Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Captions σε CheckBoxList

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò pSychoK!LLer. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος George J. Capnias στις 19-10-2005, 17:51. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  12-10-2005, 16:16 6130

Captions σε CheckBoxList

Καλησπέρα,

έστω ότι έχω ένα CheckBoxList (ChkList) το οποίο δημιουργώ κάπως έτσι

ChkList.DataSource = src;

ChkList.DataValueField = "ID";

ChkList.DataBind();

ενώ δεν ορίζω το  ChkList.DataTextField όταν τρέχει η εφαρμογή βλέπω ότι στα δεξιά των check boxes έχει εμφανίσει αυτόματη αρίθμηση (1,2,...)

Πως μπορώ να το αποφύγω αυτό, δηλαδή να εμφανίζω σκέτα τα check boxes

Ευχαριστώ

kost@s
  •  16-10-2005, 19:22 6197 σε απάντηση της 6130

Απ: Captions σε CheckBoxList

Να υποθέσω ότι δεν έχεις βάλει DataTextField ιδιότητα, γιατί θα το κάνεις κάποια στιγμή αργότερα στην ροή του προγράμματος; Αλλιώς δεν έχει νόημα η χρήση μιας λίστας checkboxes που δεν θα έχουν captions. Αν αυτός είναι ο λόγος, θα μπορούσες να κάνεις και το databind και την ίδια στιγμή, για να εμφανιστούν και τα ανάλογα labels και όχι τα περιεχόμενα του DataValueField σαν labels.

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  19-10-2005, 09:36 6251 σε απάντηση της 6130

Το χρησιμοποιώ δίπλα σε ένα άλλο CheckBoxList, οπότε DataTextField έχω ορίσει στο άλλο και δεν ορίζω καθόλου σε αυτό. Γενικά δε θέλω να φαίνεται τίποτα δίπλα στα check boxes του.

H λύση που βρήκα είναι ένα loop για τα αντικείμενα του (check boxes) και να θέτω το κείμενο για κάθε ένα από αυτα ="" (μετά το databind())

Aλλά μου φαίνεται λίγο περίεργο να είναι ο μόνος τρόπος. (δεν είναι κ ο πιο όμορφος!!)

kost@s
  •  19-10-2005, 17:51 6263 σε απάντηση της 6251

Δεν καταλαβαίνω την λειτουργικότητα του να δουλεύεις με 2 λίστες την στιγμή που μπορείς να το κάνεις με μία. Αλλά αφού δουλεύει για σένα, η γνώμη μου είναι περιττή! Smile [:)]

Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις για να γλυτώσεις το loop, είναι να ορίσεις μια υπολογιζόμενη στήλη στο datatable σου, που θα είναι κενή - empty string - και να δέσεις αυτή επάνω στο DataTextField οπότε θα κάνεις δουλειά σου γρήγορα και καθαρά.

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems