Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Rebuild Indexes σε κύβο

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò alexnir. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος alexnir στις 04-04-2006, 13:51. Υπάρχουν 8 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  03-04-2006, 12:04 11492

Rebuild Indexes σε κύβο

Προσπαθω να τρεξω ενα rebuild στις διαστασεις ενος κυβου (για MS Navision).

Το προβλημα ειναι πως οταν φτανει σε μια συγκεκριμενη διασταση σταματαει σε ενα συγκεκριμενο πεδιο ("ΕΙΔΗ") με μηνυμα λθους 1000440 (αν διαβασα σωστα).

Τι μπορω να κανω ωστε να συνεχισει το rebuild?

MS SQL 2000

αν χρειαζονται περισσοτερες πληροφοριες πειτε μου

με εκτιμηση

Αλεξανδρος

•  03-04-2006, 12:20 11495 σε απάντηση της 11492

Απ: Rebuild Indexes σε κύβο

Πρέπει να δώσεις και άλλες πληροφορίες. Ολόκληρο το μήνυμα λάθους, τί Service Pack έχεις, τί υπάρχει στο DTS Package log, τί διάσταση είναι, κάνεις full update ή incremental update?
    Μια αναζήτηση στο MSDN Θα βοηθήσει επίσης. Μια αναζήτηση εκεί έβγαλε το "FIX: Analysis Services DTS Task Gets Timeout Error During Incremental Update", το οποίο όμως έχει διορθωθεί από το SP1 και μετά.

Δες και το άρθρο "Πως να κάνετε ερωτήσεις" για τα στοιχεία που χρειάζεται μια ερώτηση.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  03-04-2006, 12:57 11496 σε απάντηση της 11495

μηνυμα λαθους:Step Error Source: ΕΙΔΗ

Step Error Description:More than the maximum of 64,000 dimension member children for a single parent (dimension 'ΕΙΔΗ'S', level 'ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΙΔΟΥΣ', member '5109459766054').

Step Error code: 80040078

Step Error Help File:

Step Error Help Context ID:1000440

το service pack ειναι το 4.

οταν γραφεις τι διασταση ειναι, πως μπορω να βρω αυτη την πληροφορια?

με αρκετη τυχη βρηκα την πληροφορια που λεει (σε γενικες γραμμες) πως σε εναν πινακα που αναφερονται αλλοι πινακες σε αυτον ως διασταση δεν πρεπει να υπαρχουν περισσοτερες απο 64.000 εγγραφες (καπου αλλου ελεγε 63.999 και μια ειναι το header που το λαμβανει ως ALL)

Μπορειται να μου πειτε αν αυτο που καταλαβα το καταλαβα σωστα?

Δηλαδη αν σβησω εγγραφες με αποτελεσμα να φτασω το νουμερο 63.999 θα λυθει το προβλημα?
  •  03-04-2006, 14:29 11504 σε απάντηση της 11496

Ο SQL Server έχει τον περιορισμό ότι σε μία διάσταση κάποιο αντικείμενο δεν μπορεί να έχει περισσότερα από 64000 παιδιά. Ο περιορισμός αυτός σπάνια δημιουργεί πρόβλημα όλες οι περισσότερες διαστάσεις ομαδοποιούνται σε επίπεδα, πχ. ο χρόνος έχει επίπεδα έτους, μήνα, ημέρας κλπ, τα είδη έχουν κατηγορίες, υποκατηγορίες και είδη. Ο περιορισμός δεν είναι στο μέγεθος του πίνακα αλλά στον αριθμό παιδιών. Μπορείς π.χ. να έχεις 2,000,000 είδη και να μην έχεις κανένα πρόβλημα, εφόσον έχουν κάποια ιεραρχία.Για να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα θα πρέπει οπωσδήποτε να δημιουργήσεις κάποια ιεραρχία στη διάσταση. Δες και το παρακάτω άρθρο του KB "INF: How to Work with More Than 64,000 Children Per Parent".
    Θα σου πρότεινα πάντως να ξανασκεφτείς τη σχεδίαση του κύβου και των διαστάσεων. Μια διάσταση με 64000 είναι εξαιρετικά δύσχρηστη, καθώς δεν σου δίνει χρήσιμα στατιστικά από τη μία πλευρά, αλλά και οι τελικοί χρήστες σου δεν θα χαρούν καθόλου αν προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν τη διάσταση ΕΙΔΗ και δουν ξαφνικά το Excel τους να γεμίζει με 64000 γραμμές.

Καλό θα είναι να εξηγήσεις γιατί χρειάζεται μια διάσταση με τόσα παιδιά. Μήπως δεν υπάρχει καθόλου ιεραρχία? Έχεις χρησιμοποιήσει κάποια άλλη διάσταση για τις κατηγορίες? Έχεις όντως κάποια κατηγορία η οποία περιέχει >64000 είδη?

Δεν είναι πάντως δύσκολο να βρεις απαντήσεις στο πρόβλημα. Μια αναζήτηση στο Google με το κείμενο του μηνύματος θα επιστρέψει πολλές παρόμοιες περιπτώσεις.

•  03-04-2006, 14:45 11507 σε απάντηση της 11504

για ολες τις ερωτησεις που εδωσες δυστηχως δεν εχω απαντηση, καθως ειμαι καινουργιος σε αυτην την εταιρια και ολος ο σχεδιασμος εγινε απο αυτον που πουλησε το navision εδω. εμεις δεν εχουμε μπλεχτει καθολου. τα ερωτηματα που θετεις πανω κατω τα εχω στειλει και εγω με mail σε αυτην την εταιρια και οι απαντησεις που πηρα ηταν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ γενικες! Καθως δεν εχω τοσες πολλες γνωσεις πανω στον MS SQL Server, για αυτο το λογο ποσταρω εδω καποια προβληματα που αντιμετωπιζω κατα καιρους.

Δυστηχως η σχεδιαση μας εχει δημιουργησει πολλα προβληματα και κατα καιρους ερχονται, διορθωνουν, χρεωνουν και φευγουν.

ψαχνοντας παντως δεν βρηκα μια λυση, καθως ολα καταληγουν "Στον ΣΩΣΤΟ σχεδιασμο"
  •  03-04-2006, 17:12 11515 σε απάντηση της 11507

Ουπς. Έχεις πρόβλημα. Θα πρέπει αυτοί που σχεδίασαν έτσι τον κύβο να αλλάξουν τη διάσταση. Άλλη λύση δεν υπάρχει. Θα μπορούσες κι εσύ να το κάνεις αλλά θα αρχίσουν να λένε "Το πειράξατε εσείς, γι αυτό δεν δουλεύει". Αν θέλεις πάντως να δοκιμάσεις τη λύση του άρθρου, πάρε πρώτα ένα backup γιατί υπάρχει πάντα περίπτωση να εξαρτάται άλλος κώδικας από τη δομή της διάστασης.
  •  03-04-2006, 17:20 11516 σε απάντηση της 11515

σε ευχαριστω πολύ για τον χρονο σου.

ναι, αυτο θα κανω, θα δοκιμασω να παιξω παιρνωντας ενα backup και κανοντας restore τοπικα στο pc μου, οπου θα μπορεσω να μαθω-παιξω-τεσταρω

ευχαριστω και παλι

με εκτιμηση

Αλέξανδρος
  •  03-04-2006, 19:26 11520 σε απάντηση της 11516

Από Analysis manager μπορείς να κάνεις με copy paste αντίγραφο του κύβου και να παίξεις πάνω στο αντίγραφο.

Simple Photography
  •  04-04-2006, 13:51 11550 σε απάντηση της 11520

Στο analysis manager προσθεσα εναν parent για μια τυπικη ομαδοποιηση και ετρεξε μετα χωρις προβλημα.

Σας ευχαριστω και παλι

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems