καλησπερα παιδια
νεα ερωτηση διοτι θα σαλταρω......
εχω ενα παλιο .ΝΕΤ 2 έργο που προσπαθώ να "ανακαινίσω" αφου πρώτα βγάλω άκρη μέσα σε χιλιάδες γραμμές κώδικα -μακαρόνι, και μη λογικών if. άντε ας μην πω περισσότερα.
παντος ο κωδικας δεν ειναι δικος μου και δεν εχω πλήρη εικόνα του ποσο χάλια ειναι τα πράγματα! το βλέπω λιγο λιγο καθε μερα!
εχω ομως βρε αγαπητοι συναδελφοι ενα θεο-κουλο προβλημα και θελω ιδεες γιατι δεν εχω αλλες να κοιταξω να παρω το κουβαρι απο την αρχη μπας και βγλαω ακρη!
λοιπον εχουμε τον παρακατω κωδικα
1
2
3
4
5
6
7
8
9
| If dgvCharges.Rows(introw).Cells(0).Selected Then
Me.umeAmount.Text = Me.dgvCharges.Rows(introw).Cells("S_TOTAL").Value.ToString
Else
For Each row As DataGridViewRow In dgvCharges.Rows
If row.Cells(0).Selected = True Then
Me.umeAmount.Text = Me.dgvCharges.Rows(introw).Cells("S_TOTAL").Value.ToString
End If
Next
End If |
στον υπολογιστη μου εχω οταν κανω build release παντα το Otpimazations = ON
η εφαρμωγή τρεχει το παραπανω κομματι μια χαρα ΠΑΝΤΑ, δεν εχει κανενα bug ετσι τουλαχιστον διχνει.
προσεξτε τωρα, πας σε αλλο μηχανημα με το ιδιο vs 2008 κτλ κτλ κτλ και φορτωνεις το solution εκει μεσα, το τρεχεις με debug κανει μια χαρα το build και οταν πας να καλεσεις την διαδ/σια αυτη ΣΚΑΕΙ στην γραμμη 2 ή 6 με null reference object οτι και καλα το ROW(i)("S_TOTAL") δεν υπαρχει! ενω περνει την τιμή κανονικα στο
Me.umeAmount.Text 
βγαζω το optimazations=OFF απο το project -combile advanced tkl ktl
ο ιδιος κωδικας παιζει μια χαρα!
το ιδιο προβλημα εχω και σε 2-3 μηχανιματα που δοκιμασα τρεχοντας το builed .exe κατεθειαν (ελεγα μπας και εφαγε κανα κολημα ο debugger whatever)
στο δικο μου μηχανημα που ειναι σωστα απο το 0 ολα στημενα παιζει αψωγα παντα με optimazations=on (kai off) αλλα δεν θελουμε off, να κερδιζουμε κανα second και λιγο size sto deployment.
η ερωτηση τι στο κορακα μπορει να φταει και εχω τετοια παράξενη συμπεριφορά απο τον Optimazations=on/off στο ίδιο έργο?
εχω 6 ωρες που παει βημα βημα debug F11 F11 F11 να βρω (και να κατλαβω μεσ στο χαος) μπας και εχω καπου κατι που το προκαλει, αλλα ματαια!
και αντε πες οτι εχει προβλημα ο κωδικας γιατι στον δικο μου υπολογιστη ΔΕΝ σκαει ΠΟΤΕ!??????? WTF???

πειτε οτι ιδεα σας περνα απο το μυαλο ή αν ειχατε ποτε κατι παρομιο λογο του otpimization μπας και κοιταξω και βρω τι παιζει γιατι τα εχω παιξει εγω.
ασε που καμια φορα απλα δεν σκαει κατα το debug στα μηχανακια αυτα, αλλα κλεινει την εφαρμογή που κανει debug τελειως αλλα δεν ειναι STOPed!!!!! απλα η εφαρμογή εξαφανιζεται παει να μπει στο visual studio να σκασει αλλα δεν βλεπεις ποτε σφαλμα ποτε την "κιτρινη" γραμμη απλα τον κωδικα και "χανεται η εφαρμογη" ακομα και απο τα process ενω ο debugger μενει σε φαση RUNNING!
σας ευχαριστώ και ξερω οτι ειναι δύσκολο αυτο που ζητάω να μαντέψετε τι φταει αλλά ετσι καμια ιδεα να βοηθηθώ λιγο μπορεί να κάνει το "μαγικό" της.

Y.G to dgvCharges einai ena DataGridview tis microsoft pano se mia forma
This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-