Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Custom Error Page issue

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò anjelinio. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος George J. Capnias στις 03-11-2005, 21:08. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  25-10-2005, 12:05 6414

Custom Error Page issue

Καλημέρα παιδιά.

Προσπαθώ να ορίσω μια custom error page για το web project μου. Άλλαξα τα απαραίτητα settings στο web.config, έφτιαξα τη σελιδούλα μου, αλλά η κλήση στο Server.GetLastError() επιστρέφει πάντα null !!! ( Με λίγα λόγια, δε μπορώ να πάρω το Exception που έσκασε για να γράψω το αντίστοιχο μήνυμα λάθους ... :( ... )

Έχει κανείς καμμιά ιδέα γιατί μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο;

Καλημέρα μας !
    Angel
    O:]
  •  25-10-2005, 12:57 6421 σε απάντηση της 6414

Απ: Custom Error Page issue

Εν γένει δεν μπορείς να πάρεις το τελευταίο σφάλμα που συνέβη μέσω της Server.GetLastError() στην σελίδα στην οποία κάνεις redirect. Αν θες σώνει και ντε να κάνεις κάτι εξειδικευμένο για το σφάλμα που συνέβη, τότε θα πρέπει να το πιάσεις στο Application_Error, να το βάλεις στο Session (ή whatever) και να το πάρεις μετά από την custom error page. Για περισσότερες πληροφορίες δες και εδώ.

Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα...
  •  03-11-2005, 18:16 6670 σε απάντηση της 6414

Αν ορίσεις την Application_Error στο Global.asax και από εκεί κάνεις Server.Transfer στην error page σου, τότε το Server.GetLastError() σου επιστρέφει το exception κανονικότατα.
    Νατάσα Μανουσοπούλου
  •  03-11-2005, 19:03 6672 σε απάντηση της 6670

dear mns

εντυπωσιασμένος από την γρήγορη απάντησή σου στο συγκεκριμένο ερώτημα, σε προτρέπω να ρίξεις μια ματιά στο ακόλουθο αρκετά πιο σύνθετο αλλά σχετικό, παλιό, και ανεπίλυτο θέμα μου μπας κι έχεις καμιά καλύτερη ιδέα από αυτές που έχουν ήδη πέσει στο τραπέζι:

http://www.dotnetzone.gr/cs/forums/4167/ShowPost.aspx

Δεν το έχω ξαναπιάσει από τότε κι έχω μείνει με την απορία....

φιλικά
    rousso

rousso
  •  03-11-2005, 21:08 6674 σε απάντηση της 6672

rousso wrote:

http://www.dotnetzone.gr/cs/forums/4167/ShowPost.aspx

Δεν το έχω ξαναπιάσει από τότε κι έχω μείνει με την απορία....

Πολλές φορές έιχα πει να γράψω κάτι περί αυτού, αλλά ποτέ δεν σου έγραψα...

Το γράφω τώρα πριν, το ξαναξεχάσω: Το WSS μέσα στον IIS λειτουργεί σαν ISAPI filter. Μάλιστα από ότι θυμάμαι έχει τη μεγαλύτερη προτεραιότητα. Αυτό που δεν κάνει ο IIS για τα ISAPI filters, είναι να τσεκάρει από πριν αν υπάρχουν τα αρχεία του request στο δίσκο, γιατί τα καθυστερεί αρκετά. Το πρόβλημα το δικό σου είναι ότι θέλεις μέσα στα Windows Sharepoint Services να έχεις μια error σελίδα που να δουλεύει cross site.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι:

Το WSS ISAPI filter δεν χειρίζεται άλλες σελίδες εκτός από .aspx, οπότε θα πρέπει ο μηχανισμός ανίχνευσης σελίδων που δεν χειρίζεται να είναι σε πάνω από ένα layer - πχ τα .htm/.html, να τα χειρίζεται ο IIS με τον γνωστό μηχανισμό ανίχνευσης λαθών με τις σελίδες λαθών του.

Tα .aspx που χειρίζεται το WSS, θα πρέπει να κάνει αυτό το χειρισμό των λαθών.

Συνδιασμός των παραπάνω θα φέρει το επιθυμιτό αποτέλεσμα.

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems