v.charalab:Σε ευχαριστώ για την απάντηση αλλά δεν έπαιξε προς το παρόν...
Κάνω τα εξής:
string name = this.openFile();
if (name.Length > 0)
{
this.attachedGridView.SetFocusedRowCellValue("shortName", name);
this.attachedGridView.PostEditor();
}
το name έρχεται κανονικά και εκτελείται χωρίς errors αλλά στο grid δεν εμφανίζεται τίποτα.
1)βεβαιωσου οτι το grid ειναι editable η τουλαχιστον το column ειναι editable και οχι readonly κανενα απο τα 2
2)το πεδιο σου ειναι bound or unbound? το grid της devexpress δεν μπορει να δεξτει τιμες αν ειναι τυπου unbount πρεπει να βαλεις καπου τα δεδομενα σου πρωτα (λεπτομεριες για αυτο δες στο forum της devexpress)
3)αν το πεδιο οπως και ολο το grid ειναι binded πανω σε καποιο (παράδειγμα DataTable) βεβαιωσου οτι ο Τυπος του πεδιου ειναι ακριβως ο ιδιος με τον τυπο που προσπαθεις να βαλεις τιμες! τωρα string nvarch(max) ισως
4)τον παραπανω κωδικα υποτιθεται οτι τον τρεχεις οταν κανεις κλικ στο κουμπι πανω σε ενα row! αρα ειναι focused! αν το focus λογο του opendialog αλλαζει παιξε με την .SetRowCellValue που θα δωσεις και το rowhandle του row οταν εκανες το κλικ. αυτο μπορεις να το παρεις πολυ ευκολα πριν ανοιξεις το openfiledialog gridview.focusedrowhandle or selectedrowhandle δεν θυμαμαι τωρα δεν το εχω μπροστα μου, τελος παντον περνεις το rowhandle σε μια μεταβλητη, ανοιξε το dialog και μετα το κλεισημο αντι για setFocused παιξε με την αλλη function που ειπα πριν, ετσι αν και τυχον χανεις το focus δεν σε νοιαζει!
για τωρα ενα απο τα παραπανω μου ερχοντε οτι μπορει να μην εχεις Οκ και δεν παιζει, κατα τα αλλα ειναι πολυ απλο αυτο και εκει ειναι η λυση σου

This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-