Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

machineKey element in web.Config

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò psid. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος George J. Capnias στις 17-04-2012, 11:04. Υπάρχουν 6 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  12-04-2012, 11:11 69988

machineKey element in web.Config

Τι προτείνετε να κάνω? Σε μια webApp να ρυθμίσω το machineKey σε autogenerate,IsolateApps ή να δημιουργήσω ένα μοναδικό
    key για την εφαρμογή. Το passwordFormat είναι "encrypted" και MembershipProvider είναι AspNetSqlMembershipProvider.

οποιαδήποτε βοήθεια στο παραπάνω θέμα είναι ευπρόσδεκτη.

•  12-04-2012, 11:33 69989 σε απάντηση της 69988

Απ: machineKey element in web.Config

Γιατί θέλεις να πειράξεις το machineKey? Το machineKey έχει ήδη τιμές οι οποίες προέρχονται από το config του μηχανήματος ή του domain (αν έχει οριστεί). Τo default για τα κλειδιά είναι το Autogenerate και ο αλγόριθμος encryption είναι ο AES.

Αν θέλεις να ορίσεις το πως θα δουλέψει ο Membership provider θα πρέπει να πειράξεις τα δικά του config, όχι του μηχανήματος.

Έχεις κάποια συγκεκριμένη απαίτηση που σε κάνει να θέλεις να αλλάξεις το machineKey?

Αν θέλεις να δεις τί ρόλο παίζει το machineKey και σε ποιές περιπτώσεις έχει νόημα να το πειράξεις, δες το How To Configure machineKey in ASP.NET 2.0

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  12-04-2012, 13:09 69991 σε απάντηση της 69989

λοιπόν, για να τα πάρουμε με τη σειρά. Έκανα host μια εφαρμογή (όχι σε δικό μου server)
    Στο web.config της εφαρμογής όρισα το <machineKey> element  όπως:

<machineKey validationkey="1111..." decryptionKey="0000..." validation="SHA1" />

! Δεν ξέρω αν το παραπάνω είναι αυτό που έπρεπε να κάνω.

Τέλος πάντον, τώρα θέλω να ορίσω το machineKey element σε autogenerate ???
    ή  αν θα πρέπει να το ορίσω.

Και αν αυτή η αλλαγή έχει επιπτώσεις στους authenticated χρήστες, και πως αντιμετοπίζεται.

*Ευχαριστώ εκ των προτέρων, αν και μπορεί να μην είμαι σαφής, (αλλα το θέμα το αντιμετωπίζω πρώτη φορά).

•  12-04-2012, 13:58 69992 σε απάντηση της 69991

Μάλλον έχεις παρανοήσει τί κάνει το machineKey. Το machineKey περιέχει τις ρυθμίσεις με βάση τις οποίες ο IIS κρυπτογραφεί τα στοιχεία των εφαρμογών. Κανονικά δεν υπάρχει λόγος να το πειράξεις, ούτε καν να το προσθέσεις στο web.config σου. Οι default ρυθμίσεις είναι ήδη ασφαλείς.

Αν θέλεις να αλλάξεις κάτι στον τρόπο που κρυπτογραφούνται τα στοιχεία ενός provider, π.χ. του SqlMembershipProvider, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τις ρυθμίσεις του provider, όχι του machineKey.

Για να επαναφέρεις τα default, απλά βγάλε το machineKey από το web.config σου. Αυτό δυστυχώς θα ΕΧΕΙ επίδραση στους χρήστες, καθώς πλέον δεν θα μπορεί να αποκρυπτογραφήσει τα passwords.

Αλήθεια, ποιό είναι το "θέμα" που αντιμετωπίζεις? Ακόμα δεν το ανέφερες. Γιατί πείραξες το machineKey καταρχήν?

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  12-04-2012, 15:38 69993 σε απάντηση της 69992

Αρχίζω να το ξεκαθαρίζω. Ωραία, τι να κάνω τώρα?. Να αφαιρέσω εντελώς την ρύθμιση για το machineKey από την εφαρμογή μου?
    (Για να πώ και την αμαρτία μου, όταν ανέβασα την εφαρμογή, ανέβασα και  το web.config file με την συγκεκριμένη ρύθμιση, η οποία
    έγινε με την "περήφημη μέθοδο copy-paste" Huh?).

Αυτό που θέλω είναι να ορίσω οποσδήποτε την default ρύθμιση του IIS. Και απο εκεί και πέρα να δώ τι μπορώ να κάνω με τα passwords
    των χρηστών που έχουν δημιούργηθεί μέχρι τώρα.

•  12-04-2012, 18:25 70000 σε απάντηση της 69993

Αφαίρεσα εντελώς  το <machineKey> απο το web.config.
    Οταν θέλω να δημιουργήσω νέο χρήστη (CreateUserWizard) εχω το εξής:

Πρέπει να καθορίσετε ένα κλειδί υπολογιστή που δεν δημιουργείται αυτόματα για την αποθήκευση κωδικών πρόσβασης στην κρυπτογραφημένη μορφή. Καθορίστε διαφορετικό passwordFormat ή αλλάξτε τη ρύθμιση παραμέτρων του machineKey για να χρησιμοποιήσετε ένα κλειδί αποκρυπτογράφησης που δεν δημιουργείται αυτόματα.

Τι μπορώ να κάνω ?

•  17-04-2012, 11:04 70031 σε απάντηση της 70000

psid:

Αφαίρεσα εντελώς  το <machineKey> απο το web.config.
    Οταν θέλω να δημιουργήσω νέο χρήστη (CreateUserWizard) εχω το εξής:

Πρέπει να καθορίσετε ένα κλειδί υπολογιστή που δεν δημιουργείται αυτόματα για την αποθήκευση κωδικών πρόσβασης στην κρυπτογραφημένη μορφή. Καθορίστε διαφορετικό passwordFormat ή αλλάξτε τη ρύθμιση παραμέτρων του machineKey για να χρησιμοποιήσετε ένα κλειδί αποκρυπτογράφησης που δεν δημιουργείται αυτόματα.

Τι μπορώ να κάνω ?

Καλημέρα,

Σε τι υπολογιστή σου βγάζει αυτό το μήνυμα - φαντάζομαι ότι πρέπει να είναι σε κάποιο shared server που έχει νόημα να έχει αφαιρεθεί το machinekey από το machine.config, ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει πρόσβαση σε κρυπτογραφιμένα δεδομένα μεταξύ των χρηστών του...

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems