Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Sharepoint και Messenger

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò pSychoK!LLer. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος pSychoK!LLer στις 23-01-2006, 01:31. Υπάρχουν 9 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  18-01-2006, 16:38 8785

Sharepoint και Messenger

Καλησπέρα,

Έχει ασχοληθεί κανείς με integration του Windows Messenger και ενός Sharepoint Site ???

kost@s
  •  18-01-2006, 17:00 8786 σε απάντηση της 8785

Απ: Sharepoint και Messenger

Το έχω αγγίξει λίγο... Για τη δυνατότητα integration χρειάζεται ο Live Communications Server και η σύνδεση μπορεί να γίνει μόνο σε επίπεδο WSS site και όχι σε SPS. Τι ακριβώς ψάχνεις, να δω μήπως το έχω πετύχει;
    Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα...
  •  18-01-2006, 19:05 8788 σε απάντηση της 8786

Τις οδηγίες που έχει στο "Configuring Online Presence Settings" τις έχεις δοκιμάσει; Πρέπει να είναι αρκετές για να κάνεις αυτό που θες...

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  19-01-2006, 14:13 8815 σε απάντηση της 8788

Το "Configuring Online Presence Settings" το έχω δει και είναι απλώς η ενεργοποίηση ή όχι του λεγόμενου smart tag.

Όσον αφορά στο post του kkara, θέλω μέσα από το site (WSS έχω κ εγώ μόνο) να εμφανίζεται το smart tag δίπλα στον χρήστη που π.χ. δημοσίευσε κάτι, να βλέπω σε τι status είναι, και μέσα από το αναπτυσσόμενο μενού, να μπορω να στειλω instant message.

Το tag με το εικονίδιο του messenger εμφανίζεται, αλλά δε δείχνει το status του κάθε χρήστη.
    kost@s
  •  19-01-2006, 17:24 8820 σε απάντηση της 8815

Configuring Online Presence Settings wrote:
    The Office 2003 installation includes an ActiveX control that allows Microsoft Windows SharePoint Services to render online status for site users. This control checks the e-mail address on record for the user and directs a query to the presence server for that client to see if they are online. The ActiveX control does not store online information or e-mail addresses; it simply directs queries from the site to the e-mail address and renders the appropriate status.

Δύο πράγματα:

• Ο χρήστης πρέπει να έχει το Office 2003 εγκατεστημένο, και
    • Tο email του στο site να είναι το ίδιο με αυτό που έχει ο λογαριασμός που συνδέεται με το MSN Messenger ή το Windows Messenger (default λογαριασμός)

Προσοχή, εδώ το εικονίδιο και το context menu, από το Office 2003 SP1 στο SP2 έχει αλλάξει. Από το ανθρωπάκι έχει γίνει ένα λαμπάκι. Μέσα από το μενού δίνεται η δυνατότητα αποστολής άμεσου μηνύματος καθώς και λειτουργιών σχετικά με το Office 2003 αλλά και τον MSN/Windows Messenger.

Είσαι σίγουρος ότι έκανες τα παραπάνω, και δεν δουλεύουν έτσι;

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    dotNETZone.gr News
  •  20-01-2006, 08:06 8823 σε απάντηση της 8820

Πάντως όσον αφορά τον MSN Messenger, εμένα όντως μου παίζει απλά On The Fly για τους χρήστες που έχουν το σωστό e-mail, αυτό δηλαδή που χρησιμοποιούν και στο MSN account τους. Τότε το "λαμπάκι" που ανέφερε και ο gcapnias αλλάζει αυτομάτως χρώμα και δείχνει ότι ο χρήστης είναι "Online Contact".
    Με τον Windows Messenger δεν κατάφερα να το δοκιμάσω, αλλά όταν το είχα δοκιμάσει έχοντας στημένο τον Live Communications Server είχε παίξει μια χαρά. Δεν είμαι όμως σίγουρος ότι είναι απαραίτητο να είναι στημένος... Ξέρει κανείς να μας διαφωτίσει;
    Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα...
  •  20-01-2006, 10:02 8824 σε απάντηση της 8823

Και για μένα παίζει με το default setup, χωρίς να έχω Live Communications Server.
    Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  20-01-2006, 10:14 8825 σε απάντηση της 8824

Έχω το 2003 SP2. Νομίζω ότι κάτι έχει να κάνει με το email, καθώς δεν χρησιμοποιούμε το msn messenger αλλά το windows messenger (για να παίζει μόνο σε intranet). Επίσης κάθε χρήστης έχει 2 email ένα εσωτερικό και ένα εξωτερικό και θεωρώ πως εκεί γίνεται το μπλέξιμο κάπου.
    kost@s
  •  20-01-2006, 13:15 8829 σε απάντηση της 8825

Μάλλον δεν τα είπα και αρκετά καθαρά για να τα καταλάβετε...

Το on-line presense είναι συνδυασμός δύο πραγμάτων: Ενός ActiveX control, και του λογαριασμού που χρησιμοποιεί το πρόγραμμα IM, Windows ή MSN Messenger.

To ActiveX control είναι μέρος του Office 2003 και για αυτό απαιτείται η εγκαταστασή του στο client μηχάνιμα. Τρέχει στο browser - δηλαδή μόνο στον Internet Explorer - και δηλώνει την παρουσία του χρήστη στο Windows SharePoint Services server. Αυτό γίνεται για να εξασφαλιστεί το απόρρητο του χρήστη.

Στη συνέχεια, ανάλογα ποιο IM πρόγραμμα χρησιμοποιεί ο χρήστης - αν υπάρχουν και τα δύο ή υπάρχει περισσότεροι από ένας λογαριασμός δεν ξέρω τι γίνεται - στέλνει το e-mail του default λογαριασμού του στο Windows SharePoint Services server. Αν ο server κάνει match αυτό το e-mail με το e-mail του χρήστη στο Windows SharePoint Services server - είναι global αυτή η δυνατότητα και όχι site specific - τότε δίνει την παρουσία του χρήστη on-line και επιτρέπει να του στείλουν άμεσο μήνυμα, ή e-mail/πρόσκληση για meeting μέσα από το Outlook.

George J.

dotNETZone.gr News
  •  23-01-2006, 01:31 8868 σε απάντηση της 8829

Τελικά δούλεψε
    Για κάποιο περίεργο λόγο έπρεπε να υπάρχει μόνο ο windows messenger. Όσο ήταν εγκατεστημένος και ο msn messenger, μία δουλευε, μία όχι.

Ευχαριστώ πολύ
    kost@s
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems