήταν σε CLIPPER(νομίζω έτσι λέγεται Embarrassed [:$])
    Μπορώ το dbf να το κάνω Excel και να φτοιάξω ένα πρόγραμμα σε .NET πάνω σε αυτό.
    Αλλά το excel μου μιάζει .."ρευστό" για ΒΔ.
    Επειδή η δουλειά που θέλουν είναι πραγματικά απλή, δεν αξίζει να τους βάλω ούτε κάν mySQL.
    Από την άλλη δεν γνωρίζω access και δεν θέλω και να μάθω.
    Επιπλέον θέλω να κρατηθώ το δυνατότερο σε "νομιμότερα" πλαίσια.

Εσείς τί προτείνετε?

•  03-10-2005, 15:21 5851 σε απάντηση της 5849

Απ: Η πιό απλή βάση δεδομένων...?

Παρόλο που απ' όσο καταλαβαίνω από την περιγραφή σου μάλλον θα είναι overkill, μπορείς να χρησιμοποιήσεις MSDE ή SQL Server 2005 Express (που είναι σαν η καινούργια έκδοση του MSDE).  Και στις δύο περιπτώσεις θα είσαι απολύτως νόμιμος, αφού και τα δύο προϊόντα είναι δωρεάν... :)

Αν δεν σου αρέσει αυτή η ιδέα, και δεν θες να μπλέξεις με έξτρα προϊόντα, και είναι όντως υπερβολικά απλό αυτό που θες να κάνεις, μπορείς απλά να κάνεις persist τα dataset σου στο σκληρό δίσκο και να ξεμπερδεύεις...

Patrick
  •  03-10-2005, 15:44 5852 σε απάντηση της 5851

patrick wrote:

Αν δεν σου αρέσει αυτή η ιδέα, και δεν θες να μπλέξεις με έξτρα προϊόντα, και είναι όντως υπερβολικά απλό αυτό που θες να κάνεις, μπορείς απλά να κάνεις persist τα dataset σου στο σκληρό δίσκο και να ξεμπερδεύεις...

Μου το κάνεις λιανά?Δεν το κατάλαβα αυτό Embarrassed [:$] αν και μου ακούγεται καλό Big Smile [:D]
    Υπάρχει κάποιος τρόπος να σώζω datasets σε κάποιας μορφής αρχεία?
  •  03-10-2005, 16:25 5854 σε απάντηση της 5849

Γεια χαρα σε όλους !!
    Φίλε pontifika,
    Μπορείς αν θυμάμαι καλά να κάνεις link ένα dbf αρχείο σε μία MSAccess βάση και να το διαχειριστείς όπως θέλεις από εκεί και πέρα ...
    Πάνος Αβραμίδης
  •  03-10-2005, 16:40 5855 σε απάντηση της 5854

Τα datasets μπορούν να σωθούν σαν XML. Είναι η πιο απλή μορφή αρχείου που μπορείς να σώσεις τα δεδομένα σου και ταυτόχρονα να διατηρήσουν την ιεραρχία και τις σχέσεις μεταξύ τους.

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  03-10-2005, 17:04 5856 σε απάντηση της 5855

Τελικά θα χρησιμοποιήσω access παιδιά.Ήταν πιο εύκολο από ότι νόμιζα Embarrassed [:$].

Ευχαριστώ πολύ πάντως.
  •  03-10-2005, 17:31 5859 σε απάντηση της 5851

Just for the record, o Γιώργος εννοεί το DataSet.WriteXml και DataSet.ReadXml που γράφει και διαβάζει το dataset στον/από δίσκο χωρίς τον παραμικρό παραπάνω κώδικα....
    Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  03-10-2005, 18:04 5860 σε απάντηση της 5859

Σίγουρα ... Απλά με linking αν κάποιος από τους χρήστες του ponifica επιμένει να θέλει να δουλεύει με την εφαρμογή σε Clipper μπορεί να συνεχίσει, ενώ οι όποιοι άλλοι θα χρησιμοποιούν την νέα εφαρμογή που φτιάχνει αφού όλοι τελικά διαχειρίζονται τα ίδια DBF αρχεία ...

Λέμε τώρα ... Βασικά έχετε δίκιο ...
    Ψυρίζουμε την μαιμού ...
    Πάνος Αβραμίδης
  •  04-10-2005, 15:03 5876 σε απάντηση της 5849

Δες την sqlite. Είναι free, και όλη η βάση είνιαι μόνο ένα αρχείο.
    Υποστηρίζει sql, transactions κ.τ.λ.

http://www.sqlite.org/

έχει και ado .net data provider

http://sourceforge.net/docman/?group_id=94056

Νεκτάριος Κοκολάκης
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems