Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Localizable εφαρμογή

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò angarato_surion. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος angarato_surion στις 18-04-2006, 13:34. Υπάρχουν 7 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  17-04-2006, 19:37 11967

Localizable εφαρμογή

Πως μπορουμε σε μια εφαρμογη να ειναι Localizable;  προσπαθησα να κανω κατι με τα resx αρχεια αλλα δεν τα καταφερα χωρις να ξανακανω compile την εφαρμογη βοηθεια και να αλλαζω συνεχως σε ολες τις φορμες την επιλογη στην ιδιοτητα language.
    Υδροβάση(Hydrobase)
    profiles :
    codeplex
    sourceforge
    google code

Υλοποιώ εφαρμογές υπό πληρωμή απλώς επικοινωνήστε μαζί μου
  •  18-04-2006, 00:55 11971 σε απάντηση της 11967

Απ: Localizable εφαρμογή

Μιλάς για Windows ή Web εφαρμογή? Αν μιλάς για windows, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αλλάξεις τη γλώσσα μιας φόρμας από τα Properties και να αντικαταστήσεις τα αγγλικά κείμενα στα control με τα κείμενα στη γλώσσα που θέλεις. Κάθε φορά που αλλάζεις γλώσσα δημιουργείται ένα καινούριο resource dll ειδικά για τη γλώσσα αυτή. Δεν χρειάζεται να κάνεις compile κάθε φορά, τα dll δημιουργούνται αυτόματα. Το MSDN περιέχει ολόκληρα κεφάλαια σχετικά με το localization.

Αν θέλεις κάτι διαφορετικό, θα πρέπει να μας εξηγήσεις τί ζητάς. Έτσι όπως έχει γίνει η ερώτηση δεν καταλαβαίνει κανείς αν σου φαίνεται ανεπαρκής ο υπάρχον μηχανισμός localization ή αγνοούσες την ύπαρξή του. Συνήθως μαντεύουμε τί θέλεις να πεις αλλά αυτή τη φορά δεν είμαι σίγουρος τί ζητάς.
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  18-04-2006, 03:12 11975 σε απάντηση της 11971

windows.

απλως ενα χρηστης π.χ. παιρνει την εφαρμογη μου στην γλωσσα που την βγαζω και εγω του δινω το dll που θα πρεπει να το βαλει αυτο γιανα βλεπει π.χ. τα αγγλικα ενω η εφαρμογη εχει γινει compile με τις φορμες ολλες με ελληνικη γλώσσα;
    Υδροβάση(Hydrobase)
    profiles :
    codeplex
    sourceforge
    google code

•  18-04-2006, 07:50 11977 σε απάντηση της 11975

Πάλι δεν εξηγείς τί θέλεις. Αυτό κάνει και η εγγενής υποστήριξη για localization, ψάχνεις κάτι διαφορετικό? Αντί να μας κάνεις να προσπαθούμε να μαντέψουμε τί έχεις στο μυαλό σου, σε παρακαλώ, περίγραψε τί θέλεις με σαφήνεια, χωρίς να κολλάς προτάσεις μεταξύ τους ή να τις αφήνεις ημιτελείς.
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  18-04-2006, 10:16 11978 σε απάντηση της 11977

Pες οτι εχουμε μια εφαρμογη η οποια ειναι localized σε 2 γλωσσες π.χ. αγγλικα και ελληνικα. ο χρήστης της εφαρμογης πως θα επιλεξει ποια γλωσσα απο τις θα εχει η εφαρμογή;

Επισης το myapplicatio.resources.dll που θα το τοποθετησει αν στην εφαρμογη δεν δινεται με την αρχικη εγκατάσταση παρα μονο μετα σαν πρόσθετο download
    Υδροβάση(Hydrobase)
    profiles :
    codeplex
    sourceforge
    google code

•  18-04-2006, 10:49 11980 σε απάντηση της 11978

Αν κατάλαβα καλά από την ερώτηση σου αυτό που θες είναι το ακόλουθο. Μπορείς να αποθηκεύσεις τo culture που θες μέσα στη registry ή μέσα σε ini file ή μέσα στο cofig της εφαρμογής. Κατά την εκκίνηση της εφαρμογής μπορείς να τραβάς το culture και να λες στη εφαρμογή σου σε ποιο culture θα δουλεύει.

Try
                Thread.CurrentThread.CurrentUICulture = New CultureInfo(LangValue, False)
            Catch
                Thread.CurrentThread.CurrentUICulture = New CultureInfo("", False)
            End Try

Όπου LangValue το culture που θες.

•  18-04-2006, 13:21 11990 σε απάντηση της 11980

το εκανα αλλα δεν μου αλλαζει την γλώσσα τις εφαρμογής;

τα αγγλικα σαν τι ορισμα πρεπει να τα δώσω;
    Υδροβάση(Hydrobase)
    profiles :
    codeplex
    sourceforge
    google code